Отговори
# 675
Ние украсяваме на първи декември, след рождения ден на малката, който е предния ден. Вече ни стана традиция и никой не дава зор преди това. А и от първи отварят коледния календар за първи ден, та съвсем си е логично тогава да украсяваме Simple Smile
Вчера писахме писмо до Дядо Коледа и тази сутрин го пуснах на финландския адрес. Само едно левче е марката. Миналата година получихме и отговор, нищо че беше чак през май.
И да знаете, че има и Дядо Коледа, и Фея на зъбките, и всякакви други вълшебни герои, които карат децата да се чувстват щастливи! Хич не ми пробутвайте теории, че истината е друга!
Ние си знаем, че в училище някой се преоблича, защото истинският Дядо Коледа идва, когато никой не го вижда, за да не се развали вълшебството! В училище се намират доброжелатели, които ги светват за някои неща, но вярата е много велико нещо, да знаете  Hug
Другата седмица ще има и сняг, знаете ли?
Курабийките са меденки, Носферата - с мед и канела и коледен аромат Wink
И ние така - как ще дойде при някои хора, като не вярват!
Айде, до утре Simple Smile

# 676
ИнаТ, благодаря ти за коледния дух  Hug Толкова хубаво го каза!

# 677
  • Дълбоката провинция
Готова съм с подаръка.И шоколада го измислих(по точно-дегустирах) и остава да го купя.
Голямото дете не е толкова нетърпеливо ,но аз съм.Много искам да си украся елхата,даже сладки си направих вчера и ометох половината кутия Outta Joint
http://www.mycookingbookblog.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB% … 0%BB%D0%B8%D1%87/  -тези са ми любими.Сега започвам да обмислям подаръчето за другата игра,че не знам дали ще успея  Blush

# 678
nosferata, с две ръце ти препоръчвам сладките, на които Пепен ми изпрати рецептата миналата Коледа: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1715.msg28859.html#msg28859
Това са най-вкусните, които някога съм опитвала - вече станаха като любими семейни. Пропускам само шоколада отгоре, че май децата не го одобряват. Дори за Хелоуин ги правих за едно събиране и всички си облизаха пръстите.
ИнаТ, ние с децата от години изпращаме писма и на финландския и на немския Дядо Мраз. Първият обикновено ни отговаря също около април-май, но вторият е супер стриктен - дори вече пристигна отговорът за сина ми, чакаме и за щерката.  Mr. Green

Скрит текст:
П.П. Малее, отворих линка да проверя дали е активен и ми потекаха лигите.  Laughing В неделя май пак ще запретвам ръкави.

# 679
Ох, както съм се окръглила съвсем, ще се напъна още малко, пък дано не се търколя към някоя горичка, че няма да има спиране!!!
Мерси много, момичета  Heart Eyes, ще направя няколко тренировки, че да не се изложим пред Стареца  Wink Wink Mr. Green
Много ми е хубаво вкъщи! Браво на детето, че ни изюрка тази година да подраним! Сега ще купя портокали и ще стане съвсем празнично!
Леко боцкане и турбо-игли на всички ви!

# 680
nosferata, въпреки твоите затруднения, си е заслужавало. Само като те чета и ми стана едно такова хубаво, празнично, а след споделените рецепти от Бяло Цвете и DDimitrova направо вече усетих и коледния аромат.
... Дядо Колева идва само при тези, които го чакат и вярват в него. "Ако не вярвате, няма и да дойде- защо да ви ра-зо-ча-ро-ва!"...
Grinning Абсолютно пра-вил-но! Heart Eyes

А от кога стартира изпращането на подаръците,  9-ти декември ли беше началната дата?
И аз тези дни се бях замислила дали съм запомнила правилно началната дата за изпращане. 9-ти декември, нали така?  newsm78
И още нещо си мислех - всяка от нас е като катеричка относно събирането на схеми. Сигурна съм, че коледни имаме безброй, безброй, но също така съм сигурна и че има някои, които нямаме. А дружките по хоби ще са ушили някоя прекрасна, прекрасна за своето другарче и на нас ще ни се прииска да си я имаме - дали, за да я избоцкаме веднага, дали, за да си я съхраним за другата Коледа, няма значение. Та искате ли да измислим вариант, при който всяка от нас, когато другарчето й вече си е получило подаръчето, да качи някъде схемичката, по която е бродирала? Може да е в темата за играта, а може и отделна темичка да спретнем, само за схемички?  Thinking

# 681
Съгласна съм с Мис Емералд. Когато другарчето ни си получи подаръка и го покаже тук, след това всяка от нас да публикува схемичката по която е работила.
Искам да помоля и за друго. Началната дата за изпращане е 9- ти,  а за и от чужбина може би седмица по - рано ще е добре, но нека не се бавим много с изпращането. Регламента е лек и е въпрос на уважение към другарчето и останалите участници да спазим и срока. Времето за подготовка беше предостатъчно.

# 682
Ауу какво настроение в темата! Едно такова хубаво коледно ми стана, с разказите на Носферата и Инат, че и сладки ми се размятаха пред лицето.. Аз на ММ като му направя нещо сладичко и се почва "Ти не искаш да отслабна, само ме изкушаваш, спри да ме караш да ям сладко.." понеже той с 1-2 не минава, трябва всичко да се изяде. Но и на мен много ми харесаха на Цветето и Пепен сладките. Може и аз да поомажа малко кухнята...  newsm78

А иначе, аз ще изпратя на 9ти, и съм съгласна да си споделим схемичките - за догодина няма да се притеснявам, че нямам подходяща схема Simple Smile

# 683
  • София
Носферата  Hug да нацелуваш детето и да му благодариш, че внесе такъв коледен дух за всички нас. Аз в къщи още няма да украсявам, ние обикновено го правим около Никулден - и "дечицата" все още харесват ритуала и се включват, та затова обикновено украсяваме в събота, за да са всички в къщи.
Колкото до сладките, си бях наумила, в неделя да направя първите меденки за тази година - и понеже и аз се търкалям много успешно  hahaha, съм намислила да правя едни с ръжено брашно - стават много вкусни. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687306.510 Ето тук, най-долу на страницата е рецептата.
Ех, че е хубаво, много я обичам тази суетня около Коледа  Hug

# 684
  • Юпитер- Сатурн
Nosferata ей, че хубаво. Искренно ви завиждам. Надявам се не сте включили звукови лампички?  Grinning

За схемата съм съгласна, но играчката, която ще направя я харесах като идея, но като изпълнение ще е друга. Т.е. понеже сама не се разбрах  Laughing, харесах играчката, но не и мотива. Та мотивът ще е друг. Тогава кое да покажа?

# 685
Азарея, за схемите става дума. Аз нямам против, мойта я пренабирах, защото не ми беше ясна.

# 686
А аз като си я поизтрих, къде да я търся сега Simple Smile Ако съм я изпращала на някой, но вече се е променила резолюцията, проблем ли е?
За компенсация, мога да предложа схемата на това, което съм купила на другарчето, щото най-нахално го сканирах Simple Smile
Между другото, вижте какво получих от Роси чрез един специален куриер Wink

А тези са за базара, дали да ги снимам утре на по-добра светлина, как ви изглеждат на тази снимка /шоколадниците на Роси и картички от Teddybearm/:

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 18:49 от ИнаТ

# 687
Оооо,лампичките са пеещи, дааааа... Crazy Crazy Crazy По някое време и вчера и днес само се чу:"Маааамооо, моооожееее лиии да спра музиката?" вече знам всички възможни коледни песни. Сега да се престраша и да запея, но не се съветвам. Никак... Wink ooooh! ooooh! ooooh!

# 688
Искам да се изкажа и аз по въпроса за терзанията на някои хора. Надявам се моя подарък за другарчето да се хареса, вложих доста старание. Другата част ми е готово комплектче, което се надявам да се хареса. За шоколада още не съм решила, но тези дни и това ще стане.
Искам да кажа на другарчето, което ще подарява на мен че ще си ушия подаръчето още за тази Коледа, а шоколад предпочитам с цели лешници, но ям и други- не им прощавам.
Снощи като се прибрахме от работа, ММ извади един шоколад и каза че го е купил, защото било ден на християнското семейство, да се подсладим. Не ми дава да го целувам защото съм била заразна. Каза че ако ни хареса този шоколад, ще купи такъв и за другарчето си. Май ревнувам Twisted Evil

# 689
Делфинче, честит рожден ден! Пожелавам ти от всичко хубаво по много! Както и изпълнение на най-желаните от теб неща! И да ти остава повечко време за хобито!

Общи условия

Активация на акаунт