Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 148
Ейййй,нищо не ви убягва.Тъкмо си мислех че няма да забележите маскировката на простият ми бабешки мозък ама не.
Хулиганка,точно на тази торта са два пласта.Ама не защото се прави така а защото съм смотана и загубена.Забравих какво трябва да правя от бързане/между храненията на бебоците/ и докато се усетя метнах и загладих фондана.Чак тогава ми светна крушката че направих грешка.Опитах се да сваля но започна да става зле и се отказах,затова и втори пласт и тоя фитил за прикриване.
Иначе аз лично го правя така,разточвам фондана със една чиния си правя кръг в/у фондана подлагам отдолу хартия за печене,режа и заедно със хартията мятам на тортата.заглаждам отстрани,обръщам крайчетата на разрезите и вадя хартията.Под самите крайчета подлагам навита салфетка и оставям така да съхне.
Забравих да кажа че преди да метна подготвеният срязан фондан слагам на тортата кръг от фондан със същият диаметър като разреза.
Малееее,как го обясних даже аз не се разбрах.Еййй сега ще потърся клип.

# 196
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Момичета, ето от тук https://thejoyofcake.shutterfly.com/tutorials/27 гледах.Има снимки на всяко едно действие  Wink
Мислех си че ще го омажа, но се получи много бързи и лесно!

Когато ви чета става супер надъхана от компа. Надявам се да напредвам със всяка следваща торта Whistling
Аз съм скорошна в тортоправенето, и мога само да кажа, че правите уникални неща!

# 197
  • София
  • Мнения: 1 623
Здравейте.

Благодаря за милите думи за тортата ми на Ани Д,Мриета,Нинон,Пашик,Фелина,Мегало,Марина Д и Дитсън-радвам се,че Ви е харесала.

Снежинка-много синпатична е тортата ти,харесва ми надписа на годините от цветя.
Хулиганка-много хубава торта си спретнала,ъгловият разрез е страхотен.
Марина Д-охлювчето е много сладичко,възхищавам ти се на работата и сложността на изпълнение на тортите ти.
Дитсън-много е хубава торатта ти.

# 198
  • София
  • Мнения: 8 500
Сега преди да ме набиете предупреждавам, че съм прочел указанията на първата страница ама не мога да се ориентирам. Търся технологията за снимки върху торта. Ще ми трябва за да я адаптирам за други цели. Много ви моля ако някой има линк с подробни описания, а също така и линк от където мога да закупя съответната хартия нека ми отговори на лични, за да не спамим тук темата.

Благодаря ви предварително за проявеното разбиране и съдействие.

# 199
  • Мнения: 1 965
Сега преди да ме набиете предупреждавам, че съм прочел указанията на първата страница ама не мога да се ориентирам. Търся технологията за снимки върху торта. Ще ми трябва за да я адаптирам за други цели. Много ви моля ако някой има линк с подробни описания, а също така и линк от където мога да закупя съответната хартия нека ми отговори на лични, за да не спамим тук темата.

Благодаря ви предварително за проявеното разбиране и съдействие.

Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:
Скрит текст:
В: Как се залепва вафлената плака /картинка/ към тортата?
О: - За плаката се използва Фарситура Кристалина. Това е безцветно сладкарско желе, без аромат. Мястото за плака задължително се намазва с Кристалина, независимо дали е покрита с чаршаф или е измазана със сметана, маслен  или друг крем.  Кристалината се загрява в слаба МВ, и се разстила равномерно върху тортата. Плаката се притиска върху Кристалината и се избутват всички мехурчета въздух. Отгоре се залива отново с Кристалина и с мокър нож или шпатула се изравнява повърхността, като по този начин се пукат и мехурчетата които се образуват. Фарситурата не е задължителна за отгоре, може да се пропусне, зависи от търсения ефект на продукта. Не дръжте плаката върху торта повече от 48 часа. След този срок, цветовете започват да се размиват и размазват.
Плаката може да се залепи с чист маслен крем или сладк. лепило, но по този начин става гумена и неприятна за ядене. Не омеква и в повечето случаи се набръчква.
Фарситура Кристалина може да се закупи от "Змееборец" или склада на "Илчовски". Вафлени плаки също се разпечатват на двете места. Адресите може да намерите в библиотеката. Някои от онлайн магазините, изброени по-горе също предлагат фарситура и разпечатване на плака.

В: Как да си подбера хубава картинка за разпечатване на вафлена плака?
О: Изберете си снимка с висока резолюция. Минимум 600х600 . Ако намерите 1024 пиксела - още по-добре. Колкото по-висока е резолюцията на снимката, толкова по-чисто копие ще се получи. Подберете снимка с по-малко тъмни цветове. Снимки с тъмен фон и тъмен централен обект не са подходящи. При разпечатването, рискувате да се слеят и да виждате само светлите елементи.

чел - недочел!  smile3533
Там са си указанията. В скрития текст.  Изрязала съм ти излишъка от инфо. Незнам за какво ще я ползваш, но това са основните стъпки за използването и.
А, иначе вафли се печатат в Хитрини, Куки Буки и директно на Кадемлия в Змееборец. Виж си адреЗите пак на 1ва стр.  В първите 2 магазина се действа през имейл или телефон, на Кадемлия ще се наложи да ги почетеш на място. Но, пък си я взимаш на момента.  Напоследък има една нова технология. Пак е ядлив печат, но не е на вафлена плака, а на фонданена хартия. Тя е по-дебела и с нея трябва да се действа по-бързичко, защото съхне и се чупи после. Плюса е, че цветовете стават по-добри, поради... незнам защо всъщност.  newsm78
Айде, успех. И не е лошо да се поФалиш за какво ще я ползваш, че ме разлюбопитства.

# 200
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 342
Здравейте момчета,
моля някой запознат да ми отговори - марципанът, който днес си купих от лидл, сурова маса ли е и трябва ли да го размесвам с пудра захар? Не пише нищо на опаковката по този въпрос.

Ето това е марципанът

# 201
  • Мнения: 368
Здравейте момчета,
моля някой запознат да ми отговори - марципанът, който днес си купих от лидл, сурова маса ли е и трябва ли да го размесвам с пудра захар? Не пише нищо на опаковката по този въпрос.

Ето това е марципанът

Как изглежда като го отвориш? Няма ли никакви указания на опаковката?

# 202
  • Мнения: 1 965
Здравейте момчета,
моля някой запознат да ми отговори - марципанът, който днес си купих от лидл, сурова маса ли е и трябва ли да го размесвам с пудра захар? Не пише нищо на опаковката по този въпрос.

Ето това е марципанът

Как изглежда като го отвориш? Няма ли никакви указания на опаковката?
Консистенция? Вкус? Какво смяташ да правиш с това чудо?

# 203
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 342
Ще покривам торта с него.
Средно мека смес - лесно с точи. Вкус - перфектен. Бадемите не натръшкват. На опаковката пише ч са 50%. Другото са захарни сиропи и т.н. Харесва ни повече от моделиращата маса.
Инструкции няма.

# 204
  • Мнения: 1 965
Значи е нещо като тесто. С тия 200 грама обаче, ще оспееш да покриеш 2-3 кексчета и то, ако си много пестелива.

# 205
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 342
Значи е нещо като тесто. С тия 200 грама обаче, ще оспееш да покриеш 2-3 кексчета и то, ако си много пестелива.


Знам, затова съм си купила 4 пакетчета.
въпросът ми е да го омеся ли с пудра захар?

# 206
  • Мнения: 1 965
Незнам. Сладко ли е? Би трябвало да е, щом е бадемов марципан. Точи се върху нишесте, не върху захар. Но, внимавай да не се нацепи от много нишесте. Ако не лепне по точилката и по плота, не ръси нищо.

# 207
  • Мнения: 368
Значи е нещо като тесто. С тия 200 грама обаче, ще оспееш да покриеш 2-3 кексчета и то, ако си много пестелива.


Знам, затова съм си купила 4 пакетчета.
въпросът ми е да го омеся ли с пудра захар?

Ако успяваш да го размесиш, нищо не добавяй. Мъничко нишесте, за да не лепне

# 208
  • Мнения: 277
Marieta, мерси отново за муса, ще го пробвам съвсем скоро

Марина, страшно харесвам стила ти, нестандартен, но красив. пренесох се някак си в приказка от типа на алиса Simple Smile

снежинка, браво, интересна торта. само малко по-центрирано трябваше да е числото, но и аз имам проблем с разположението понякога

дитсан, харесва ми изпълнението само с три цвята и съчетанието им. красиво

Аз искам да попитам ползващите еърбраш. от известно време ми е мерак да пробвам да 'попръскам', но понеже не са никак евтини, не се решавам да си купя. една приятелка от щатите ще ми идва на гости и мога да поръчам и тя да ми донесе. та ще съм благодарна някой да сподели мнение за конкретен модел

шеметче, ако пазаруваш от щатите, някой изгоден сайт да знаеш? аз пазарувах от глобалшугарарт по едни намаления, но тук митото прецаква нещата доста. сега поне може да го избегна

# 209
  • Мнения: 2
Здравейте, мили момичета!=))
Влизам, за да видя как сте, да ви похваля... и да помоля за малко помощ... Но всичко по реда си!=)
Маринче, започвам с теб!=) Чудна си, чууудна! Нямам думи за последната торта, която си сътворила. Такива прекрасни малки детайли=)) Получаваш огромно "Браво!" от мен!=) Много ми хареса...
Ditsan, хубавка ти се е получила юбилейната!=))
Snejinka, добър опит. Няма да се отказваш... с желание всичко се постига... Всички се учим в движение, както се казва=)) Така че смело напред!=))
Стеф, добре си се справила с тези герои=) Сигурна съм, че не ти е било лесно. Браво!=)

Аз мога да се похваля с вече цели 19 торти в моята сладкарска история!=)) А ето и някои от последните...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1451377_1 … 9_526104884_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1453394_1 … 5_609085475_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1460273_1 … 0_892957053_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1460119_1 … _1257974000_n.jpg


Никога не съм си и мислила, че ще дойде ден, в който ще имам огромното желание да се занимавам с това... Едва 8 месеца минаха от първата ми торта... а толкова неща ми се случиха оттогава, с толкова идеи се сборих=)) Но... стига за това... =))
Искам да ви попитам нещо - коя от вас е работила с аерограф? Изключително ми е интересно, но не смея да си купя... нито знам как се работи, нито знам дали е лесно и дали има смисъл... Та открехнете ме, моля ви. Струва ли си?=)
Хубав ден ви пожелавам!=)
 

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 13:49 от Future*

Общи условия

Активация на акаунт