ВМ-НВХ, част 65

• 50 836
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Както винаги сте ужасно интересни и вълнуващи!
Аз се справям с въздържанието от тестено, но пък сладкото.....Ако изкарам седмица, две, дори три без сладко, една хапка е достатъчна да сложи началото на опустошаването на всичко с такъв вкус наоколо. Много точно го е казала Шоки за отвързването на големия дявол  ooooh! И ако преди си мислех, че се случва под въздействието на определени емоции, то последния път го направих от скука  Embarassed И вчера пак - едни макарони на фурна ме извадиха от строя  Embarassed И всеки ден става все по-трудно да се върна в правия път. Изкарам цял ден на месце, масълце и яйчица, а на другия - хоп и издънка. Така е вече две седмици.
Аз си спомням за Вив и яйцата, но съм пропуснала ефекта от този начин на хранене. Ще следя с интерес и експеримента на Баничка, но за себе си за сега искам само да спра опитването на сладко, пък било то и плод. Иначе не правя режимни десерти точно по същата причина. Всусове, напомнящи ми сладки храни ме провокират за още и още. За сега желанието ми е да се науча да пия кафе без захар/подсладител, но до сега не съм успяла  Cry

# 496
  • София
Краси, сега искам да прочета съвета ти към Yoya.
Най-чистосърдечно го казвам и ми е наистина интересно.

# 497
Здравейте, момичета
Отдавна исках да влезна в този режим на хранене.
До колкото се опитвам - четвърти ден съм на него.

Със сладкото нямам проблеми. Но имам изкушения бира и водка. Обещала съм си да ги преодолявам Crazy и да са нарядко и малко Crazy

За сега нямам нещо неясно (то защото много малко съм чела за ВМ-НВХ  Blush)

Хубав ден на всички!

# 498
Вив, какво става с ензимите? Някаква полза усети ли се?

# 499
  • София

Вив, не очаквай разбиране от човек, който се намира непрекъснато в "захарна мъгла"

Интересно как темата ни привлича все разни спасители
Преди беше една ревноста християнка, която по  време на пости беше готова да ни разстреля за греховното ядене на месо, а сега прокламира именно ВМ НВХ

Сега е ред на току-що прогледнал веган, твърдящ небивалици

Разбиране не очаквам, очаквам толерантност.
Както да кажем, ние не се опитваме да обясняваме на дамата, че трябва да хапва умерено месо.
Всеки има право на философията си, на база на съвкупности, които е позволил да възприеме.

Жалко, че съм изпуснала тая забава с постещата. Възбуди ми интереса как подобен фанатик обръща становището си на 180 градуса.

Мереленда,
Скрит текст:
моят търсен ефект е да предотвратя излизането на нови кисти. За момента все още не мога да кажа нищо, защото не са ми махнали дренажите и конците от последната операция. Ако ще избива киста, предполагам, ще е след като ги махнат. Ако енземите проявят ефекта си, то не би излязла нова киста и евентуално - би изчезнало гроздовидното образувание от микро кисти. Но вероятно, за да се случи това, (ако е възможно), трябва да ги пия достатъчно дълго, а колко е това - нямам идея. При мен е просто опит да си помогна по този така или иначе безобиден начин.

Иначе други ефекти не съм забелязала, защото нямам други проблеми и болежки.
Единственото, което се случи като ефект е, че два пъти излекувах голямата дъщеря от начални болки в гърлото, веднъж малката, веднъж мен  Grinning и една оправена хрема за един ден. Това само със серапептаза.

# 500
Вив,
Скрит текст:
Точно за действието им върху кистите ме вълнува. Ако пребори тях, ще пребори и други кистозни образувания, а нали споделят, че ензимите се преборват успешно с кистозни и фиброзни образувания. Ама явно ще трябва повече време да пиеш. Доколкото четох, някои хора стигат до 3 месеца в прием на ензими. Сигурно зависи и от давността на заболяването.

# 501
борбата със сладкото е сравнително успешна,ако успеете да се въздържите 2 седмици БЕЗ нищо сладко (и подсладители)
след това просто гледате бонбоните и не ви се яде Laughing
тук искам да споделя,че веднъж след малко по-голямо количество алкохол  Embarassedизпитах непреодолимо желание за торта,шоколад
задоволих това желание,но нали алкохола отслабва волята
сега си знам мярката Wink
с тестото се справих по-лесно,но много рядко хапвам парченце хляб с масло ей така,от страх стомаха ми да не забрави глутена Mr. Green
с масло го ям,но сега направо ми е безвкусен хляба
аз от година и 4 месеца се опитвам да съм на режима,последните 8-9 месеца успешно,но първите и аз имах същите залитания,връщане

# 502
tania6, като каза:
Цитат
от страх стомаха ми да не забрави глутена Mr. Green
... аз хем хапвам по малко хляб от лимец и щеше да стане месец и половина близо, откакто не съм опитала нищо с бяло брашно и снощи бях на детско РД. Без да се усетя, както си говорим си хапвах бутерки, панирани хапки и т.н. Усетих се някъде след 4-5 бутерки ( едни дребнички). И кока-кола си поръчах по навик и торта ядох ( а торти по принцип нито ям, нито обичам). Абе... изключих изцяло за режима. Някак по инерция се случи всичко.
Още преди да се прибера започнаха болките в стомаха. Като се прибрах станаха доста силни. Cry Наложи се да пия каквито неща намерих из аптечката - хапчета, пектин, чайове... заспала съм свита на кълбо. Чудя се на себе си, как може да съм толкова отнесена. Ама така е, все по-рядко излизам вече и не се събираме често на такива мероприятия, та направо изключих, че еди си кое не съм яла отдавна, или че кока-кола не пия отдавна. ooooh!

# 503
....
аз от година и 4 месеца се опитвам да съм на режима,последните 8-9 месеца успешно,но първите и аз имах същите залитания,връщане

Да, тези заотания са нещо нормално
Хубавото е, че намаляват с времето и почти изчезват
Но демончето си спи и чака да бъде събудено, за съжаление
Но благодарение на режима може да си спи дъъълго, или ако се събуди, да се приспи наново

# 504
  • SA
Аз пак да кажа за "драстичните" ограничения на ВивEmbarassed Според мен по времето, когато ядеше тя яйца с масло, единственото драстично ограничение бе по отношение на вьглехидратите в храната. Оттам нататьк - 6-7 яйца сьдьржат 45-50 грама белтьк, който за 50 килограмова жена е точно в рамките на необходимото дневно количество. Отделно мазнините от тези яйца + 100-150 грама масло са предостатьчни като енергия за 24 часа. Сьщо така, от разграждането на тези мазнини се получава и глицерол, който се трансформира в глюкоза, напьлно достатьчна да задоволи нуждите на тькани, които не могат да оползотворяват кетони и мастни киселини.
Затова в нейния случай аз не виждам драстични ограничения за тялото на каквото и да било. Единствено еднообразието на такова хранене би могло да поомрьзне на някой, но не мисля, че хранейки се така, той се лишава от нещо сьществено.
tania6, по-големите количества алкохол водят до рязко и значително понижаване на крьвната захар и оттам се изостря гладьт точно за нещо сладко. И при мен по-големите количества алкохол предизвикват желание за  сладко, то като си помисля, това са единствените случаи, когато изобщо ми се прияждат сладки неща.. Но мярката и аз сьм си я определила, де.  Embarassed
А стомахьт ми се бунтуваше срещу глутена още по времето, когато ядях теста, даже доста време мина, докато се усетя на какво се дьлжат тези болки.
W'A'S'P' , онази статия беше на английски и може би затова Краси не взе отношение. Но интересни бяха разсьжденията на тази жена.
А Адриана сега си е сменила никнейма, но миналия ден с учудване в една тема видях, че дава линкове кьм нашата тема и праща хората да пишат тук.

# 505
И аз да споделя моя опит със сладкото и тестеното.

Скрит текст:
Преди известно време (може би година) започнах ВМ-НВД с надеждата да си възвърна цикъла. Заради тъпи диети бях стигнала до положението да не ми идва с месеци Е, след месец хранене ВМ-НВД си го възвърнах  Laughing НО бях и качила няколко килограма, които определено бяха мазнини.
Защо бях качила? Защото аз след абсолютно всяко хранене хапвах режимен десерт. Ползвах подсладители на воля, всеки ден като допълнение към основните ми хранения омитах 100 грама заквасена сметана с какао и подсладител или пък кокосови стърготини с масло и подсладител. Подсладителят ми беше екстракт от Стевия. Ползвах го защото уж нямал калории, нямал въглехидрати, не влияел на нивата на инсулин... глупости и половина. Самият сладък вкус в устата ми поддържаше глад за сладко и се въртях в порочен кръг. Да, десертите бяха режимни, но калориите хвръкваха до небето.
Аз между другото вярвам, че ако калориите идват само от истинска храна, в чийто произход сме сигурни, то калориите губят стойността си. Само че при предишния ми опит с ВМ-НВД аз ядях какви ли не боклуци, стига да бяха с повече от 60-70% мазнини. Даже и в МД съм хапвала, от техните панирани пилешки хапки, защото бяха с малко въглехидрати.

Този път спазвам режимчето без никакво сладко. По-трудно ми беше може би първите една-две седмици. След това наистина става по-лесно. Сега като погледна една вафла докато съм гладна и си представя вкуса й в устата ми, винаги пред този сладък вкус бих предпочела да изям една пържола.  hahaha Бях споменавала, че в момента единственото ми "сладко" би бил био шоколад с 92% какао, който обаче е адски скъп (5,50лв за 80грама!) и си дадох сметка, че е излишен. Но ако някога почувствам нужда от нещо какаово, ще прибегна до него. Друго, което хапвам са няколко какаови зърна. Изобщо всякакви десерти са ми излишни. Може би за рождения ми ден (след месец и половина) ще сътворя режимна торта, но без захар/мед/подсладител. Сигурно ще я наблъскам с много орехи, много масло, един разтопен 92%-ов шоколад и кокос. Нещо такова ще е  Laughing много хард и не по вкуса на онези, които ядат млечни шоколади и не се усещат, че всъщност набиват почти само захар.

Колкото до експеримента ми с маслото и яйцата - правя го, защото яйцата са ми неутрална храна. Така де, чист омлет ще ям докато се нахраня и ще спра. Ако обаче към омлета добавя и сирене чедър и малко маслини ще искам допълнително, защото ми е адски вкусно.  Embarassed Така че май млечните са ми проблем и то не киселото и прясното мляко. Особено прясното мляко не смятам, че е подходящо за възрастни, не се усвоява добре. Аз самата винаги получавам подут корем и газове след чаша мляко и затова вече просто не го консумиурам.

# 506
Кам, аз точно еднообразието имах предвид
Колкото и да е режимно и да носи яки резултати, еднообразието може да погоди подъл номер
А Краси си я знам, че не отбира от друго освен от бълг
Именно затова ми се виждат жалки напъните и
Хем не може да прочете в оригинал за какво става въпрос и позволява разни субективни интерпретации да и оформят мнението, хем с напъни за всичкознаене и разбиране

Адриана/Мария се подвизава сега като Серафима в клюто в темата за живот след смъртта
Ааа сменила е пак името
Но ето един неин пост
Рени,
Това, което има във водораслите не е форма на Б12, която може да предотврати анемия, и даже измества и пречи на усвояването на Б12 във формата, която предотвратява анемия.
http://www.breathing.com/articles/vitamin-b12-vegan.htm
Православните християни често се случва да имаме анемия поради 200 дни пости в годината, дори при положение че през голяма част от времето може да ядем риба. Понеже съм имала такъв проблем, знам за какво става дума. Млад човек може да издържи няколко години. Но към 40-50 е друго.
Рени, примерно Джон Макдугъл, който е веган, препоръчва ежедневен прием на Б12. Тъй като е необходим т.нар intrinsic factor, за да може организмът въобще да усвои Б12, често пъти се налага да се прибегне към инжекции. Това е най-сигурният начин да се усвои.
Иначе най-много Б12 в естествен вид има в черния дроб на тревопасните животни.
Освен това са необходими огромни количества водорасли, което пък води до проблем с йода.
Може да ти бъде интересно да поговориш с дамите тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=740950.0
Според д-р Меркола има три вида хора - въглегидратен, смесен и протеинов.
Според мен това си е по темата за смъртта, защото става дума за това колко основателни са хранителните режими препоръчвани от религиите, които проповядват прераждането.

Тя се подвизава при нас преди около година
Изпроси си бан заради религиозно проповеди
После прехвърча от тема в тема в търсене на нови жертви

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 14:17 от Анонимен

# 507
  • Linz
И тук ли се е вихрила тази особа? Shocked Значи успешно е разкарана оттук, а защо по другите теми я търпят?! ooooh! ... Заяждам се с нея, както и другите Twisted Evil От мен веган няма да излезе (макар, че и месо няма да проям).
Благодарение на тази тема успях драстично да намаля въглехидратите и съм ви благодарна- не съм изпадала в хипоглекимия от месеци (преди се случваше почти всеки ден) Grinning Продължавам да ви следя и да се мотивирам Hug

# 508
Страхотни сте наистина.
Шоки, от всичко по малко важи наистина за здравите хора, не за човек със зависимост. Защото първата хапка просто отприщва желание за още и още и много.  В този ред на мисли странното е , че ако филия хляб с шунка може би наяжда нормален човек, в случай със зависимост може да изядеш огромно количество, преди да се почустваш заситен. Говоря наистина за огромно ...  Confused
Алма и според мен всичко е в детството, за съжаление вече години не откривам защо и какъв е проблема...да семейството ми яде хляб, но и двамата цял живот са слаби и за тях храната не е награда, напротив, ядът за да живеят.
И да се похваля вчера цял ден бях извън къщи, направих стабилна режимна закуска, после през деня малко ядки, за няколко секунди ми присветна, айде сандвич или пица. Но бях с децата а и си повтарях мантричката "диабет, рак, хашимото и розацея" и се възпрях Simple Smile Дано действа и за в бъдеще.

# 509
Не знам дали сте коментирали Силвена Роу, но понеже сега попаднах на повторение на предаване, та прави бонбони от различни сушени плодове, които постави в блендер, добави орехови ядки и сусамов тахан. Остави всичко хубаво да се смели и да залепне. Оформи бонбони, които оваля в смлени орехови ядки.  Simple Smile
Това за пристрастените към сладкото.

Общи условия

Активация на акаунт