ФЕВРУАРИ месец е студен, но ще бъде най-щастлив за мен ! - Тема 6

• 27 052
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... ама понякога ми се ще...
Сладурка  Hug
Тъкмо каката тръгна в 1-ви клас и си рекох: "Ей, сега ще е дивеенето!" Wink С приятелки се виждахме всеки месец по веднъж на пиано бар ... Голямо танцуване падаше ... После започнахме да се събираме през този ден в някоя от къщите ... и да играем белот до зори ... Оказа се, че сме домошари Simple Smile След това дойде малката ... и сега тъкмо си казвах: "Ето, дружките и картите ме зоват!" и ... Нищо де Simple Smile Шляпам си белот срещу компютъра  Joy

# 376
... ама понякога ми се ще...
Сладурка  Hug
Тъкмо каката тръгна в 1-ви клас и си рекох: "Ей, сега ще е дивеенето!" Wink С приятелки се виждахме всеки месец по веднъж на пиано бар ... Голямо танцуване падаше ... После започнахме да се събираме през този ден в някоя от къщите ... и да играем белот до зори ... Оказа се, че сме домошари Simple Smile След това дойде малката ... и сега тъкмо си казвах: "Ето, дружките и картите ме зоват!" и ... Нищо де Simple Smile Шляпам си белот срещу компютъра  Joy

ххахахахаха  Laughing Laughing аз викам да хванеш таткото на нарядка като стане шушона на няколко месеца към година, предварително заредена с мляко в шишета, с лист с инструкции и 3 часа да не те "търси" ..
Ние тук сме се разбрали, роди ли се, стане ли на няколко месеца 2-3 часа на ден ме няма - на фитнес...

# 377
Здравей те   bouquet, включвам се в темата. Чакам моето момченце на 05,02,2013г.

# 378

la vida loca, споко, аз се асоциирам с хипо и накрая викам, че ще съм кит. И баш дебела съм си станала, само корема да беше, ама не - и крака, и гъз, и липсва талия, и корем напред, и цици. Сещам се за бременните голи негърки в някои племена в Африка.  Laughing Само че, те поне са слаби в гъза и краката  Laughing
[/quote]

Как ме разсмя само  Grinning  и при мен е така.....едни крака-като родоските колони имам вече и на дупе и.....абе както казваш баш дбела си станах  Laughing  Всичко да е наред с бебоците пък килограми ще сваляме!

# 379
  • Sofia
Момичета, можете ли да ми помогнете с консултация относно болничните, които могат да бъдат издавани по време на бремеността ! По-конкретно се вълнувам колко общо са дните на които имаме право на болничен преди термина за раждане и дали те се отпускат от доктора по женска консултация или трябва да се събира изрична комисия, когато болничния е по-дълъг......

# 380
  • София
Момичета, можете ли да ми помогнете с консултация относно болничните, които могат да бъдат издавани по време на бремеността ! По-конкретно се вълнувам колко общо са дните на които имаме право на болничен преди термина за раждане и дали те се отпускат от доктора по женска консултация или трябва да се събира изрична комисия, когато болничния е по-дълъг......

здравей, аз знам че може да ги издава лекарката ти по ЖК. Виж си с нея колко можеш да взимаш.
Аз лично не взимам болнични, защото това намалява после майчинството. Ако не са ти много наложителни според мен е по добре да ги избягваш, за да не се чудиш после защо взимаш по малко майчинство през 1та година.

# 381
  • Sofia
Guerry, знаеш ли как и защо намаляват болничните майчинството ? Не знаех, че е така. Аз съм самоосигуряващо се лице и размера на осигуровките, които внасям не се променя от това че вземам болничен....

Преди време една майка беше дала много подробна информация за размера на болничните, които могат да се ползват, но не мога да си спомня в коя от всичките поредни теми беше това  Wink

# 382
  • София
Guerry, знаеш ли как и защо намаляват болничните майчинството ? Не знаех, че е така. Аз съм самоосигуряващо се лице и размера на осигуровките, които внасям не се променя от това че вземам болничен....

Преди време една майка беше дала много подробна информация за размера на болничните, които могат да се ползват, но не мога да си спомня в коя от всичките поредни теми беше това  Wink

за самоосигуряващи се незнам как е. Аз се осигурявам на трудов договор и като си на болничен ти се води по малък осигурителен доход и по този начин после смятат върху това и за това излиза по малко. Аз например се осигурявам на 2200лв, но ако съм болничен е по малко и после ще се смята върху сумата от болничния , а не върху базата. Оттам после идва  и по малко. Ако искаш посъветвай се със счетоводител за всеки случай, преди да взимаш постоянно болнични.

# 383
Уф,  Grinning ,  аз пък не ми се пиеше почти грам преди да забременея (година-две) и като забременях, 2 месеца след това да видиш как има ден, в който ми се допива мъчнико, ама не смея и съм казала "не!".. Гледам нещо (снимки, музика, интервюта), което асоциирам с някакви мои представи, настроения и прекарване на време, и ми се допива едно уиски (30 грама да кажем), приисква ми се да съм си на старите килограми, да метна дънките на гъза си, блузката, да си направя косата, якенцето и навън някъде по улиците с някой, някъде. И се сещам, че чакам дете и чеееее това нещо просто трябва да го забравя вече, поне за 2 години и ми става едно подтиснато малкооо... ама си мисля, че все ще се намира кога да отпусне човек. Говорих с едно майче, приятелка на таткото и тя ми вика "ооо, не го мисли, все се намира как, кога и кой, не се притеснявай.. ще имаш време и за това". Аз малко го възприех все едно са ми сложили оковите на краката и са ме затворили в килия.  Laughing А, никога не съм била миткало. Дори съм повече домошар, ама понякога ми се ще...

la vida loca, споко, аз се асоциирам с хипо и накрая викам, че ще съм кит. И баш дебела съм си станала, само корема да беше, ама не - и крака, и гъз, и липсва талия, и корем напред, и цици. Сещам се за бременните голи негърки в някои племена в Африка.  Laughing Само че, те поне са слаби в гъза и краката  Laughing
Бимба, разсмя ме! Едно бебе не е окови, бре жена!Напротив имаш причина да се глезотиш повече WinkСамо да ти е здраво и цедиш-оставяш шишетата на таткото и дим да те няма-кафенце, приятелки, шопинг, спорт, каквото ти е по сърце Simple Smile

# 384
Здравейте мамчета!
Аз от 01.10. съм болнични и май се оказва,че и аз съм домошарче Grinning.Седя си вкъщи и си почивам,готвя и си похапвам добре Embarassed
Точно заради ниския болничен не ми се щеше да си оставам вкъщи(понеже осигуровките ми са на 1/2 работен ден),но се наложи вече да спирам с работата-сервитьорка съм,започнах да се изморявам пък и не върви да се мотая с коремче между масите javascript:void(0);
Иначе всичко върви добре.Малката сякаш ще бъде нощна птица Grinning,нощно време сякаш танцува,а пък през деня почти не я усещам.
Хубава и спокойна вечер от мен!

# 385
Момичета, аз доколкото знам, болничните не намаляват размера на майчинството, ако сте се осигурявали 18 месеца назад. Общо могат да се ползват 180 дни болнични преди 45-те дена отпуск преди термин.

# 386
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За болничните: годишно до 180 дни болничен, които се изчисляват като 80% от дневно брутното възнаграждение. Болничния НЕ намалява майчинството,  ако е непрекъснатен ... Личен лекар и специалист (каквато и да е специалност) може да издаде непрекъснат 14-дневен болничен, след това, ако се налага продължение - то е чрез ЛКК комисия. Ако се наложи да има болничен над тези 180 дни се минава през ТЕЛК. Това е моето лаишко знание по въпроса. По-конкретни въпроси може да задавате в темата "Майчино счетовотство". Момичетата там са супер отзивчиви Simple Smile

Бимбе, Мило, добре давате идеи за включване на таткото ... ама при мен е мисия невъзможна (от към планиране). МоИто мъж постоянно е някъде в БГ или чужбина ... На пръсти се броят седмиците в годината, когато задълженията му го оставят в София ... Та ... трябва да си планирам и организирам сама Simple Smile Даже ми е жал като го гледам как събота и неделя гледа да е постоянно с децата и не може да си почине ... А те като не са го виждали и му се качват на главата ... Особено малката ... Така го върти на малкия си пръст Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 19:27 от la vida loca

# 387
  • София
Момичета, аз доколкото знам, болничните не намаляват размера на майчинството, ако сте се осигурявали 18 месеца назад. Общо могат да се ползват 180 дни болнични преди 45-те дена отпуск преди термин.

Аз говоря , че си намалявате сумата за майчинство , а не периода. Сумата която ще взимате се смята на база осигурителния ви доход за последните 24 месеца от датата на термина ви. Ако сте били постоянно в болнични то сумата ще е по малка.
Консултирайте преди да правите каквото и да е- това е моят съвет.
Аз лично имам голяма изгода да съм постоянно в болнични, защото от мен ми идва и заплата и данъците и всичко, но не го правя поради тази причина.
Хубава вечер на всички.

# 388
Здравейте момичета,
и аз вече съм в редиците на стоящите в къщи  мами. По въпроса за болничните и аз знам, че ако си в непрекъснат болничен до 45 дни преди раждане, няма да има промяна в размера на майчинството. Затова преминалите през това казват "взимай и не се връщай по-вече". Трябваше да седя три дена в болницата, но поради липса на места(става въпрос за частна клиника,но работи и със здравна каса) имаше много спешни случаи и нямаше къде да ме настанят. Докторът(моето АГ) ме прегледа и ме прати да си почивам в къщи. Днес ми издаде 30 дневен болничен, от кабинета си от ДКЦ-то, не е от болницата, но пак трябва да има ЛКК. Затова се наложи да почакам да дойде следващия доктор да си сложи подписа.
Лека и спокойна вечер от мен!

# 389
Такаа, къде викате раздавали гащите?! smile3534 За моето слънце розовки,ако може Grinning Всичко е наред с бебка  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт