Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

• 97 699
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Вчера се заинатих здраво по повод тия колани за равномерно изпичане.
Изпекох пълното количество за 4 шоколадови блата наведнъж на 150 градуса във форма 26 см. Получи се перфектно. Ако довечера ми останат сили, ще снимам и ще покажа. Височината е 7 см. на изпечения блат. Изпекох и във форма 16 см. цялото количество лимонов блат - пак на 150 градуса за около 50 минути.
Извод - това са пари на вятъра Simple Smile

Мишoче, явнo не всички фурни не гo мoгат тoва, така че няма смисъл да се убеждаваме в нещo, за кoeтo има и субективни oбстoятелства. Тъй катo печенетo e тoчнo такoва , нoрмалнo e при всеки да става пo различен начин. И след катo някoй си е намерил свoя начин, не  виждам защo да не пoлзва негo. Защoтo  и аз я прoбвах тoчнo тази рецепта с тиквата и резултата замина в кoфата, тoчнo защoтo се заинатих да пека всичкo наведнъж. Акo бях гo изпекла пo oтделнo на 2 части, щяхме и ние да хапнем вкуснo Тиквенo шoкoладoвo изкушение Simple Smile

Ай стига бе, наистина ли? Явно много добре си познавам фурната  Mr. Green Та мисълта ми е, че не винаги са нужни тези джаджи, не да  убеждавам хората да не ги ползват. Просто според мен са излишен разход и опознаеш ли се добре с уредите си, вероятно няма да е така. Както и да е де

# 91
Благодаря за новата тема   bouquetОтново чудни неща сте сътворили момичета.За всички вас   bouquetМина тортата е уникат.Felina яки нерви имаш момиче за тази дантела.Много ми харесва.мегало супер торта  Peace Mishoka много съблазнително торте  Heart Eyesani_d малкия ви приятел със сигурност е много доволен.Отново хубава и чиста работа  Heart Eyes. ditsan апетитна торта.При мен нищо особено.Реших да направя за първи път торта Династия и съм очарована от нея.С много лоша дъждовна снимка.
Скрит текст:
бЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА  ето и разрез на тортата

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 17:45 от mimi0585

# 92
Винаги си пека дебелите блатове наведнъж. Нямам спадане в средата. Мразя да се дупя пред фурната и затова предпочитам по-бавничко, но наведнъж, отколкото 5 пъти да мия, мажа, пълня и пека. Получавали са ми се блатове с дебелина 12 см. Аз имам обратния проблем. Винаги получавам купол отгоре. Понякога по-малък, понякога по-голям, на винаги имам шапка. Не протестирам срещу нея, защото винаги има опашка от желаещи да я изядат.
Вики е права. Трябва да си овладееш фурната до съвършенство, за да няма кофти изненади.
При дупка в средата, със сигурност температурата на печене е по-висока от необходимото. Логично е. Отстрани се изпича много, а до средата по-трудно стига топлината и остава леко недопечена. После при рязането, се усеща разликата. Другото което ми хрумва е, че набухвателят е повече. Понякога се надува печивото и после спада.

# 93
  • София
Тъй като не съм се отчитала скоро, първо да кажа едно Здравейте Simple Smile
То големи красоти, то чудо направо.Браво, девойки! mimi0585, много апетитна тортичка си спретнала.Династията ми е една от любимите торти Grinning
По повод печенето на блатовете, наистина много си зависи от електроуредите.Преди време пробвах блатовете на Ира, пекох ги на един път, и ми се получи точно както казва Ванчето-купол в средата.Проблема не ми е в "купола", а това че, където се е образувал той ми стои недопечено, а от страните почва да ми загаря.Е, с малко изрязване на загорялото, блатовете са си чудни.Та, в момента си имам нова печка с фурна и този проблем го нямам. Grinning
Така или иначе съм се вяснала, някой за срещичка?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699357.0

# 94
  • Vaudreuil Canada
Ако някой измисли и как да заместим формите за печене без да купуваме по няколко от размер ще съм му много признателна - вчера трябваше да изпека 4 блата 15 см и ми се взе здравето - всеки от тях се пече по 40 минути имам само един ринг дето се свива до такъв малък размер .. идеше ми да вия накрая.

# 95
  • Бургас/Пз
Ако някой измисли и как да заместим формите за печене без да купуваме по няколко от размер ще съм му много признателна - вчера трябваше да изпека 4 блата 15 см и ми се взе здравето - всеки от тях се пече по 40 минути имам само един ринг дето се свива до такъв малък размер .. идеше ми да вия накрая.

Шеметче, дoсега самo веднъж ми се е налагалo да ми трябват блатoве с малък размер 12см и изпекoх един квадратен гoлям блат в тавата на фурната и си изрязoх 4 кръга с пoмoщта на чиния и така се спасих Simple Smile

# 96
  • София
И аз така изрязвам, когато ми трябват по-малки кръгли блатове.Обаче, Шеметчето май беше писала, че няма тава на фурната.Та, както каза Ванчето-рулетката и в магазина Grinning Ама може нещо да не съм дочела Wink

# 97
Здравейте от мен!
mimi0585 , тази Династия от кога и се каня да я пробвам, но след твоята "дъждовна" снимка май няма да отлагам вече.
poxy 80 , що пък срам - много са си хубави кексчетата
ani_d , ама много ги обичам тия пъстри детски торти - толкова веселие лъха от тях. А твоите  са направени и много прецизно, чудесни са!
ditsan , много апетитно
Felina , чудесни са дантелите. Очите ми изтичат напоследък по тях, но все още не се осмелявам да се пробвам.
мегало , хубава торта - не си личи, че не си имала много време за нея.

Аз да ви покажа последните две торти, които сътворих напоследък. И двете са за мъже. Футболната не е нищо особено, но такова беше желанието на майката на рожденика. А рибарската ще подарявам утре на близък приятел. Надявам се да му хареса.

# 98
  • Vaudreuil Canada
Колко са ви дълбоки тавите - на мен блатовете ми трябваха поне 5 см дебели  Crazy

# 99
Я да се появя и аз тука гледам пак се пекат дебели блатове Simple Smile Мишоче ти какво се изнерви сега и ти с тия блатове? Ще заджуркам и аз един мъдкейк утре да видя на 150 дали ще го опека ок.

Дитсан лоша шоколадова торта няма. Няма как да не е хубава  newsm10  Whistling

Ани–Д супер цветна и весела тортичка . Чудна , браво. Peace

Бени 2 и двете ти тортички са супер сполучливи и хубави въпреки че на мен футболните не са ми при сърце но тая с лодчицата е мн симпатяжка .  Heart Eyes

mimi0585
аз тази Династия не я знам ама ще потърся щом казвате че е вкусна  Party

Покси колкото повече правиш толкова по-хуваби ще стават. Айде мятай се на тортите и ти дееее Simple Smile

Пускам и аз една тортичка. Пак прекалих със сиропирането . Все ме е страх да не са сухи и все се уливам да му се не види. Много ме е яд. Не мога да я измажа , не мога да я покрия . Не дава да се пипне пфффффф . Яко се изнервих ама поне съм сигурна че е много вкусна щото от хартисалите продукти сглобих и за нас едно тъничко торте и го сиропирах пак така .Вътре са шоколадови блатове на мама естествено хахаха и плънка за чийзкейк (оня дето пуснах преди тук) и пресни ягоди на едри парчета .

още снимки http://cecilia.snimka.bg/arts/cakes-4.782072.31798095 Пратиха ми и снимка на разреза вече и я качих и нея.

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 14:20 от Felina

# 100
Момичета, искат ми торта за 70 човека. Ако е на два етажа тортата, долната 30 см, горната 25 (примерно), височината на всеки етаж ще е около 10 см., дали ще стигне за 70 парчета? Вие какво бихте ме посъветвали?

# 101
  • Бургас/Пз
Момичета, искат ми торта за 70 човека. Ако е на два етажа тортата, долната 30 см, горната 25 (примерно), височината на всеки етаж ще е около 10 см., дали ще стигне за 70 парчета? Вие какво бихте ме посъветвали?
Мариета, няма да ти стигнат, освен ако ни ги режеш на квадратни парчета. А и си мисля , че няма да изглежда ммного добре в този вид и ще е малка разликата между етажите. По добре я направи на три етажа -30-24-18 или 32-25-18

# 102
Да, и аз мисля, че разликата ще е малка, а и не е сигурно дали ще стигнат парчетата. Благодаря за бързия отговор, Ани  Hug.

# 103
mimi0585, тази Династия много изкушаващо изглежда  Heart Eyes
Ани–Д, както винаги с много свежа и весела тортичка  Peace
Дитсан, ммммм обичам шоколадови торти   bouquet
Бени 2, чудесна е рибарската торта, няма как да не се хареса на приятеля ти  Peace
Felina, много нежна торта  Heart Eyes

И аз винаги съм се питала как правите малкия размер блатове, примерно 20 санта...Аз из тукашните магазини не съм виждала форма с размер по-малък от 26см, та съм на път да поръчам от ибей

# 104
Имам откопчаваща се форма с диаметър 18 см. но предпочитам да пека в тавата на фурната когато ми трябват малък диаметър блатове. После си ги изрязвам. Много по-бързо се изпича и равномерно.

Общи условия

Активация на акаунт