Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 204
  • 686
  •   1
Отговори
# 405
Силанти сложихме на Лили, когато беше на 3 годинки. Сложиха и ги безплатно по ЗК. След има-няма година бяха изтъркани/паднали. Едва сега от новия ми стоматолог разбрах, че материалът за силанизиране по ЗК е некачествен и няма смисъл от него.....всъщност, смисъл има, ако това е първата процедура за детето, тъй като е безболезнена и някакси формира у него нагласата, че ходенето на зъболекар изобщо не е страшно Peace

# 406
Ахой!
Благодаря Деси Simple Smile Ние няма да емигрираме. Мъжът ми ще работи по проект и сметнахме, че ще е едно хубаво приключение. Той за малко не отказа, заради Яна и притеснението, че няма да се справим - първо аз сама тук докато Яна стане на 3 месеца и после там - сами с 3 деца Simple Smile Ще видим - аз съм много положително настроена... и това натежа въобще да поемем в тази посока Simple Smile

Силанти и аз си мисля, че са добра идея. Ще сложим. Сузи има вече едно пломбирано млечно кътниче.
Косара прецених, че ще я заведа в юниордент - там слагат мускулна анестезия. В Ео Дент нещата са по-сложни - пълна анестезия, интубиране, консултация с психолог, пълна кръвна картина - звучи ми и малко плашещо.

Марси Ериус дадох и на двете последователно, защото ми направиха нощни кашлящи кризи. На Сузи й го е изписвала педиатърката именно за предотвратяване на алергична кашлица. При тях тази нощтната мина за един ден (т.е. имаха само по 1 нощ такъв пристъп). Доста беше неприятно, защото самата кашлица беше много неефективна-суха и самопровокираща се. Станах, направих инхалация, дадох бонбончета и ериус и детенце заспа по-спокойно... на следващия ден вдигаха температура, но раздразненото гърло винаги алармира организма по този начин... при моите деца.

бай-бай

# 407
  • Куциндрел
Върнахме се от зъбите. Йоан е още под въздействие на упойката. Направили са му 5 зъба и на 2 са сложили някакви силанти.

Нури, конс. с психиатър е, за да може анестезията да мине по ЗК.

# 408
5 зъба  Shocked много звучи. Той буден ли беше или упоен, не съм наясно как действа райския газ?

# 409
  • Куциндрел
5 зъба  Shocked много звучи. Той буден ли беше или упоен, не съм наясно как действа райския газ?
Пълна упойка

# 410
Цеца- а как така Йоан си е вкъщи като е под въздейстивето на упойка? Хубаво, че всичко е минало добре Hug

# 411
  • Куциндрел
Цеца- а как така Йоан си е вкъщи като е под въздейстивето на упойка? Хубаво, че всичко е минало добре Hug
замаян е. държим го само на ръце, яде и сега пише цифри на компа, пооправя се. Hug

# 412
Нури,
Честита Яна! Да расте много здрава и щастлива! Изненадах се за името, признавам  Blush Много се радвам за Испания. Надявам се да отидете по-скоро. Преди кризата беше прекресно, хората бяха много мили, приказливи. Сега уж кризата отминава, дано се оправят. А иначе съм запомнила, че  дните са много по-дълги, вечер се стъмва след 21:30, широки, равни тротоари, удобно за колички. На мен лично много ми харесва там.

anbibian,
За приема ви в градината - случка от живия живот: моя колежка си смениха градината, като идеята й я даде директорката - залепи бележка на градината, в която искат да бъдат и написа, че са приети в градина "Х", в еди коя си група, и искат да се сменят с дете, което е прието в тази (желаната от тях) градина. Още същия ден им се е обадила майка, на която другата градина е по-удобна. Надявам се, разбра обяснението ми. Но трябва да говориш с директорката и да запишеш Яна. А градините вътрешно са си прехвърлили документите.

Сеса,
Радвам се, че всичко е минало добре. Дано не ви се налага скоро да посещавате зъболекар.

За сега това.
Бъдете здрави  Hug

# 413
  • Нейде из лудите гори...
Хайде привет!
Днес минахме срещата с алерголог, ама да си призная, чак ме е яд, че бихме пътя... Тя конкретно не успя да се обоснове, "Не можем да говорим за астма, но ще изпиша лекарства, които да спомогнат спирането на кашлицата, да не ви притеснява, че са лекарства за астма"  ooooh! Е-е?! Питам аз... Не смятам да й купувам кортикостероиди ... кашлицата през последните 2 дни определено намаля, вечер също не прави кризи... а и тази жена просто не успя да ме спечели. Дано не се налага да търсим друг специалист  Praynig

Цеца, радвам се, че всичко е наред с Йоан  Hug

Нури, от скромния ми житейски опит знам, че временните неща са най-постоянни  Wink Приятно приключение си заформяте, сигурна съм, че ще ви е много добре там  Hug

# 414
  • Варна
Marsy Green къде викаш сте били днес? Та смее да се нарича алерголог?  Laughing

Ceca хубаво е, че всичко е минало по план. Обаче направо се плаша и аз понякога с тези детски зъби - хем сложно за хигиена, поне при нас, че кога дава, кога иска сам, пък сам какво върши ви е ясно - яде пастата за зъби, хем сложно и със зъболекарите.

Nuriii ама предстои ви истински приключение. С тази положителна нагласа, няма какво друго да излезе. Ще ни пишеш от слънчева Испания.  Wink

anbibian това, което Фифи ти е предложила и във Варна се практикува. Обмисли го. Но провери, дали като я запишеш , може да участва в бъдещ прием. Тук поне записано в едно ОДЗ дете, май не може да участва в приема за друго. И да не стане така да си чакаш само за размяна, пък да не те огрее.  Confused Направо се ядосвам защо е толкова сложно едно дете да посещава детско заведение..

# 415
Здравейте, момичета!
Цеца- хубаво е, че всичко е минало добре при вас Hug
Нури- честита Яна! Много да ви радват трите принцеси, пък татко им да му мисли как ще ги пази Hug Предстои ви страхотно изживяване в Испания. На мен Испания ми е огромна слабост, влюбена съм просто в тази страна, много пъти съм ходила там, защото съм преводач от испански и френски по професия. Вие отивате в една от най-добре развитите икономически автономни области. Ще се справите, сигурна съм Hug
Анбибиан- премислете добре възможностите за държавна ясла, или градина, че нал изнаеш какави са циркове тук в София с местата Sad Изправят ми се косите като си помисля, че сега след един месец пак ще трябва да смятам шансове за детска градина, че Кали сега е в чиста ясла, ама нали от яслата има една цяла точка предимство, се надявам да е маааалко по-лесно влизането в градина и да не му треперя толкова, но знае ли човек ooooh!
Марси- заведи Ая на  друг, по-добър специалист Peace Много е важно наистина лекарят при когото ходиш да ти спечели доверието Peace За мен това е основно, аз така се чувствам с моя гинеколог.
Да ви споделя нещо хубаво. Заведохме вчера сутринта Кали на ясла. В двора на яслата отдалече ни видя диркеторката, аз даже не можах да я позная, че беше със шапка. Попита ме как се чувствам, кога ще се радва бебето и дали ще спираме Кали от ясла. Пожела ми успещно раждане, ако не се видим до тогава. Много ме трогна отнощението и. Аз мислех да с есрещам с нея точно по този въпрос, но се разбрахме вчера. Ей това е директор на ясла- познава всички деца и родители, дори знаеше, че Кали се е адаптирала добре в групата и участва с удоволствие в заниманията.. Покрай нас минаха един татко с дъщеричката си, тя и неговото име знеше и веднага го заговори. Кали ходи в 69 ясла в София, знам, че правя реклама на яслата, но тя е заслужена, директорката е страхотна и усоловият и персоналът също. Кали вече почва да ми казва, че обича леличките Hug
Днес влизам в 9 месец, почвам 37 седмица, стискайте ми палци да избутам още малко Praynig Praynig Praynig
Хубав ден на всички от мен Hug

# 416
  • Варна
Днес влизам в 9 месец, почвам 37 седмица, стискайте ми палци да избутам още малко Praynig Praynig Praynig

Ехаа, почти на финала. Стискам палци да си дочака детето датата. Сигурно вече имате определена такава.  Hug

# 417
Благодаря за съветите.
Решихме, че няма да я запишем.
Ще кандидатстваме направо за градина и то в 3 определени в нашия кварта. Ако не влезе в някоя от трите, отива на частна и така.
Няма кой да я взема по-рано от държавната, а като платим на някой да я взема то смисълът се губи по-добре да си я вземам аз и да си плащам на частната градина.

# 418
  • Куциндрел
Тони, имаш стиснати палци от мен. Всичко ще бъде наред.  Hug Praynig

# 419
  • Варна
Маменца, издирвам количка X-Lander XA Desert. Ако някоя от вас я има и я продава, моля да ми пише.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт