ВМ-НВХ, част 65

• 50 814
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Определено масово се яде бял хляб.
Аз по принцип се опитвам за себе си да си изясня какво количество би било допустимо при липса на здравословни и други проблеми.Всичко, което може да се яде без хляб, го ям без хляб.Но и не мога да си кажа "Край, вече няма да ям хляб!"
При мен забраните действат като червено на бик.Забраня ли си нещо, автоматично започвам да мисля само за него.
Казвам си :"От утре отказвам цигарите!" и на следващия ден мога да изпуша една кутия.А нормално пуша по 1-2 цигари на седмица.
Или казвам си :"От утре съм на диета!" и на следващия ден всяка секунда мисля само за храна и съм постоянно гладна.Избия ли си от главата думата "диета" и апетитът ми секва.
Затова и не си забранявам нищо.Така лесно се отказвам от каквото и да било.

kuki_kuki, доста хора са писали, че плод сутрин на гладно им предизвиква постоянен глад.Дали ако го отстраниш, или го преместиш в друг час, няма да можеш да намалиш храненията?

# 571
Момичета, много интересни теми сте разисквали пак Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 17:11 от Лора_

# 572
kuki_kuki, тази твоя схема на хранене е много странна и нищо чудно, че огладняваш толкова. Плода, ако държиш на него, го премести във вечерята или като следобедна закуска. Сутрин яж една нормална закуска - яйца, нещо млечно, някакъв колбас, зеленчуци - да се нахраниш и да ти държи сито до обяд. И плодът, и ядките, и тези 100 грама сметана не могат да те заситят, а само ще ти поддържат глада.

# 573
Merelenda, хубави са ти изследванията и не мисля, че имаш повод за притеснения.
Крьвната захар - в границите на нормата е, а и по мои наблюдения, при повечето хора на ВМ-НВХ сутрешната стойност е над 5 и обикновено е най-високата за деня. Тази стойност  - 4,13 - колко време след хранене е?
За базофилите- по-важна е втората, цитирана от теб стойност, защото тя показва абсолютното количество на базофилите в литьр крьв. Процентите показват процента базофили в 100 бели крьвни клетки, така че този процент зависи от сьотношението между останалите левкоцити. С една дума - ти имаш нормално количество базофили в крьвта.
Мерси, kameloth.  Hug Всичко друго в ПКК е в норми. Благодаря за разяснението.
Сутринта дадох кръв на гладно към 7,45. След това трябваше да закуся в рамките на 1 час ( Закусих към 9 часа, пих си хапчето, кафенце) и до обяд да не се храня. В 12 отново дадох кръв за изследване и резултатът е 4,13.
Към 13 часа обядвах и сега отново ще дам кръв към 17 часа за вечерно изследване. На обяд не пия Сиофор, та ще видим сега какъв ще е резултатът. Предното изследване беше 4,4 преди 3-4 месеца. Доколкото знам, целта е до 4 часа да е спаднала в нормални стойности кръвната захар след прием на въглехидрати.  Това е показател, за правилно функциониране ли, не знам как да го нарека, че не съм веща по въпроса.

# 574
Cioccolata, Krasi *** плодове по принцип мога и изобщо да не ям, даже има дни, в които го пропускам. Но в различни източници четох, че е хубаво сутрин да се започне с кисел плод -  в моя случай грейпфрут, за да се ускори метаболизмът. Ще ви послушам и ще го заменя с нещо друго.   bouquet

# 575
kuki_kuki, в редките случаи, когато ям плод го ям следобед, на интервал от други хранения. Като се има предвид, че не обядвам ( само като правя изследвания, че искат да ям  Rolling Eyes), Та плод следобед не ми се смесва с друга храна.
Принципно, много съм намалила количеството на храната, ама не защото искам, а защото не мога да хапвам повече и не огладнявам. Ям малко на закуска да си пия хапчето и вечерям нормално количество храна според мен. Може би трябва да ям по-начесто, не знам, ама като не съм гладна?!  Thinking

# 576
Merelenda ние сме с противоположни проблеми  Mr. Green аз с огромен апетит, ти с липса на такъв. Ако искаш пробвай моята схема, може така апетитът ти да се повиши.

# 577
Merelenda ние сме с противоположни проблеми  Mr. Green аз с огромен апетит, ти с липса на такъв. Ако искаш пробвай моята схема, може така апетитът ти да се повиши.
То не е желателно да се повишава, че с тая кръвна захар... ще трябва да ям цял ден пържоли, яйца и т.н. Mr. Green Няма да си насмогна финансово. Joy Шегувам се.

# 578
  • София
Краси, а гледа ли: "Sugar the bitter truth"?
http://www.zamunda.se/browse.php

Защото:

Вивиан, благодаря за статията.Чела съм я преди време.....От нея:
Цитат
Второ, намаляване на консумацията на въглехидратите, особено на явните захари и рафинираните храни, е от съществено значение. Нека пресните зеленчуци станат основата на хранителната ви пирамида...................................... приемът на рафинирани, захарни въглехидрати е ужасно стресиращ за организма.
Пак стигаме до преработените, рафинирани храни.

... не говорим само за рафинираните и преработени въглехидрати. Просто те са малко по-неблагоприятни от другите, но това не реабилитира другите.

# 579
  • SA
Merelenda , стойността на крьвната захар сутрин на гладно зависи повече от синтезираното през нощта количество глюкоза в черния дроб. Факт е, че много хора на нашия режим имат крьвна захар сутрин на гладно над 5, както вече споменах. Аз това си го обяснявам едно - с ниськ инсулин, което е условие глюконеогенезата да си функционира безпрепятствено и второ - понякога част от тези хора приемат повече белтьчини от необходимите им, които сьщо се трансформират в глюкоза.
А иначе за КЗП - да, точно така се изследва обичайно кр.захар- преди следващото хранене. Аз си помислих да не би да са ти я изследвали 1-2 часа след хранене ( което не се прави традиционно, де).
Krasi *** , ти си се познаваш най-добре и сьответно знаеш какьв подход при теб би проработил.
Щом хлябьт не ти влияе зле, спокойно може да си похапваш, особено ако го обичаш много. Аз лично смятам, че ако ще се ядат вьглехидрати, то по-добре те да идват от храни, които са поне богати на някои други полезни за организма вещества ( като например шоколад, сладки картофи  Twisted Evil, червено цвекло, моркови, някои плодове... хляба не го причислявам в тази група) или такива, които много обичаме и ни доставят някаква душевна радост ( стига да не сме прекалено зависими от тях).
kuki_kuki , аз сьщо мисля, че ти е странно храненето. Ядеш някакви малки количества през малки интервали от време. Ако човек приема нормално количество храна, би следвало да се чувства заситен поне за 4-5 часа след това. Плодьт за закуска не е добра идея и са митове това, че засилва метаболизма. По-скоро засилва глада.  Simple Smile Закусвай с 3 яйца с масло+ сирене/ кашкавал/ авокадо/бекон , пьк ще видиш дали ще огладненеш след час.  Simple Smile Честото хранене не допринася за регулиране на апетита, защото малко, или много всяко хранене завишава инсулиновите нива, а оттам и глада, особено ако се приема малко храна.

# 580
По отношение на засилването на метаболизма с плод или въглехидрат сутрин, или въобще нуждата от закуска, за да не се забавел метаболизмът, препоръчвам статията на Инес Субашка "Въглехидрати на закуска? Голяма грешка!". Обяснила е добре нещата - какво се случва в организма и следователно какво е най-добре да се закусва. Жокер - плодът не е сред добрите варианти за закуска. Wink

И поначало, разбиранията за бърз или бавен метаболизъм, ускоряване или забавяне на метаболизма не отговарят съвсем на истината, а се основават на псевдонаучни твърдения. Препоръчват хранене начесто и по малко, за да не се забавел метаболизмът. Да, но това предполага поддържане на висок инсулин през целия ден, а точно това е най-добрият начин да се попречи на изгарянето на мазнини и организмът целия ден да си иска да му се подават нови въглехидрати.

# 581
Гледала съм го,  Вивиан.Но и там основно наблягат на рафинираните захари и глюкозо-фруктозния сироп, който може да се открие в какви ли не храни.
Дори мисля, обсъждахме филма.

kameloth , не мога да кажа, че обичам хляба много, но на този етап не мога на 100 % да се откажа от него.Особено, след като количествата, които изяждам, не оказват влияние на отслабването.Поне засега.
А и за да "отрежа" на 100 % някоя храна от менюто си, трябва да съм абсолютно убедена, че тя ми вреди.Както стана с пакетираните, промишлени храни.А аз не съм съвсем сигурна, че хлябът е чак такова проклятие.....т.е., трябва ми и търся още факти в едната или другата посока.

По повод метаболизма:винаги, когато съм била по лагери, бригади, съм отслабвала.Т.е., организма ми, поставен в режим на редовно хранене по часове, 3 пъти на ден, влиза в някакъв полезен за него ритъм и поддържа нормални кг.Качвала съм кг, когато съм се хранела по всяко време през 2-3 часа, уж по малки количества.

# 582
В интерес на истината колкото и странен да вис е вижда режимът ми, аз свалих точно с него, преди се храних максимум 2, при добри обстоятелства 3 пъти на ден. Всичко разбира се е много субективно и много зависи от типа храна и разпределянето и през отделните хранения, независимо дали са 3 , 5 или 7

# 583
kuki_kuki, не е нормално да ядеш по 6-7 пъти на ден, защото непрекъснато си гладна. Но това е логично при тези малки количества храна, които изяждаш, и точно такива храни. Но щом смяташ, че това е най-добрият начин за теб, си го следвай.

Краси, яж си хляб, щом толкова държиш на него Laughing

# 584
В интерес на истината колкото и странен да вис е вижда режимът ми, аз свалих точно с него, преди се храних максимум 2, при добри обстоятелства 3 пъти на ден. Всичко разбира се е много субективно и много зависи от типа храна и разпределянето и през отделните хранения, независимо дали са 3 , 5 или 7
Аз мисля, че си отслабнала по-скоро от голям отрицателен калориен прием, не толкова от режима.

Общи условия

Активация на акаунт