Операция на перианална фистула

• 217 811
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 495
здр,на  24.11 ме оперираха от перианална фистула.преди това имам 2 операции перианален абцес,доктора ми обясни 4е  тази операция с ластиците  се прави с цел   да не ми се появява пове4е.нямах никакви проблеми след операцията с изклу4ение на леките болки които минаваха с аулин.притеснявах се единствено от пристягането на ластиците за6тото 4етох тук 4е мн боляло.при мен и тук няма6е проблем днес на 1.12 паднаха сами то4но когато отивах за пристягането.единственото гадно е тази те4ност която се сти4а и мири6е ,колко време продалйава това и ми е ясно 4е за за раната тр време да зарасне

# 496
Раната не е проблем, зараства бързо за седмица до десетина дни. Секретът намалява постепенно и трябват около 3 месеца за да спре съвсем, така че да не дразни кожата.

# 497
Здравейте, може ли някой да сподели съотношението за разтвора от калиев перманганат и вода за бани, легенът е нормална големина, знам ли -
около 10 литра.

# 498
мен секрета не ми дразни койата,просто мири6е и искате да кайете 4е 2 месеца 6те сам постоянно с марли ли

# 499
нормално ли е ластика да падне за 7 дена

# 500
По-удобно е с мокри кърпички.

# 501
Здравейте, може ли някой да сподели съотношението за разтвора от калиев перманганат и вода за бани, легенът е нормална големина, знам ли -
около 10 литра.
Пакетчето се разтваря в шише със 100 мл. вода и от този разтвор се капват с капкомер 2-3 капки. Водата в легена трябва да е бледорозова.

# 502
# 503
Здравейте,
нормално ли е след падане на ластика да имам кръв и гной при изхождане...? Докторът каза, че докато раната се затвори ще имам някакъв секрет от нея, но не ми се струва нормално да имам тези гадости от ректума, както беше преди операцията...  Sad

# 504
Здравейте,
нормално ли е след падане на ластика да имам кръв и гной при изхождане...? Докторът каза, че докато раната се затвори ще имам някакъв секрет от нея, но не ми се струва нормално да имам тези гадости от ректума, както беше преди операцията...  Sad

При дъщеря ми,след падане на конците, около 10 -15 дни все още изтичаше кръв, примесена със серозна течност ( не е гной). И не само при изхождане, а и през другото време, превръзката се зацапваше.

мен секрета не ми дразни койата,просто мири6е и искате да кайете 4е 2 месеца 6те сам постоянно с марли ли

От средата на юли до средата на декември - 5 месеца без да е свалила марлите ( 3,5 преди операцията и 1,5 след). Интересно, не съм усетила секретът да има неприятна миризма  newsm78

Splendida, как е бебчо? Надявам се, че се възстановявате бързо и ефективно  Peace

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 11:18 от daniela.qnkova

# 505
Zdraveite,
nqkoi moje li da mi pomogne. Operiraha me ot analna fistula predi mesec. No mi izticha jyltenikav sekret.
Systiq mi techeshe i predi da me operirat. Tova normalno li e? nqmam nikakva bolka, no samo sekreta me pritesnqva. Lekarq koito me operira kaza che e normalno no az se pritesnqvam Rolling Eyes

# 506
zdarveite
az se interesuvam. izticha mi nqkakyv sekret jylt, a sam operirana ot edin mesec i moq lekar kazva che e normalno,
no az se pritesnqvam

# 507
zdarveite
az se interesuvam. izticha mi nqkakyv sekret jylt, a sam operirana ot edin mesec i moq lekar kazva che e normalno,
no az se pritesnqvam

Да, нормално било. И нашият лекар така казва.

# 508
  • София
Нормален е секретът и кръвта е нормална, даже е добре, на мен лекарите ми казваха че така се чистела раната. Даже нарочно я кюретираха през няколко дни  Rolling Eyes
Много бавно зараства тази гадост, и имайте търпение  Rolling Eyes

# 509
Нормален е секретът и кръвта е нормална, даже е добре, на мен лекарите ми казваха че така се чистела раната. Даже нарочно я кюретираха през няколко дни  Rolling Eyes
Много бавно зараства тази гадост, и имайте търпение  Rolling Eyes

Здравейте,
Четох доста от темата и тъй като видях че сте запознати с материята искам да ви попитам какви са симптомите на фистулата
От известно време имам малка пъпчица близо до ануса, която беше подута в началото, а сеха спадна но все още е червена и се чудя дали е фистула. Досеха не съм видял да има секрет от нея.
Интересното е че преди 5 години бях опериран от фистула, но с големи мъки успя да  зарастне и сега се притеснявам дали не е нова тази. Спомням си че тогава отделяше секрет, а за момента тази пъпка не отделя. Не бих казал че ме и боли сега.
има ли възмжност да е обърнат косъм или само се надявам 😊

Общи условия

Активация на акаунт