Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 315
Колко са ви дълбоки тавите - на мен блатовете ми трябваха поне 5 см дебели  Crazy
Имам две, които са дълбоки 5см, но са с различна широчина  Simple Smile

# 106
  • Мнения: 367
Така Мишока да се отчета за експеримента . Опекох мъдкейк . Вдигна се 1 см над ръба на тавичката. Пекох го точно на 145 градуса - 2ч 45 мин. После ще сложа снимки като се охлади . Няма купол и не хлътна . Дано не се деформира при охлаждането. Ще покажа след малко .

# 107
  • Мнения: 368
Така Мишока да се отчета за експеримента . Опекох мъдкейк . Вдигна се 1 см над ръба на тавичката. Пекох го точно на 145 градуса - 2ч 45 мин. После ще сложа снимки като се охлади . Няма купол и не хлътна . Дано не се деформира при охлаждането. Ще покажа след малко .

 Mr. Green да не взема да се окажа права Simple Smile))))

# 108
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
Бравo, Фелина, пoНе при теб се пoлучи, макар че тoва печене 2 часа ми се вижда безумнo Simple Smile

# 109
  • Мнения: 367
ani_d кво 2 часа , 3 часа направо .  Малко се спука отгоре и изтече . Вижда се на снимката. Обаче пък се вдигна много и не спадна в средата. Не направи никакъв купол. Единствения кусур е това спуканото отгоре дето изтече. Това се чудя как да си го обясня - пак ли с висока температура  newsm78 От 145 колко по-ниска. Очевидно пак има някакво неравномерно изпичане но поне стана приличен блат. По нататък пак ще пробвам с още 10 градуса надоло но тогав.а сигурно 4 часа ще го пека. Според мен в средата пак е леко недоизпечено, малко му беше 2ч45мин. Поне 3 часа трябваше да го държа ама айде  От всички най-доволен е мъжа ми защото това му е любимото десертче . Още не беше истинал ганаша и го клъцнахме.  #2gunfire
Та Мишока правилно разсъждаваш защото тази рецепта е много трудна за печене но ужасно вкусна . Като пробвам и с коланите накрая пак ще се отчета на дружинката  newsm47



 

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 15:25 от Felina

# 110
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
В най-скoрo врече ще я прoбвам рецептата за блат на тoрта, ама ще си гo изпека пo oтелнo. Няма как да стoя дo фурната 3 часа прoстo Simple Smile Фелина, в какъв диаметър тава е печен твoя?
А някoе пo-лекo не шoкoладoвo кремче, кoетo ще върви спoред вас??

# 111
  • Мнения: 367
Ani_d тавата ми беше 24см .

А иначе мъдкейк се прави с ганаж -бял или кафяв и ягоди. Тук си правят свадбените торти с бял , карамелов или шоколадов мъдкейк. Белия съм го виждала във вариант с малини.  Но понеже тия блатове не се сиропират само с шоколад ги правят.

Ако ти се рискува пробвай с нещо друго , може пък да стане хубаво. Не знам що не слагат други кремове да не би да се разкисва или пък да не попива хубаво . Той нали е с топен шоколад и масло блата може да не става добре с влажни кремове нямам идея.
Ето една снимка през стъклото на фурната с 24 см тавичка колко се вдигна.

# 112
  • Мнения: 368
Фелина, имам теория защо отново не ти е изпечен в средата. Разликата в температурите между метала и хартията за печене. Демек - няма равномерно нагряване. Предполагам ти е изтекъл само в най-горния слой, там където се е надигнал? А навътре, там, където вече формата е метална е изпечен? Колко ти е висока формата?

# 113
  • Мнения: 367
Мишоче а мен не ми се вярва едно тънко листче да направи чак пък такава изолация че да не се изпече заради него. По-скоро тр още по-ниска температура и по-дълго печене. Хубавото беше че стените не бяха прегорели и сухи. Целия блат беше мек и сочен което ми говори че сме на верен път. Като мине малко време пак ще го направя на по-ниска и ще видим какъв ще е резултата  Heart Eyes
 Пък колко ми е висока тавата - стандартна , сигурно 5см щото блата стана 7,5 см

Ани–д[/b] само да кажа че ако правиш тази рецепта като го извадиш от фурната веднага го завий да се задуши че прави едни твърди кори ако го оставиш да диша. Аз направо го сложих в кутия за торти от тия платмасовите със закопчалки.  Отгоре завит с кърпа. Така остава мекичък .

# 114
  • София
  • Мнения: 315
Браво, Felina, направо си герой с това печене 3 часа ooooh!Изглежда страхотно и много апетитно:)
Едно време, когато прохождах в печенето на кексове, винаги ми ставаха едни сплескани и глетави.Та, свекървата ме посъветва как да пека.Включваш фурната на ниска температура и то само отдолу, когато се надигне, се вдигат градусите и се включва и отгоре.Наистина ефектът беше пухкав, висок и изпечен кекс.Скоро не съм я прилагала тази тактика.Mishoka мисля също беше дала такъв съвет за печенето Simple Smile

# 115
  • София
  • Мнения: 768
Здравейте. Зададох въпрос и в друга тема, но ме насочиха към тази, тъй като тук има по - вещи сладкари. Интересува ме следното - как да закрепя диск от фондан (готов) върху торта? Отговорът на един от магазините за сладкарски глезотии е: "поставя се върху фондан, маслен крем, шоколадов ганаш, може да се залепи с малко вода или сладкарско лепило".
Т. е върху крема на тортата пльосвам диска и намазвам с малко вода. Дали ще се получи? Моля по - вещите кулинари за повече разяснение и съвети.

# 116
  • Мнения: 277
ани, благодаря много
а ти отново прекрасна цветна торта, носи супер настроение

бени, много са хубави и двете торти, но рибарят е просто много много готин

фелина, отново изпипана торта, поиграла си си много, чак и долу на буквите. само горните маглнолии може би бих направила изцяло бели, но и така ми харесва

и няколко изкушения в цвят кафяво вкусен....

аз също да покажа последната си торта. за моя любима приятелка. беше ми за кратко на гости. понеже е изненада, можех да си експериментирам и направих тортата дъга, но без кокоса, защото мъжът ми не го харесва. той пък не хапна, защото имало син блат.... е, и така беше вкусна. сложих 30% по/малко захар спрямо рецептата, но можеше и още малко да намаля




# 117
  • Мнения: 367
Megislava правилно са ти отговорили. Поставя се върху повърхност която няма влага за да не се разлигави фондана ти от топенето на захарта в него. Не можеш да го сложиш върху сметана например. Аз съм слагала букви от фондан върху чийзкейк но стоя само час и го нарязахме . Бяха почнали да се стичат капки от буквите . Само маслен крем, фондан и шоколадов ганаж са подходящи , както са ти казали.

Мегало 250 листенца на всяко цветче - и ти си се заиграла здраво с тази торта . Шарени блатове, китките - играчка голяма. Колко време ги прави и по колко листенца има на всяко ранункулусче??? #Crazy Колко размера кръгчета ползва за едно цвете ? Аз такова цвете още не съм правила . Много съм впечатлена  smile3521 Би ли разказала как ги прави  Heart Eyes Много ми е мерак да се пробвам ама както гледам не е лесно цвете. Би ли показала от задната страна как изглеждата ако може ? Много ми харесва тортата ти, много. Само тия сиви орнаменти малко превземат композицията . Според мен ако бяха по-малки и обикалят пак така тортичката може би по-нежно е щяло да стане и цветята отгоре да акцентират, но и така е хубаво.

Нинон трудно е само докато човек му хване цаката  Joy Иначе тази смес е много рядка и само на бавно печене му е майката. Аз като бях по-млада всичко на високи градуси готвех, пържех, печах. Сега знам- печенето бавно , пърженето на ниска степен . Търпение му е майката в тоя живот и с готвенето и с мъжете и с децата хахаха  Heart Eyes

# 118
  • София
  • Мнения: 315
мегало,много стилна тортичка, а цветята са страхотни! Simple Smile Аз тази торта така и не съм я правила, много връткава ми се вижда с всичките тези цветове Crazy
Felina , че търпение му е цаката, то си личи по резултата HugТази смес дали прилича на шоколадовите блатове на Ирина по консистенция?

# 119
  • Мнения: 2
А аз мисля, че сивите кръгове много добре се вписват... Те ме впечатлиха също толкова, колкото и цветята! мегало, страхотна ти е тортата, наистина! И отвън... и иначе!=)) Поздравявам те и също се присъединявам към любопитните, на които им е интересно как си се сборила с цветята=))))) Разкош!

Общи условия

Активация на акаунт