Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 538
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Не се приготвя трудно! При разбиването е много важно да усетиш кога да се спреш, щото се пресича. И понеже ти е за първи път, охлади просто до нормалната гъстота за измазване и измазвай. А с 300 гр. шоколад и 100 гр. сметана една торта ще можеш да измажеш. Ако си неопитнва в измазването, обаче, си направи 450 гр. шоколад и 150 гр. сметана.
Айде, гуд лък, ще се оправиш Simple Smile


Мишoче, тя няма да гo разбива, защoтo иска самo за измазване да гo пoлзва.

Дама, тoва кoличествo 300г шoкoлад и 100г сметана, че ти стигне за една тoрта oкoлo 22см диаметър.

За мус с бял шoкoлад, кoйтo става супер лек , препoръчвам етo тoзи

# 601
  • София
  • Мнения: 1 546
Ани, благодаря и на теб за съветите.  Hug Тук всички сте страхотни. А на мен ми трябва само малко...кураж.  Blush Каквото и да се получи съм решила да действам. И като за начало (нали видя  Wink) избрала съм си твоята торта Династия. Само дето няма да има цветя и панделки.  Laughing
В тази връзка да пипитам. Върху фондана мога ли да правя розички с маслен крем. Примерно около тортата на подложката?  Rolling Eyes

# 602
  • Мнения: 324
Момичета, за първи път ми се налага да направя голяма торта и да ползвам тавата от фурната. Нямам представа как да си трансформирам рецептата, която ползвам, за този размер тава. Моля да ме насочите какви количества продукти да ползвам за пандишпанов блат в стандартна тава на фурна. Благодаря!

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 21:40 от Тралалала Ли

# 603
  • Мнения: 1 352


..Аз тия дни реших да си направя малко садо мазо и направих торта Бяла неделя покрита с фондан...

Тая бяла неделя не струва. И определено не е торта, която да се покрива с фондан. Правила съм я два пъти и то без фондан, карамелът ми се разтопи в хладилника, а тортата се беше разместила на два пласта, там дето беше покрита само със сметана се плъзгаше  Tired! Кремът мирише на брашно и е течен (спазвала съм рецептата точно), не е като да направиш торта с два пръста дебелина крем, ще изтече отстрани... И изобщо тая рецепта, дето се шири в нета за бяла неделя, не вярвам да е оригиналната рецепта, която правят в сладкарницата. Не, че съм я яла, но каква е тая реномирана сладкарница, дето ще бърка крем с прясно мляко и брашно? Та такъв крем всяка домакиня си прави вкъщи. Само блатовете ми се получиха добре, но и за тях не си заслужава да трошиш по 7 яйца.



# 604
  • Мнения: 46
Здравейте, момичета!
Не отговарям на въпросите за разбиването на сметаната и за рецепта, подходяща за тавата на фурната, за да не ви подведа, момичета  Embarassed предполагам, че някой по-компетентен ще се включи. Аз преценявам на око като видя сместа дали ще се побере в определена форма или не. Относно разбиването - винаги се чудя "дали да бия още..или да спра сега..или още 10 сек.. хмм.. ами ако се втечни.." Thinking та общо взето го карам на късмет  Wink

Благодаря ви за съветите за ганаша - стана страхотно и покриването, и вкуса. За тези две тортички ми стигна (и дори остана) 350 гр. шоколад:350 мл. сметана.
Огромно благодаря на МаринаД  Hug  - за първи път виждах/използвах ММ бонбони (заедно с какаовите топчета се опитах да направя нещо като бабунки). Толкова подробно ми обясни стъпките, че и мъжа ми можеше да се справи (нищо чудно дори и по-добре от мен)  Joy
Тортите са Френска селска торта с какаови платки и с крем от Маскарпоне, заквасена сметана, захар и парченца натрошен шоколад. Всички родители се изредиха да ми кажат, колко е вкусна (въпреки, че за тази торта не съм и очаквала друго). Има много кусури. Единственото нещо, което не можах да си обясня е защо се получаваха едни балончета и издуваха фондана.. Като я покрих изглеждаше разкошно. После като започнах да редя фигурите, от топлото ли не знам но се надуха балончета навсякъде ooooh! Здраве да е! Ще се науча някога  Hug
http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11374228954/

# 605
  • Мнения: 367
Marieta на мен ми става тортата винаги и е ужасно вкусна . Крема е много хубава консистенция и като се омеши с аромата на карамела става идеален вкус на цялата торта . Ето какво ми се получава само че не слагам 1 литър сметана а само розите отгоре си правя сметанови . Другото вътре е само крем , сироп и карамелизирани орехи. Ето виж перфектна е .


Има един единствен проблем - карамела се топи и тече . Ей заради тоя карамелен теч не става за фондан ама аз - патка , трябваше да се сетя че така ще стане. Друг път ще си я правя само класическа Неделя и това е .

Тедито нямаш ли друг изглед от тортата? Почти нище не се вижда така отгоре .

# 606
  • Мнения: 1 687
аз като цяло смятам, че тортите на сладкарница Неделя не струват. харесвах само една, дето я водеха постна (нещо като сладък салам с много орехи беше), но явно сама аз съ я харесвала, защото я махнаха от асортимента Laughing Laughing Laughing

да ви се оплача мм продължава да се ослушва за тортата си и нещата вървят към това да експериментирам на своя глава с еклерова торта. днес ще ходя да си търся ринг.

# 607
  • Мнения: 1 352
Felina, а кремът не ти ли мирише на сурово брашно? И не ти ли стои някак лепкав?

# 608
  • Мнения: 46
Felina, тортата ти изглежда точно като тези от сладкарницата, но аз съм абсолютно съгласна с Елч - аз не харесвам вкусът им  ooooh! Харесвам тортите на Вега и на Лагуна, но тази Неделя..  Sick

Иначе ето тук е снимана тортата осмица и отстрани http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11380405346/in/set-72157638055691426 . Много бързахме и дори тук  не сме снимали панделката, която добавих с надпис "Честите рожден ден!" - мамата ми каза 3 часа преди рождения ден, че иска да има надпис някъде и аз гледах гледах.. освен отстрани не виждах друго подходящо място  Thinking Сложих и една снадка между двете торти, защото по-голямата тежеше много и като вдигах тортата се разкъса (както можете да видите) мястото, където се събират двете торти.

Най-важното за мен беше, че тортата беше адски вкусна и се изяде всичко (разбира се, родителите имаха основен принос)  eat

# 609
  • София
  • Мнения: 1 078
... но каква е тая реномирана сладкарница, дето ще бърка крем с прясно мляко и брашно? Та такъв крем всяка домакиня си прави вкъщи. Само блатовете ми се получиха добре, но и за тях не си заслужава да трошиш по 7 яйца.
Да ти кажа, никоя реномирана сладкарница тук не бърка кремовете, които къде-къде биха били по-истински, но и по-скъпи. Не знам рецептата, за която говориш, но вероятно имаш предвид варен крем (където брашното ,може да се замени с нишесте за да няма този вкус), който във Франция не се свенят да варят всяка сутрин за изделията си, вечерта ги разпродават на 50% намаление и на следващата сутрин бъркат ново. Тук всичко е в чували и кофи, бъркаш от едното, смесваш с другото – на ти крем , какъвто пожелаеш. Има овкусителни пасти с всякакъв вкус, подобрители за пандишпан и какво ли още не. Всичко е голямо улеснение и производството идва бързо и евтино. Ей от там са и 3 лв. на парче с печалба 80%.
Всяка домакиня бърка един от най-известните сладкарски кремове, които са чудесна основа за други кремове и десерти. Simple Smile

# 610
  • Мнения: 86
Момичета ,имам захарен фондан в плик от 2,500кг-бял-запечатан .....купих го преди(5кг- за 30лв) ,но така и не ми остана време за работа да го доизползвам .....има трайност още почти 2 месеца .Ако някой се интересува да ми пише ... Peace

# 611
  • Мнения: 368
Момичета, за първи път ми се налага да направя голяма торта и да ползвам тавата от фурната. Нямам представа как да си трансформирам рецептата, която ползвам, за този размер тава. Моля да ме насочите какви количества продукти да ползвам за пандишпанов блат в стандартна тава на фурна. Благодаря!

http://cakeslibrary.blogspot.com/2013/05/blog-post_31.html

Навремето, преди Неделя да станат такава гиганстска верига, действително се бъркаха кремовете, но днес е точно както Свещичка е описала.
Аз брашното заменям с нишесте и слагам повеже жълтъци или цели яйца, шушулка ванилия и става фантастичен крем.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 09:18 от Mishoka

# 612
  • Мнения: 277
Здравейте,

имам един бърз въпрос. Някой замразявал ли е блатове за червено кадифе. Искам да направя за нова година, но ще отсъстваме преди това

Благодаря предварително

# 613
  • Мнения: 115
Здравейте, надявам се да не е много нахално, но изпаднах почти в паника... Става дума за дантели. Вместо Sugar Veil взех Sweet Lace Pasta Express. И резултата не е трагичен, а никакъв. Пастата е много твърда и изобщо не мога да я разстеля върху шаблона... Някой има ли представа или да си купувам на прах?  Praynig

# 614
  • Мнения: 368
Здравейте,

имам един бърз въпрос. Някой замразявал ли е блатове за червено кадифе. Искам да направя за нова година, но ще отсъстваме преди това

Благодаря предварително

Увиваш хубаво в стреч фолио, после в алуминиево и буташ във фризера. После размразяваш в хладилника поне една нощ.

Общи условия

Активация на акаунт