Петокласници - 2

• 49 941
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
svetlaem, по учебника на кое издателство са тестовете по История?

# 661
  • у дома

По учебника на Просвета  Peace - ние за съжаление се мъчим по него  Twisted Evil

# 662
Честита Баба Марта!
Светле...ще може ли и на мен паролата Wink
Нямам време за писане,но си сверявам часовника от вас редовно! Hug

# 663
  • най-шареното място
Светле, това лош учебник ли е?
И вкъщи тъкмо видях, че е Просвета историята. Гледах че много оцветяват монарси в тетрадката. Не знам с каква цел.

ПП Пратих контролно делимост /за по-бързо от общата поща, че бях влязла да видя тестовете/.

# 664
  • у дома
Светле, това лош учебник ли е?
И вкъщи тъкмо видях, че е Просвета историята. Гледах че много оцветяват монарси в тетрадката. Не знам с каква цел.

ПП Пратих контролно делимост /за по-бързо от общата поща, че бях влязла да видя тестовете/.

То и аз така пратих от пощата до пощата тестовете по история,защото ми беше по лесно  Embarassed

На мен не ми харесва-хубав ли е,лош ли е не мога да преценя изобщо,защото не съм специалист,но факта,че детето ми не е глупаво а му е трудно да учи по учебниците на Просвета-само географията и историята са ни такива е факт-а,забравих ,че и математиката ни е по Просвета -също не ми харесва,а там вече мога да съм обективна  Peace

# 665
  • най-шареното място
Merci, Svetle. Аз никак не им харесвам нещата още от първи клас когато българския беше Убенова и сравнението с математиката на Просвета беше ... /най-меко казано/ крещяща разлика. Поне тази година математиката не е тяхна. Географията също, но нямам мнение, гледах я след първия тест за методите - бяха два вида и ми се видяха напълно ненужни неща. Икономическия елемент ми е загадка Simple Smile

# 666
  • Стара Загора

По учебника на Просвета  Peace - ние за съжаление се мъчим по него  Twisted Evil

Светле, нашият учебник е на Анубис. Имам също и тестове към него.
Тестовете са доста елементарни, т.е. ако си чел урока няма как да не познаеш верния отговор.

Уроците в учебника - според мен сложно и дълго написани за ученици в 5-ти клас.
Опитвам се да синтезирам материала и карам дъщеря ми да запомня само най-важното!

# 667
  • Бургас
Здравейте и честита Баба Марта със закъснение Simple SmileSimple SmileSimple Smile

И моят Митко учи руски като втори език , избрахме го ние родителите за ЗИП пред немския. Тоест ни беше предложено още в края на четшърти клас да избираме руски или немски да учат децата и почти единодушно избрахме руския. За съжаление не мога да дам нито допълнителна граматика, нито тестове или каквото и да било. Митака за сега се справя с езика, но аз знам руски и му помагам там където нещо не е ясно. Прави ми впечатление, че много разбъркано учат материала, но ще си проличи на края на годината.
Имат по два часа седмично /някой назад беше питал/  Peace

Митака получи първата си тройка в училищния си стаж, и то по български език. Естествено се оправда, че имало много двойки, много тройки и няколко по-добри оценки само  Mr. Green прави ми впечатление, че и в други паралелки се е получило така. Явно ги е затруднило нещо децата, но тест не съм видяла, госпожата казала, че на РС ще ни ги даде да ги видим.
Освен това им казала, че който иска да получи хубава оценка след слабата ще трябва да научи едно стихотворение на Елисавета Багряна - "Възкресение" ! Лично на мен ми се струва, че е сложно - 4 куплета, няма много рими, едно такова постно ми се струва Simple Smile Е слава Богу научи го Митака, все пак имаха време от понеделник до петък, изкара шестица след тройката.

Още една неприятна оценка щеше да получи, но му се размина. Отсъства една седмица от училище, заради боледуване /бронхит/. Първия ден, в който отиде на училище го изпитали по география и нашичкия се оправдал, че бил болен една седмица, отсъствал и не знаел урока  ooooh! госпожата му простила, защото му се случва за първи път Simple Smile аз доста му пилих на главата, че така не се прави и т.н. и му казах, следващия път да вдигне ръка по желание да го изпитат, защото така или иначе госпожата 100% ще го изпита пак. И така, научи си урока идеално, даже аз го изпитвах вечерта, обачееее го дострашало да вдигне ръка по желание  Mr. Green е да де, ама госпожата естествено го изпитала и за негова радост се представил добре и изкара 6. СЛед училище ми се обади с въпроса "Мамо, ти от къде знаеше, че госпожата по география ще ме изпита точно днес???? Да не би да си й казала ти да ме изпита?? " хахахаха hahaha

Аз като му разправям, че той на където отива аз от там се връщам, не му се вярва Simple Smile

Относно историята - нашият учебник е на "Просвета", госпожата ни е много строга и взискателна. За първия срок само едно момиче от класа има 6 . На Митко му е трудна историята и не му е интересно. СЪжалявам, че и госпожата не е такава да ги завърти и омая, та да заобичат предмета.

За подаръците на момичета да допълня  - харесват се шалчета и бижута при нас, освен всичко изброено до тук. За Коледната размяна на подаръци Митко беше подарил един клин на госпожицата, която му се падна в жребия, ноооооо се оказа малък на момичето, а го бях мерила аз......от тогава никакви дрехи за подарък не купувам на съученички   Naughty

Много дълъг пост стана, ако на някой му идва в повече моля да ме извини   bouquet

# 668
Магаре, добре си ти е поста, пиши, има кой да чете! Heart Eyes
Все се каня да поръчам един учебник по математика на Анубис за 5 клас, много съм несериозна! Според мен българския на Просвета е много объркан, липсват адекватни и достатъчни примери, а все пак материала е важен. Макс има и четворки по български, трудно му е. Оставила му е 5 за срока, дано да се позасили сега!
  В момента имат студенти по някои предмети, това разсейва децата.

# 669
  • у дома

Все се каня да поръчам един учебник по математика на Анубис за 5 клас, много съм несериозна!

На теб пък за какво ти е  newsm78 - за мен най-хубавите обяснения са в този на Архимед ,а по спомени бяхте по него...

# 670

Все се каня да поръчам един учебник по математика на Анубис за 5 клас, много съм несериозна!

На теб пък за какво ти е  newsm78 - за мен най-хубавите обяснения са в този на Архимед ,а по спомени бяхте по него...
И ние сме по "Архимед" и съм доволна

# 671

И ние сме по "Архимед",аз лично им харесвам учебника.

# 672
  • най-шареното място
Честита Баба Марта и честит празник днес!

И на мен дългият поста ми беше интересен. Simple Smile

Тъкмо погледнах тестовете в пощата, и пак се убедих колко не харесвам този метод на изпитване. Погледнах 3 въпроса и намерих един подвеждаш или неточен /според гледната точка/.

# 673
Да, винаги има подвеждащи или завъртяно зададени въпроси в тестовете. Peace
Магаре, и на мен ми беше интересно!
За рождения ден взех една гривна и потниче на terra nova. Оказа се, че момичето събирало гривни - удар в десетката! Laughing
При нас по история не им дава такива тестове, тя си ги измисля - просто няколко години, да напишат какво се е случило, няколко имена - да обяснят с какво са свързани, думи от речника. Иначе децата я обожават, разказва им увлекателно. Оказа се най-строгата, но при все това най-харесваната. Обичат и госпожата по ЧП.
В събота от обяд беше ангажиран с посрещането на някакви италиански кметове, явно побратимени градове или общини, или нещо подобно. На летището ходи с любимата си  Wink, случайно бяха избрани, с народните носии, да ги посрещат с хляб и мед, сол. После вечерта в ресторант бяха част от програмата, танцуваха. Беше страшно доволен, но мен много ме натоварват тия извънредни участия. Не успяхме да поучим заедно като хората, аз вчера и днес работя. Той учи сам вкъщи, довечера ще го изпитам. Предстои контролно по английски.

# 674
  • Бургас
Благодаря момичета  Heart Eyes

Още нещо, което е много актуално в целия ни випуск - масово си разменят отговорите от тестовете, където са едни и същи преподаватели. Вместо да се стараят да отговорят на въпросите учениците се стараят да напишат отговорите по спомени, а някой записани и на "пищови". Например 1-а, 2-б, 3-а и т.н.  Предават си един на друг отговорите и така преписват, което за мен е безумие  Rolling Eyes
Нашите приятелчета близнаците са в съседен клас и тях и още 6 деца госпожата по история например ги накарала да повторят теста само те, пред погледа й , за да се уверяла, че не са преписвали, защото имали отлични оценки  Shocked
Госпожата пък по БЕЛ ги разконспирира Митака и близнаците още първите дни на пети клас, че са приятелчета и че си обсъждат тестовете и контролните и дори ги "заплашила", че ще се оплачи на родителите на РС, че преписвали един от друг  Laughing А ги разконспирира, защото на един тест само моят отговорил на въпроса "Кой е авторът на "Щастливият принц" ......всички написали Екзюпери или не отговорили , а Митко написал Оскар Уайлд, който е и верният отговор. Вярно е, че близнаците му казаха този отговор, но го казаха, защото ги попитахме лесен ли е бил теста и кое ги е затруднило. Те разказаха, че този въпрос затруднил всички и съответно Митака запомни отговора, защото и той не го знаеше преди това.  СЪответно госпожата като връщала тестовете го похвалила, че само той е отговорил и го попитала откъде знае отговора и той си казал, че са си говорили с близнаците  Mr. Green

По-лошото е , че има много деца, които си правят пищови на лист !!!! И ние сме ги правили тези номера като деца, нооо много по-късно, а не в пети клас  ooooh!

В класовете на вашите петокласници има ли подобни случки?

А в крайна сметка толкова ли е трудно преподавателят да сменя тестовете за всеки клас, а не да пуска един и същ и после да кара децата да повтарят контролното и да се съмняват в тях! Или поне реда на въпросите. На родителската среща, която предстои ще се обсъжда тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт