Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 112-тa тема

  • 163 537
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
  • Мнения: 2 233
Pam73, честит рожден ден! Тортата е страхотна!   bouquet
labrex, Eлия, Genoveff,  Katerina R., Тайна, Indira, много вкусно!  Hug
Днес идвам с една питка

  и една торта с плодова украса


# 316
  • Пловдив
  • Мнения: 44 367
Да благодаря на Пеп-4о за страхотната рецепта и идейка Peace
мъфинкови банички.
Скрит текст:

# 317
  • Мнения: 890
Indira , моля те дай рецептата за тази бисквитена торта? Praynig
Или ако някой друг я е правил!!! Simple Smile

Аз също моля за рецептата  Praynig, тортата изглежда много вкусна и различна!

# 318
  • Мнения: 4 664
*sve* - може ли рецептата за тази страхотна плодова торта ? В петък имам рожден ден и бих я направила  Heart Eyes
Рецептите ти са много хубави и винаги всичко ми се получава  Hug

# 319
  • Мнения: 5 183
*sve*, страхотна питка. Поздравления.

Hodduk (Hotteok), на български транскрипцията е ходок - корейски палачинки, които се приготвят от сладко тесто с мая и с пълнеж от орехи и канела. Ето и рецепта. Много популярни са в Корея, това е техният начин на приготвяне на тези тестени изделия. Обикновено се продават по улицата, ядат се топли, най-много есента и зимата, когато застудее. Минхьон и Беко ми дадоха отлична идея да ги направя, след като ги гледах в NU' EST MTV Diary.

# 320
  • Мнения: 160
Момичета преди няколко дни поисках от вас бърза рецепта за торта.Благодаря на всички които ми писаха. Hug Спрях се на рецептата за бисквитена торта на Калан Амнел Благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet Направих я с малки изменения.Украсата си откраднах от блога на Йоли(невероятна е Йоли) Вчера публикувах снимка на самата торта,а ето и парче Wink

# 321
  • В градината...
  • Мнения: 16 071
Пам, страхотна е!
Ако дадеш и рецепта за това чудо  Peace

# 322
  • София
  • Мнения: 3 090
Pam Hug, невероятна е станала тортата! И е толкова красива! А като знам колко е вкусна...
rossonera  Hug чаках с нетърпение какво ще измайсториш днес   bouquet

# 323
  • Мнения: 2 126
Бисквитената торта на Индира много ми прилича на тази на Fresa която правих преди време.а именно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443744.msg20634346#msg20634346
Дано Индира се включи да сподели и нейната рецепта Peace

Лабрекс,страхотни пръчици.Следя ги откак Тайна ги показа и ще ги спретвам след малко и аз.Дано се класирами да ги покажа тук,отдавна не съм се разписвала Embarassed,но темата не пропускам да следя.
Всички сте страхотни Hug

# 324
  • Мнения: 9 042
Момичета преди няколко дни поисках от вас бърза рецепта за торта.Благодаря на всички които ми писаха. Hug Спрях се на рецептата за бисквитена торта на Калан Амнел Благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet Направих я с малки изменения.Украсата си откраднах от блога на Йоли(невероятна е Йоли) Вчера публикувах снимка на самата торта,а ето и парче Wink

wow,фантастична искам рецепта

# 325
  • Мнения: 160
И една питка днес Wink Не мога да почивам и да не наплескам нещо  Laughing

# 326
  • София
  • Мнения: 3 090
Бисквитена торта с маскарпоне и нутела

Крем: 200 гр сметана (аз използвах течна животинска Президент, а може и заквасена) се разбива до твърд крем с няколко лъжици пудра захар. Добавя се 500 гр маскарпоне.
Блатове: кафяви бисквити Закуска, потапят се в прясно мляко, смесено с няколко лъжици Бейлис.
Ред бисквити, отгоре се маже максимално тънък слой Нутела (може да е леко затоплена, за да е по-лесно), отгоре – крем и пак отначало. Върху последния  слой крем се натрошават няколко бисквити.
Престоява 24 часа в хладилник.
Пам е сложила повече растителна сметана (600 мл), защото обичат повече крем на тортата. Добавила е и 2 разбити на сняг белтъка. Аз също, като я правих втория път, направих двойна доза крем.
Освен това Пам е сложила замразени малини между редовете, без да ги размразява.
Украсата на Пам е от блога на Йоли.
Тортата е невероятно лесна и бърза,  и най-важното - страшно вкусна. Според Пам и украсата става бързо и лесно.
Пам, извинявам се, че коментирах вместо теб  Hug но ми се стори добре всички обяснения да са на едно място. Страхотна питка   bouquet

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 17:41 от Калан Амнел

# 327
  • Мнения: 160
Момичета само добавям,че сметаната която сложих е животинска (много повече ми харесва вкуса на каймак Wink ) иначе всичко е точно така,както го е описала Калан Амнел

# 328
  • Мнения: 1 276
*sve* и Pam73, чудесна пита  Peace
rossonera, тези корейски палачинки са страхотни  Peace
лабрексче, пръчиците-тутманик изглеждат невероятно вкусни  Hug
Pam73, тортата ти изглежда страхотно  Peace

Ето и моята Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад Става наистина невероятна на вкус  Peace



# 329
  • Русе
  • Мнения: 2 233
rossonera, huliganka, Eлия, благодаря!  Hug
Елия, много се радвам,че си пробвала и харесала неща,показани от мен! Заповядай,пускам рецептата в скрит текст.
Скрит текст:
                     Торта с плодова украса
              Бял крем:
        500 гр.маскарпоне
        400 гр. заквасена сметана
        3-4 с.л. пудра захар
        2 ванилии /или 1 течна/
        1 желатин  
       пресни плодове нарязани
       бишкоти                                                                                                                                                       малко количество желатин разтворен на водна баня за намазване върху плодовете

           За приготвянето на белия крем използваните продуктите са със стайна температура. В купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих заквасената сметана и ванилията. Накрая прибавих разтворения на водна баня желатин и смесих добре.
            Използвах ринг с диаметър 26 см.Аз го обвивам с прозрачно фолио за по-лесното му отделяне от тортата впоследствие. Подредих бишкоти плътно по дъното като основа. Върху тях изсипах малко сладко от кайсии за овлажняване на бишкотите и подслаждане. Изсипах половината количество крем. Натроших  5-6 какаови бисквити /при мен на “Роден край”/ и досипах останалия крем. Върху него поставих внимателно плътно наредени втори ред бишкоти. Покрих тортата с фолио и оставих в хладилника до втвърдяване.    
   
             Украсих тортата с нарязани на тънки резени плодове,като използвах киви,праскова,ябълка,манго и едри зърна грозде,на които отстраних семките. Преди да ги наредя върху тортата,леко намазах 2-3 с.л. сладко от кайсии за допълнително подслаждане,защото плодовете ми не бяха много сладки. За запазване на добър вид и свежест на плодовете отгоре  намазах внимателно с четка разтворен на водна баня желатин.
                                                                         
             Получи се лека и свежа на вкус торта. Аз винаги сглобявам тортата два дни по-рано от времето за консумация, като така спокойно престоява едно денонощие. На следващата вечер махам ринга и украсявам както реша. Тортата отново има време да престои, бишкотите поемат добре влагата от сладкото и крема и става много по-вкусна.


Домашна торта Василия на Цецето аз също съм правила няколко пъти и е много вкусна!

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 18:33 от *sve*

Общи условия

Активация на акаунт