Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 628
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 368
Ами не е някъде, а е на първа страничка:Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието..
Може би е става въпрос за готовия фондан,но аз така или иначе си ползвам домашен,предполагам няма да имам проблеми.Още довечера ще пробвам и ще кажа после.Като се замисля може би ако е добре стегнал желатина и тогава го сложа няма да имам проблеми,но ако е размекнат може наистина да разтопи покритието,все пак водата от него ще попие във фондана.Някой с опит може да сподели Praynig

Ами НЕ пробвай. То си е написано. Все пак не забравяй, че за да разтвориш желатина ти трябва вода. А водата съсипва фондана. Така че не опитвай директно върху покритието.

Ани_д, аз лично правя текстурата преди да облека. Ей онази торта с Каспър и приятели, ако се сещаш, е така. Веднъж опитах върху тортата - не стана  Mr. Green

# 346
  • Мнения: 790
Добре сигурно е много тъп въпрос, ама какво означава: правя текстурата преди да облека? newsm78
 и щом не става върху фондана,може ли да направя малка подложка от разтопен бял шоколад и върху нея да сложа желатина?

# 347
  • Мнения: 367

 и щом не става върху фондана,може ли да направя малка подложка от разтопен бял шоколад и върху нея да сложа желатина?


Мацка а що просто не си купиш кристалина и да си го направиш като хората  smile3502

# 348
  • Мнения: 368

 и щом не става върху фондана,може ли да направя малка подложка от разтопен бял шоколад и върху нея да сложа желатина?


Мацка а що просто не си купиш кристалина и да си го направиш като хората  smile3502

Сигурно, щото не ѝ трябва цяло кило. Да, ако го сложив върху шоколад, няма да ти съсипе фондана Simple Smile

# 349
  • Мнения: 367

Филина, супер е тoзи Миньoн, вече знам каква ще е тoртата на мoя малък "прoклетник" Simple Smile Simple Smile  Mr. Green



Ани
само питай шефа от кои иска - жълт или лилав от второто филмче , че на мен ми се скараха  Joy

Еееее не продават ли по- малки бе Мишока ? Тук има кутйки по 200 гр . Тва тъпо верно  Crossing Arms

# 350
  • Мнения: 367
Оххх много ме мързеше да се надигна да пиша в леглото ама гледам тук замъци , дракони , цветя , чудеса . Браво Мегало готина торта е станала . Тия кули аз не разбрах как ги захващате и как правите бе хора. Аз не се престраших да сложа кули на мойто животно щото не знам как точно да ги направя. Какво има вътре ? Кухи ли са, рула ли са някви ?! Как се прикачат че да са стабилни?

Ани
и твоя куфар е як. Браво . И аз още нямам опит с такива текстури върху торта . И аз на опашката за отговор от някоя по-наясно тортелинка. А вече не са ли на мода куфари с колелца и телескопична дръжка  smile3534  Без снимките ми харесва повече ама щом е трябвало да има  newsm10

Бейбибу айде да видим и твоя експеримент как ще се получи с водата. Успех  Hug

Аз днес се пънах да правя една обувка на ток. Не знам сега колко дни ще я суша . Като стане (ако стане )(дано да стане де  hahaha) ще показвам  ooooh! Трудничко е пффффф . И смятам да се пробвам да измажа с бял ганаш . Някой би ли споделил каква пропорция се прави с бял шоколад и сметана за измазване на торта . И за 20 см . диам / 13 см вис. колко ганаш ще ми трябва ???

# 351
  • Мнения: 368
Оххх много ме мързеше да се надигна да пиша в леглото ама гледам тук замъци , дракони , цветя , чудеса . Браво Мегало готина торта е станала . Тия кули аз не разбрах как ги захващате и как правите бе хора. Аз не се престраших да сложа кули на мойто животно щото не знам как точно да ги направя. Какво има вътре ? Кухи ли са, рула ли са някви ?! Как се прикачат че да са стабилни?

Ани
и твоя куфар е як. Браво . И аз още нямам опит с такива текстури върху торта . И аз на опашката за отговор от някоя по-наясно тортелинка. А вече не са ли на мода куфари с колелца и телескопична дръжка  smile3534  Без снимките ми харесва повече ама щом е трябвало да има  newsm10

Бейбибу айде да видим и твоя експеримент как ще се получи с водата. Успех  Hug

Аз днес се пънах да правя една обувка на ток. Не знам сега колко дни ще я суша . Като стане (ако стане )(дано да стане де  hahaha) ще показвам  ooooh! Трудничко е пффффф . И смятам да се пробвам да измажа с бял ганаш . Някой би ли споделил каква пропорция се прави с бял шоколад и сметана за измазване на торта . И за 20 см . диам / 13 см вис. колко ганаш ще ми трябва ???

По-нагоре, аз съм отговорила за текстурите. Сега за белия ганаш - за измазване правя 3 към 1 шоколад:сметана, и слагам 25 гр. масло (на 300 гр. шоколад и 100 гр. сметана). Охлаждам хууубваво, докато стане удобно за измазване. НЕ Разбивам с миксер

# 352
  • Мнения: 1 965
и щом не става върху фондана,може ли да направя малка подложка от разтопен бял шоколад и върху нея да сложа желатина?
Мацка а що просто не си купиш кристалина и да си го направиш като хората  smile3502
Сигурно, щото не ѝ трябва цяло кило. Да, ако го сложив върху шоколад, няма да ти съсипе фондана Simple Smile
Но ще съсипе шоколада.  Stuck Out Tongue
Ако е за няколко часа, може и да оживее, но за повече от едно денонощия, шоколада се разлигавя.
По-скоро, го направи с глюкоза.

# 353
  • Мнения: 277
ani, много готин куфар. и цветът ми харесва  Wink хич не ми се пекат още блатове за отстрани честно казано и досега никога не съм обличала. напоследък измазвах добре и даже тази торта я правих с шоко муса на шоко тортата на ири (под орхидеята) и с еклери и нямах проблем. но тук се изложих....

радвам се, че ви харесаха тортите. да отговоря на някои въпроси

фелина, кулите са кухи, суша ги на точилката си. мислех да ги правя от едни суис роле тук, но те не са точно кръгли и се отказах. изсуших колкото високи ми трябват и после налепих "камъчетата" отгоре, което ми отне твърде много време. стабилността не е проблем, залепих с вода към тортата и леко ги попритиснах за малко. държаха се здраво. относно ганаша, аз само с това мажа. за бял шоколад слагам 3 към 1 към сметаната. понякога със 120гр. сметана, понякога със 100. зависи дали ми е леко крива тортата или с дупки за замазване, в такъв случай 120гр.

тедито, белите цветя са минати с бяла перлена боя, не съм ги пръскала. а зеленото, което беше синьо - зелено е кристалина, да

елч, къдравия ефект по краищата на цветята е с топчестия елемент, идва и от изтъняването. аз ползвам такава подложка, да. но тук момичетата обсъждаха преди време дали може да се ползва и домакинска гъба, не помня какъв извод направиха

# 354
  • Мнения: 22
http://prikachi.com/images/477/6777477z.jpg
Момичета това е първата ми торта за юбилея на свека тази вечер, разрез дано успея да снимам.
Крема е с кокос и маскарпоне на Ири блатовете: 5 яйца + още 2 жълтъка
150гр захар
1/2ч. л лимонена кора
150гр брашно
30гр пшеничено нишесте
90гр горещо масло
Имах много проблеми при правежа на тортата, много неща не знам, отделно беборанчо не ме оставяше за над 10 мин да правя каквото и да е Simple Smile
Момичета направих цветята от белгийски фондан, нямам никакви резци и форми, рязах с нож. Но това е малка, първа, импровизирана тортичка Simple Smile Цветята оставих да съхнат в хладилника преди 4 дни и днес... о ужас бяха се овлажнили половината и само тези спасих, не съм слагала вода, месих фондана с нишесте, къде трябва да съхнат фигурките по принцип, на стайна температура или в хладилник? Отделно ползвах неподходящо кондензирано мляко не зъм видяла в мазагина че не е подсладено и се наложи да стягам крема с желатин и допълнително масло. Какво кондензирано мляко купувате за сладкишите ви? Съжалявам за глупавите въпроси. За съжаления в Бургас няма такива сладкарски магазини както в София и всичко трябва да закупя онлайн.
Надявам се с времето да се пообзаведа с това онова и да мога да правя красоти като вас Simple Smile

# 355
  • Мнения: 3 449
Скоро не бях правила тортички и направо ме сърбяха ръцете.Видях големи красоти от Марина Д. Дитсан.Мечопух и тя се беше загубила но пак показа много хубава и стилна торта.Мегало личи че по тортата с цветето си имала проблем и целулитче има но пък тортата за детето е един път.ani куфара е направо готов за пътешествие.Елч много чиста и хубава работа тез фитилчета един път.Та ето и моите торти.Спондж боб е много специален за мен.Точно преди 1година направих първата си торта точно за този малчуган.Има още много много да се уча от вас момичета   bouquet Heart EyesБЛАГОДАРЯ ВИ.

# 356
  • Мнения: 368
radystin4ety, грешката ти е била, че са съхнали в хладилника. Другият път - извън него, отворени, да не ги затвориш в кутия Simple Smile И си вземи инструменти, и добре дошла  Hug

Ванче, научих нещо ново Simple Smile Идея си нямах, че желатинът може да прецака шоколада  Embarassed

# 357
  • София
  • Мнения: 1 546
Здравейте момичета. Аз продължавам за сега само да ви чета и се любувам на красотите.  Grinning Невероятни неща показвате. Всеки ден си хапвам с очите от всички ваши торти.
Искам да попитам нещо. Децата страшно харесват, а и всички в къщи торта "Медовик" за 1 час на Селма. Не, е кой знае колко много други торти съм правила де.  Embarassed Нея дали мога да я покрия със захарно тесто или фондан. Ясно, че ще я намажа не със сметаната а с маслен крем, както съм чела тук но все пак.
И страшно харесвам всчките малки и различни цветчета. какво да си купя за да мога да ги направя и изсуша? Мисля направо в един сладкарски магазин да отида и да си напазарувам на веднъж разни неща и да запрятам някой ден ръкави. Помогнете ми.
Между другото като показвах на малкия красотите, естествено си поръча и жълта и лилава слуга.  Mr. Green До януари месец мисля да имам няколко опита за да се опитам за рожденият му ден.  Grinning
Благодаря ви, невероятни сте!  Hug

# 358
  • Мнения: 1 965
Ванче, научих нещо ново Simple Smile Идея си нямах, че желатинът може да прецака шоколада  Embarassed
Неволята учи. Спомням си първото ми езерце от желатин върху ШТ. Вечерта го оставих  в хладилника  прекрасно синьо, на другия ден на обед го намерих като блато. Обрах го с лъжица и тогава видях, че всъщност се е стопило почти всичкото покритие отдолу. Сложих кръпка, отгоре малко бял найлон и отново налях син желатин. Нямаше проблем.

# 359
  • Мнения: 46
radystin4ety, торта изглежда много нежна и вкусна   bouquet Харесва ми това, че пуричките не са с еднаква дължина -така е по-разчупено и интересно от стандартните равни "пръчици". Розата е красива. Вътрешността на калата (жълтото) е една идея по-дебело, но аз никога не съм правила това цвете (а страшно много искам да го направя), така че според мен си се справила отлично като за ПЪРВА ТОРТА !!! Браво  Grinning И аз ползвам белгийски фондан.. струва ми се ОК, но нямам голяма база за сравнение. Mishoka ти е казала вече за сушенето на фигурките.

mimi0585 , и двете торти са много хубави, но спъндж боб е сташно готин!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт