СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 358
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
И ние ще му се помъчим - да потренираме за Димо Малешков.
Успех, elan !
Ако решавате и другия от пощата, моля прати каквото сте получили за отговори да сравним, ако може.

# 406
  • София - Рим и обратно
В нашето велико училище са се спретнали да го водят на зелено училище ooooh! ooooh! ooooh!. НАсред зора сега аз трябва да обяснявам как не е редно да пропуска материал и да си вее з..... на екскурзии. Ей, много се ядосах.

# 407
Е,не се ядосвайте,то зеленото училище сигурно не е много дълго.Пък и децата да отдъхнат сред природата здравословно.Hug

# 408
  • Русе
От какво да отдъхнат, че много са се уморили - тъкмо почнаха да влизат в релси.

# 409
  • София - Рим и обратно

Именно.. Специално моята никак не се е пренапрегнала особено, че да отдъхва... А и като си представя как точно ще отдъхват ooooh!. Много ме е яд на тая тъпотия, сега ще ми се тръшка цяла вечер, че приятелките й щели да ходят. Та сега ли е моментът за това?

# 410
  • Русе
Аз не бих я пуснала, нека се тръшка ще и мине. те сега за всичко се тръшкат. #2gunfire все някой нещо им е казал на криво, все са неразбрани, все някой друг им е виновен за всичко

# 411
Аз питах, ама пак да ви попитам като папагал- Как се готвите вие за " На Прощаване "?

# 412

Именно.. Специално моята никак не се е пренапрегнала особено, че да отдъхва... А и като си представя как точно ще отдъхват ooooh!. Много ме е яд на тая тъпотия, сега ще ми се тръшка цяла вечер, че приятелките й щели да ходят. Та сега ли е моментът за това?

Аз да си призная също не пуснах сина си на зелено училище. Голямо мрънкане падна, та и сега 2 седмици след това продължава да ми натяква, че не съм го пуснала с децата. През това време обаче много спокойно успя да навакса пропуските по БЕЛ (беше доста доволен), а също да се поупражнява на спокойствие по математика. Така  че преценявайте, кое е по-добро за децата. Едно зелено училище като пропуснат, няма нищо лошо в това. Има и такива моменти в живота.

# 413
  • София
За "На прощаване" направихме теста от пощата, всъщност аз само се правих на разбираща. Освен това прочетохме какво е диктувала госпожата.

Вчера видях оценката от контролното: 5,25. Как пък за всяка грешка свалят точки, що не ги стимулират тия деца да учат, не знам. Точно една 6ца има в класа, все на същото дете. Вече ме хваща яд. Толкова ли са тъпи целият клас, че не могат да изкарат 6ци?

Извинявайте, само ви занимавам с глупости.

# 414
  • София - Рим и обратно
Нашата учителка по математика им се заканва всеки път, че тази година няма да "подари" на никого дори една стотна Close... Страшен стимул, няма що.

# 415
Има тенденция на занижаване на оценките, не разбирам с каква цел Sad

# 416
  • Пловдив
То на теста в края на годината за всяка грешка, неточност, недописване, се получава санкция. Особено на втория модул. Пък и на първия де - грешен отговор, точка, две или три по-малко в зависимост от тежестта на въпроса.
Ако фактът, че допускат грешки, не ги стимулира да учат повече, не виждам какво друго би могло. От лесни тестове и 6-ци на целия клас файда няма. Мое мнение.

# 417
  • София
Фактът, че допускат малко грешки и нямат 6ци, им показва, че няма смисъл да учат за 6ца. А една 5ца за годината и адиос езикова/мат. гимназия.

Точно в 7ми клас пък да ги стимулират с лоши оценки, мерси. Не мога да се примиря, че в клас има само по 1-2 шестици на контролно. На изпитване не пишат 6ци. И няма как да се спори с госпожата, то е токова относително дали това, което е казало детето, е достатъчно.

Говоря като майка на дете, което учи, но понякога не знае как да отговори на някой литературни въпроси, като "Какъв завет НЕ се опитва да завещае лирическият герой на братята си?". Точно от такива неща му зависи бъдещето.

# 418
За "На прощаване" направихме теста от пощата, всъщност аз само се правих на разбираща. Освен това прочетохме какво е диктувала госпожата.

Вчера видях оценката от контролното: 5,25. Как пък за всяка грешка свалят точки, що не ги стимулират тия деца да учат, не знам. Точно една 6ца има в класа, все на същото дете. Вече ме хваща яд. Толкова ли са тъпи целият клас, че не могат да изкарат 6ци?

Извинявайте, само ви занимавам с глупости.

И при нас е така...Трудно се изкарват 6-ци..........

# 419
Принципа на оценяне е аналогичен на превръщането на точки в оценка на матурите. Сигурно сте забелязали - на края на всеки тест има скала с точки - на всеки въпрос се дават определен брой. Накрая се пише от брой-до брой - съответна оценка. Където попадне детето, такава е оценката му. Според мен това е най-правдивия начин за оценяване. Откакто въведоха тази система в училищата оценките станаха много по-обективни. Мами, не се бойте от лошите оценки. Важното е да се вземат поуките , ненаученото да се научава и при следваща контролна да няма повтаряемост на грешки. Може да не ви се вярва, но всеки учител ще даде по нещичко накрая, стига детето да е показало постоянство, старание, ангажираност, сериозно отношение, активност.  Нека децата бъдат активни в час, да си пишат редовно домашните, да се упражняват в къщи - това няма да остане незабелязано. Ако знаете колко падна успеха на целия клас на моя миналогодишен седмокласник... Учителите никак не ги жалеха, пишеха лоши оценки на поразия.  Важното е, че децата не се отказаха и накрая бяха възнаградени и обезвъзмездени за положения труд. Запомнете - няма невъзнаграден седмокласен труд! Колкото повече, толкова повече.

Общи условия

Активация на акаунт