ФЕВРУАРИ месец е студен, но ще бъде най-щастлив за мен ! - Тема 6

• 27 052
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Благодаря за вчерашните пожелания към щерката, мацки  Hug

stasy_sun, боядисвам се всеки месец с боя мус - Лореал, последния път беше с Шварцкопф ... Не се лакирам ... Преди да родя втората си щерка поддържах много дълъг и изряден маникюр, но като се роди свикнах да съм с късо изрязани нокти и без лак - та до сега Simple Smile

Добре дошли на новите попълнения  welcome

-True Blue-, сега бебчетата са о/о 400-500 грама ... Връткат се постоянно Simple Smile Лекарите казват, че и до 2 седмици преди термин може да се обърне бебето от седалищно към главично ... Предната бременност лекарката от 8-мия месец ме караше у дома да правя за по 5 мин. на ден упражнението: "котешки гръб" ; ето инфо:
Скрит текст:
Едно от безценните упражнения, които премахват болките и умората в гърба, е т. нар. котешки гръб или котешки извивки. Застани на колене. Вдишай и изпъни гла­вата нагоре. Издиш­вайки, наведи глава и извий гърба в обратна посока. Направи поне десетина повторения.

Лекарката ми казваше, че това упражнение помага на бебето да застане в главична поза Simple Smile

# 346
  • гр. София
Привет мами,

Дуденка представям си как се чувстваш и то за втори път в голям месец. Дано намериш сили да продължиш борбата за детенце  Hug Ще се радваме да се отбиваш понякога при старите дружки Simple Smile

mini_moni от къде дойде този ник   Thinking

uleto88 нищо не взехме, а и нищо не харесахме. Исках да бъде легло по поръчка с декупаж, но за мома, а нали се оказа, че е мечтаното момче Simple Smile До края на месеца трябва да дойде скрина, който ви показах във ФБ и после пак ще го мислим момента с леглото Simple Smile

Тrue Blue, Silvia Koinova добре дошли в редиците на Февруарки 2014. Лека и безпроблемна бременност Simple Smile

stasy_sun аз се боядисвам всеки месец и имам "зелена светлина" от АГ-то. Каза ми да не се втелясваме толкова Simple Smile

# 347
la vida loca, мерси много, ще почна упражнението, дано помогне да се завърти, че май не ми се иска да ме режат.
Вие вече мислили ли сте по въпроса за секциото и нормалното раждане? Знам, че е рано , но сигурна съм ,че вече знаете отговора Simple Smile

# 348
true blue,бърди спокойна за бебчето.Те са мънички още,широко им е,въртят се както им е кеф.Не се притеснявай въобще. То бебечто и в последния момент може да се обърне по-принцип,но иначе до към края на 7-ми ще се врътне,няма страшно. Wink Иначе това,че е с главата надолу бебчето,не ти дава гаранция за нормално раждане.Моето беше надолу с главата,пък си ме резнаха без въобще да ме пробват за нормално.По този повод и сега ще е секцио. Важното е бебчето да е живо и здраво! Wink
stasy_sun,досега съм се боядисвала веднъж.С амонячна боя,не съм взимала специална. Пак ще се боядисам поне още веднъж преди раждането. Не се притеснявам.А за лакирането пък въобще.Не виждам как ще ми навреди лакът за нокти честно казано.най-редовно си се лакирам.Само време да имам! Wink
ina_princess,май при вас се очертава изненада! Laughing права е Дудето.И теб да те ръчкат и ти ще протестираш. Laughing

# 349
la vida loca, мерси много, ще почна упражнението, дано помогне да се завърти, че май не ми се иска да ме режат.
Вие вече мислили ли сте по въпроса за секциото и нормалното раждане? Знам, че е рано , но сигурна съм ,че вече знаете отговора Simple Smile
-True Blue - бебето ще се върти още мноооого Simple Smile Ето една статия по темата, като тук са май малко песимисти - доколкото знам, бебето може лесно да се обърне до 34та седмица.

Не мога да повярвам, че хората още го вярват това за лакирането  Rolling Eyes Айде, за боядисването - иди-дойди, пак все някаква логика можеш да вкараш, ама лакирането?  Laughing Лакирам се рядко, но изобщо не е свързано с това, че съм бременна, боядисвала съм се веднъж и сега ще ходя пак да ми обновят кичурите.

# 350
flyin, uleto88, успокоихте ме!  Hug

# 351
Добро утро !
: Лакирате, боядисвате ли се откакто разбрахте, че сте бременни и ако да- колко често?
Аз съм се боядисвала само веднъж / за сватбата/, при нас бебето не беше планирано, беше ни сватбен подарък   Laughing
Лакирала съм се всичко около 5-6 пъти, но се замислям не прекалявам ли... Thinking
Ще се радвам, ако споделите мнение и опит. Поздрави
Не се боядисвам - къносвам се и то за 1 год ми се събират 3 къносвания. Веднъж вече се къносех докато съм бременна, смятам към края на декември пак. До тогава мисля и да се подстрижа, че много ме дразни тази моята коса. За лакирането  до сега не се бях замисяла, смятам че не вреди. За жалост се лакирам радко- не ми остава време. Надявам се когато спра да ходя на работа, да ми остава време да си обръщам внимание.  Simple Smile
True Blue  те момичетата вече са писали , ама и аз да си кажа. Има време да се върти и да се обръща и то още много пъти. Моята док. каза че в 7-я месец им е най-широко и има най - много околоплодна течност, та тогава ще е голямото плаване Simple Smile
Хубав ден от мен   bouquet

# 352
Добро утро! Simple Smile Не знам за боядисването и лакирането,но съм чула една простотия за подстригването. Ако бременната се подстригва, детенцето ако е момиче щяло да е космато,ако е момче с малка пишка  Shocked newsm62 Лично аз не вярвам ама и не смея да се подстрижа.
Момичета стискайте ми палци, днес съм на ФМ и ми е леко притеснено. Дано на безотговорната майка(аз) детенцето и да е добре newsm17 Усмихнат ден! Peace

# 353
Добро утро! Simple Smile Не знам за боядисването и лакирането,но съм чула една простотия за подстригването. Ако бременната се подстригва, детенцето ако е момиче щяло да е космато,ако е момче с малка пишка  Shocked newsm62 Лично аз не вярвам ама и не смея да се подстрижа.
Момичета стискайте ми палци, днес съм на ФМ и ми е леко притеснено. Дано на безотговорната майка(аз) детенцето и да е добре newsm17 Усмихнат ден! Peace
    Аз пък отивам да се подстрижа Laughing

# 354
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро! Simple Smile Не знам за боядисването и лакирането,но съм чула една простотия за подстригването. Ако бременната се подстригва, детенцето ако е момиче щяло да е космато,ако е момче с малка пишка  Shocked newsm62 Лично аз не вярвам ама и не смея да се подстрижа.

Добро утро  Hug
Аз пък не съм се лакирала от месеци ... и сега като прочетох Милото ... Ставам да крада от лаковете на голямата Simple Smile Днес ще съм лакирана  Joy
k_balu, всичко ще е наред с ФМ  Hug
-True Blue- и двете съм ги родила нормално ...като от първата контракция до раждането е минало - при първата 1,30 часа, а при втората - 40 минути ...
Сега може да ми се смеете ..., ама много се страхувам от месец февруари ... Много бързо раждам, без шевове, без системи ... Страхувам се, да не си родя у дома ... Честно ... При втората добре, че беше през нощта и нямаше задръстване, та успяхме да стигнем до болницата ... Родих я 15 минути след като влязох през вратата ... Сега вече ме е обхванала яка паника как ще стават нещата ...

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 09:14 от la vida loca

# 355
Така де! Като сме февруарки, грозни ли да ходим? Twisted Evil
Добро утро  Hug
Аз пък не съм се лакирала от месеци ... и сега като прочетох Милото ... Ставам да крада от лаковете на голямата Simple Smile Днес ще съм лакирана  Joy

# 356
Такаааа .... Лакирах се Simple Smile Се'а отивам да се моткам из градО ..., ако засечете из градския транспорт един "голям кораб" боядисан У сиво в ноктите ... да знаете, че съм аз  Joy

# 357
Такаааа .... Лакирах се Simple Smile Се'а отивам да се моткам из градО ..., ако засечете из градския транспорт един "голям кораб" боядисан У сиво в ноктите ... да знаете, че съм аз  Joy
      Супер!Направо красив кораб! Laughing

# 358
Момичета, ето ви малко информация за пушенето и последиците за децата.Това го пиша по повод един наш разговор миналата седмица.Не искам да плаша някоя от нас, ноооо....най-добре да прочетете материала, даже не съм пуснала линк, а направо ви го копирах за по-мързеливо  Laughing
   Пасивното тютюнопушене е свързано със синдрома на хиперактивност и дефицит на вниманието и със смущения в когнитивните способности при децата
Според публикувания тази седмица в сп. Педиатрия (Journal of Pediatrics) анализ на екип от Харвардския институт по обществено здраве (Harvard School of Public Health - HSPH) рискът от поведенчески разстройства, като синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието (ADHD/ADD) и от намалени когнитивни способности е 50% по-висок при  деца, които системно са изложени в домашни условия на въздействието на тютюнев дим. Анализът показва, че ако бъде доказана причинно-следствена връзка пасивното тютюнопушене в домашни условия може да се окаже причина за това, че повече от четвърт милион деца  в САЩ развиват синдром на хиперактивност и други поведенчески разстройства... прочетете повече

# 359
Аз вчера прочетох 2 много подробни статии в едно турско списание за медицина (много добро!!!), което родителите ми взели от Турция, когато са ходили там за лечение. Много подробно обясняват влиянието на цигарите върху майката и ембриона/бебето преди и след раждане. Изглежда, това, което съм чела в бг. сайт, относно пречистването на кръвта и плацентата, не е така или поне не е конкретизирано по-обстойно, защото в списанието пишеше, че преминават през плацентата. Могат да окажат влияние на очите, освен останалото като астми, сърдечни заболявания, имунна система и т.н. Жалко, че не мога да ви сканирам целите статии и да ви ги поместя - нямам тази възможност тук, за да видите колко добри статии са и освен всичко останало и интересни за четене. Турция между другото са много по-напред от нас, както впрочем и ред други държави. Понякога имам чувството, че  сме страна от Третия свят и ме е срам за нашата държава и обслужване.
Пс: Ще погледна дали няма в интернет тези издания на списанието. Разбира се има ги преведени на български, руски и предполагам и др. езици, поне що се отнася до книжния вариант. Извинявам се погрешно подадената информация - тя беше взета от статии в бг. сайтове и от медицински лица (в България). За пореден път се убеждавам колко е зле медицината и обслужващите ни в нашата държава.

Общи условия

Активация на акаунт