Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои ефективни начини за справяне със стомашен вирус?
Какви са оптималните съотношения за HDL, триглицериди и LDL и как се изчисляват?
Какво може да доведе до високи нива на HDL и LDL?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои ефективни начини за справяне със стомашен вирус?
-
Какви са оптималните съотношения за HDL, триглицериди и LDL и как се изчисляват?
Оптималните съотношения за HDL/общ холестерол са по-големи от 0,25, а за триглицериди/HDL - 2 или по-малко. В случая с Лила_коса нейните стойности показват, че няма причини за безпокойство. Съотношенията на HDL/общ холестерол и триглицериди/HDL се изчисляват чрез разделяне на стойностите. Оптималните стойности са над 0,25 за HDL/общ холестерол и 2 или по-малко за триглицериди/HDL. За Apo B, стойност от 93,3 mg/dl е в рамките на нормалното, но може да бъде оценена от специалист.
-
Какво може да доведе до високи нива на HDL и LDL?
-
Какви са различните видове холестерол и как се тълкуват техните стойности?
-
Какво представлява простият анализ на риска за холестерола?
Аз ги правих веднъж с фурми и срам не срам опустоших всичко, хем не обичам сладко

Все мисля кое може да го провокира. 
Иначе другите млека ги спрях.
Мързелива работа, какво да ви кажа. 

Запасявам се в различни продукти, готвя в големи количества, също така като сядам на масата все се опасявам дали ще стигне, ще има ли за всички, не обичам да хвърлям храна. По същия начин трупам мазнини върху себе си, в притеснения дали ще изкарам зимата.
Да, отначало, докато привикнат, много хора прибягват до тях, но също така много хора забелязват, че им пречат, ако наблягат прекалено много на десерти, пък макар и режимни. А когато човек си се храни нормално, т.е. адекватно, десертът е ненужен. Просто идва в повече.
Изключила съм месото, но ям риба и морски продукти, яйца, масло.....т.е. в храната ми присъстват животински продукти.