Петокласници - 2

• 49 935
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • най-шареното място
Не, не съм чувала. Но те винаги са на групи, а това значи два пищова и първа стъпка отгатване кой е варианта.

Прекалено ми е сложно. Simple Smile

ПП За подвеждащите... когато е засукано ОК, но те са си направо сбъркани. Видах "факторите на климата е/са:" и изброени географско положение, валежи, влажност и т.н.... в учебника има една графика и там са даденостите на мястото, от които следват характеристиките на климата. Абсолютно ненужно разграничаване при положение, че минават отгоре-отгоре и дори не  е разписано в урока.

# 676
  • Бургас
тази сутрин ги правихме тестовете по Гео, от 25 въпроса  5-6 грешни, въпросът за фактори на климата също, макар че според мен в учебника ясно е казано кое е фактор, кое е елемент, дано да е запомнил, сега подкарваме историята, първо ще го изпитвам на въпроси по уроците, после - тестовете
при нас не съм чула за такава практика на подсказване между класовете, но при нас първо много не се познават още децата, а и има конкуренция между паралелките, та ако някой подскаже отговор, най-много да е грешен...  пък и освен отделен въпрос да налучкаш така, не ми се вижда как може да запомниш всички отговори

# 677
  • дядовата ръкавичка
Честит празник!

Леле, моята девойка не е пипнала нищо да учи тези 3 дни. Тя винаги всичко си знае  ooooh!.

magare, тези автори нали се изучават в 6 клас? Много сте напред с материала. Иначе, при нас няма такава практика с подсказване между класовете. За "пищови" също не съм чула.

# 678
  • Бургас
Не знам кога се изучават тези автори, но това беше въпрос от един от първите тестове за учебната година, даже дали не беше и първият, не помня точно.

Ася, да ,не могат да се запомнят толкова отговори, затова си ги пишат на лист или на ръката  Rolling Eyes

# 679
Здравейте и от мен.Честит празник и честита Баба Марта на всички.Тия дни ми е много натоварено-рожден ден,тържество в детската градина и Баба Марта.Всичко на куп.Моята мартеничка  беше оперирана от апандесит и тия дни не ходи редовно на училище.Иначе завърши срока с 3 петици (математика,английски и физическо).По математика е ясно,че може повече ама е разсеяна,но английския и е голяма мъка  ooooh!.Хич не си дава зор.Чудя се как да и засиля интереса към езиците.На всичкото отгоре има и ЗИП Руски.Там имат по един час седмично,а вече учат и падежите.Изобщо кашата е пълна.За физическото не се кахъря-не успяла да вкара кош.Тя се губи пред коша, камо ли да вкара топката в него Laughing.За втория срок ще е освободена от този предмет.За сега историята и е любим предмет.Чете много исторически книги.Имат господин,който много им разказва.Общо взето съм доволна от нея.
 Не съм усетила да си правят пищови.

# 680

Все се каня да поръчам един учебник по математика на Анубис за 5 клас, много съм несериозна!

На теб пък за какво ти е  newsm78 - за мен най-хубавите обяснения са в този на Архимед ,а по спомени бяхте по него...
На Просвета сме, Архимед вие ми го похвалихте. Сгрешила съм издателството, за Архимед си мислех, а Анубис съм написала!

# 681
  • у дома

В класовете на вашите петокласници има ли подобни случки?

При нас го няма този проблем,защото е в МГ с една единствена паралелка 5 клас,та поне това не го мисля...
Нашият господин по география и история е сменен и  от втория срок сме с нова госпожа-господинът сам си съставяше тестовете,книжките съм ги взела,защото по тях се ориентирам знае ли или не,а не че даваше от там...Новата госпожа е пускала вече едно контролно по география,още не е върнато,за да го видя какво представлява,по история ще правят в сряда.
За петокласниците не знам,но малко по-големите масово си правят пищови и си ги качват на телефоните и преписват от там  Twisted Evil

Все се каня да поръчам един учебник по математика на Анубис за 5 клас, много съм несериозна!

На теб пък за какво ти е  newsm78 - за мен най-хубавите обяснения са в този на Архимед ,а по спомени бяхте по него...
На Просвета сме, Архимед вие ми го похвалихте. Сгрешила съм издателството, за Архимед си мислех, а Анубис съм написала!

Аз тъкмо се зачудих защо ти трябва,защото и този на Анубис не е хубав,а то ти си се объркала-ако имаш познати в друго училище ,където учат по учебника на Архимед помоли да ти намерят бракуван такъв  Peace

# 682
  • Варна
mi6a81, а как става освобождаването от физическо.

3 дни мотане му дръпнаха моите. Ще се чуе като върнат контролните, дато има да ги прави госпожицата тая седмица. Още е началото на март, а вече само навън са им очите. Искат да ходят да играят.

# 683
  • у дома

По принцип става с комисия-знам го,защото малкия ми син е диспансеризиран с астма и наблюдаващия лекар ми предложи есента да мине на комисия,за да не играе ФВС,но той е много жизнено дете и просто говорих с госпожата ако има проблем да не му дава да играе и така и не минахме през комисия.

# 684
  • София
Честит Баба Марта на всички! Живи и здрави да са ни децата, а и ние!  Hug Hug Hug

Магаре, като чета за целите галимации по наизустяване на отговори на тестове, сещам се, че преди 1-2 години видях същото да правят две момичете, студентки в УНСС и бях изумена...  Mr. Green  (Ако преподавателите само разместят въпросите, ще бъдат изумени от получените резултати...)  Деян на тоя етап работи самостоятелно, т.е. каквото си изкара сам - това е, не съм забелязала индикации за колективна работа, което се надявам така да си остане... (да видим обаче...  Wink ).

# 685

По принцип става с комисия-знам го,защото малкия ми син е диспансеризиран с астма и наблюдаващия лекар ми предложи есента да мине на комисия,за да не играе ФВС,но той е много жизнено дете и просто говорих с госпожата ако има проблем да не му дава да играе и така и не минахме през комисия.

Нашата госпожа ги натоварва много.Кара ги да бягат,скачат,попълват нормативи,а моята не трябва изобщо да се натоварва.Все още я боли,когато прекали.Ще минаваме комисия.

# 686
  • Бургас
Здравейте! Да почерпя днес за порасналото ни момче, има рожден ден днес!
Навлиза в "трудната" възраст завършваща на "teen" Simple Smile

От днес е втора смяна, та празнуването на РД се очертава за неделя Simple Smile Намислил е да покани петнайсетина приятелчета в едно кафе с билярди, игра дартс, разни други електронни игри или пък в Боулинг зала.

Колкото повече порастват децата, все по-трудно решаваме къде да се отбележи РД Simple Smile

Купихме боноби да почерпи съучениците, а той си избра в кой час да почерпел, та да мине малко време от часа и да не останело време за изпитване - естествено в часа по история  Mr. Green

# 687
да ти е здраво и успешно детето.

Аз също се чудя къде да празнуваме.Наближава 21.03 , а
не ми се ходи пак по моловете-вече е голямо момче

# 688
  • I want it all and I want it now.
ЧРД.   bouquet
Много здраве, щастие и успехи ! newsm59

Честита баба Марта !
Много здраве  ! bouquet

# 689
  • София
О, Магаре, ЧРД на детето! Да е жив и здрав, весел и щастлив тийн!   bigdance2 newsm59 newsm38

Много хубава почерпка си сложила!  Heart Eyes

(А за историята - и на мен не ми беше любима в училище, никак даже, но пък силно се възхищавам на хора, които имат богата историческа култура! Може би точно защото хич не ми се удаваше  Embarassed).

Общи условия

Активация на акаунт