Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 707
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1
Здравейте момичета. Оказа се, че откакто правя торти - вече 3 години - доста от формичките, които си купих първоначално, не съм ползвала изобщо. Та ако някой проявява желание да си купи нещо, да ми пише на лични. Ще му пратя снимки да си избира.

# 121
  • Мнения: 1 965
Т. е върху крема на тортата пльосвам диска и намазвам с малко вода. Дали ще се получи? Моля по - вещите кулинари за повече разяснение и съвети.
Бъркаш порядъка. Маже се преди пльосването. Ако намажеш вода върху напечатания фондан, ще останеш доволна!!!! Такъв АРТ ще спретнеш, че свят ще ти се извие.
Фелина ти е казала вече за сметаната и крема. Всичко ще го разтопи, освен, изброените от теб. Ако слагаш върху фондан, ти трябва нещо слепващо. Ама, като казвам слепващо, имам впредвид, да намажеш тук там с вода. Топваш пръста и просто леко намазваш на 2-3 места, за да не ти бяга. Понякога, конденза е напълно достатъчен. Отгоре не мажеш нищо.
Мегало - поздравления за страхотната торта.
Felina - защо ми се струва че си объркала надписите на снимките??? ОтдолО / Laughing/ и Отгоре?  newsm78 Или аз бъркам???

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 10:12 от van444eto

# 122
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
Мегалo , страхoтна тoрта, прекраснo и нетрадициoннo съчетание. А разрезът е мммм....Simple Smile Mr. Green

Галмир, снимай направo каквoтo имаш и гo качи в снимка бг с цени и все някoй ще си избере нещo Simple Smile

# 123
  • Мнения: 367
Ванчето горе означава горната страна на тортата. Доло означава че съм обърнала дъното нагоре защото е по-равно за заливката   chef

Ninon
прилича ама не е баш същата. http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/chocolate-mud-cake-recipe.html

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 12:08 от Felina

# 124
  • Мнения: 1
Качих снимките в снимка бг.
http://galiamiro.snimka.bg/daily/za-prodavane.582087.31824614
Ако някой хареса нещо да ми пише на лични.

# 125
  • Мнения: 277
благодаря момичета, радвам се, че ви харесва. и защото този път имах повечко време и се старах още повече от обикновено. всички елементи ми бяха готови дори няколко дни преди да я покрия. затова и покриването и нареждането станаха много бързо

самите цветя ги правих сигурно седмица. имах малко грешка в началото, защото веднъж бях правила ранунукулус и си мислех, че няма нужда да си го поглеждам как беше..... на снимката не си личи, но съм сложила няколко нюанса на червеното. само най/горното цвете е в един тон. ползвах 3 размера за страничните и 4 кътъра за горното. сега съм на работа и не мога да изброя листенцата, нито да снимам /макар че цветята ги дадох и остана само най-нескопосното/, но може би са около 50-60 на страничните и около 8 листенца повече на горното. не са 250  Wink. но колкото повече, толкова повече. не сложих достатъчно гъм пейст на част от сместта и съхнеше по-бавно.
първо една нощ ми съхна центъра. редя 2-3 реда и оставях да изсъхне. цветето не е трудно, то не изглежда и твърде реалистично, но просто са много слоеве, времеемко е. отзад изглежда малко като ветрило, застъпват се на около 1/3 от предишното листо. но някои не ги бях наредила добре, горното е най-добре, последно го правих. каликс не съм слагала отзад, не исках да има зелено

този мъдкейк ще взема да го пробвам за рождения ден на детето, той си пада по такива много. мерси за рецептата

# 126
  • София
  • Мнения: 315
Felina,благодарско за рецептата Simple Smile
Имам въпрос: някой може ли да ме информира каква е цената на ПИККО-то по последни данни?
Има ли някой наблюдения за фондана на FunCakes

# 127
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Здравейте! Първо да кажа, че правите страхотни торти! Поклон! Чета ви с голям интерес, и много полезни неща съм научила от вас!
Аз от скоро започнах да правя торти. На светлинни години съм от вас Blush но имам голямо желание, и пада едно четене и гледане на клипчета.
Ще ви покажа две торти които сътворих скоро. Имат си доста дефекти, но тренирам Simple Smile

# 128
  • Мнения: 1 352
Felina,благодарско за рецептата Simple Smile
Имам въпрос: някой може ли да ме информира каква е цената на ПИККО-то по последни данни?
Има ли някой наблюдения за фондана на FunCakes


Аз работя с Fun cakes, защото при нас го предлагат навсякъде и в сравнение с другите, които досега съм открила, направо е цвете.
В началото беше супер, после  започна да ми се пука по ръбовете, да се къса. Явно това е бързосъхнещ фондан, подходящ за фигури, но за покриване не ми харесва. Налага се да го мешам с една лига (вид фондан, който също не е евтин  Tired) или пък с масло. Не знам в България цените как са, но тук този фондан е 6 евро килото. Последно го намерих в един сайт 5 кила за 22 евро, което ми се стори доста добре и си поръчах.
Та в този ред на мисли и аз исках да попитам - дали ако добавя малко вода във фондана, колкото да се размекне малко и да мога да покрия без да ми се пука по ръбовете и да ми се къса, ще му стане нещо? Слагала съм олио, глицерин, масло, пак се пука и не е така еластичен, както трябва да е, за да покрие гладко.

# 129
  • София
  • Мнения: 315
Та в този ред на мисли и аз исках да попитам - дали ако добавя малко вода във фондана, колкото да се размекне малко и да мога да покрия без да ми се пука по ръбовете и да ми се къса, ще му стане нещо? Слагала съм олио, глицерин, масло, пак се пука и не е така еластичен, както трябва да е, за да покрие гладко.
Не бих препоръчала да слагаш вода. NaughtyПредполагам, от водата ще се разлигави и няма да може да работиш без да добавиш нишесте, а от него може да почне да ти се пука още повече.Но това все пак са предположения Simple SmileЗнам, че се слага глицерин или мазнина, но щом си пробвала.Може би, ако го смесиш с друг фондан, но незнам кой би му понесъл, че има опасност сместа да почне да се рони  Wink
Snejinka86 , много добре си се справила.Хубаво покрити и загладени торти Simple SmileКотето е много сладко!

# 130
  • софия
  • Мнения: 30 238
Здравейте, момичета. Нахлувам при вас с въпрос и ще бъда много благодарна, ако ми помогнете:
Скрит текст:
Дъщеря ми има имен ден следващия месец. Намислила съм да почерпи в училище с някакви тематично украсени мъфинчета или курабийки (украсени и те). Нямам нерви и умения да ги приготвя. Лошото е, че и не знам как точно искам да изглеждат. При всички положения да не е с нещо разтичащо и мекоцапащо Crazy. Естествено, хубавите и ясни съставки са от значение. Дали някоя от вас може да ми помогне? Трябват ми 30 бр.
Извинявам се, че не се обръщам към никой конкретно, но нямам идея кой би могъл да помогне  bouquet

# 131
  • Мнения: 153
zvanche малко неясен ти е поста. В смисъл искаш лесни рецепти за бисквитки и мъфини, които да украсиш с фондан или....Аз последния път за рожденния ден на малката си накупих 4 пакета готови бисквити и мъфини, върху които залепих пеперудки от фондан, ето това са http://donikadineva81.snimka.bg/other/moite-torti.540419.31625436.Стана бързо и ефектно към тортата. Имаш ли формички с които да изрязваш, ако не най-лесно - отиваш до близко левче, там има, взимаш 1-2цвята фондан, ако нямаш бои и запретваш ръкави.

# 132
  • софия
  • Мнения: 30 238
zvanche малко неясен ти е поста. В смисъл искаш лесни рецепти за бисквитки и мъфини, които да украсиш с фондан или....

Наистина нямам време (излизам сутрин в 7.00 от вкъщи и се прибирам горе-долу по това време. След това не е нужно да обяснявам кое как, защото е ясно) и умения да се занимавам, да търся да купувам фондан и т.н.
Скрит текст:
Питам дали някой не би се съгласил да го направи. Не безвъзмездно, разбира се  Simple Smile

# 133
  • Мнения: 367
Момичета влизам само да пусна още една много много много вкусна рецепта на Карамелен Мъдкейк.
http://www.taste.com.au/recipes/12743/caramel+mud+cake

Аз го пекох на 145 градуса за час и половина . Разкошен . Утре ще пусна снимка че сега много ми се спи вече. Прави се с кафява захар от онази дето е като влажна в пакетчето.

Снежинка
добре дошла . Хубави тортички и на мен котето много ми харесва.

# 134
  • Мнения: 8
Извинявам се за глупавият въпрос, но се залях с информация и се обърках а съм начинаеща. От какво е направен фондана и как се борави с него. Може ли да се моделира върху кекс или трябва да е специален блат за торта? После тези красиви захарни твърди фигурки как и от какво се правят?

Общи условия

Активация на акаунт