СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 363
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нямаше да има проблем, ако всички ги трудно изкарват. Или ако наборът беше малък и баловете не бяха космически.

Нищо де. Ще подкупваме госпожите. По телевизията казаха вчера, че 1000 лв стигат за 6ца за годината. Трябва да спестявам по 200- 300 на месец. Чудя се какво емотиконче да сложа, за да не ме докладвате на модератор.

# 421
  • Варна
И при нас днес мина теста на "На прощаване". Детето каза, че бил мнооого труден, така, че вече съм подготвена да не очаквам кой знае каква оценка Simple Smile.

# 422
  • София
Нашите са на "Немили-недраги", "На прощаване" вече го отметнаха - нито го учиха наизуст, нито правиха анализи и тест, написали един план за тропите и Сие и госпожата им казала на когото му е важно да си ги учат.  Confused

# 423
Нашите са на "Немили-недраги", "На прощаване" вече го отметнаха - нито го учиха наизуст, нито правиха анализи и тест, написали един план за тропите и Сие и госпожата им казала на когото му е важно да си ги учат.  Confused
То и вашата не е лесна, на матурите с тази подготовка ще се види зор, ама нашата и тя не е за хвалба "На прощаване " ще се оценява при нас с 3 оценки- стихотворението наизуст, изпитване върху него и тест с 30 въпроса. Трябва да има някакво средно положение, което да е достъпно за всички, много се вдълбава в материала, имам чувството, че не за матура, ами за влизане в българска филология ги готвят.

# 424
Здравейте, момичета!
Два-три дни повече работа ... и вие сте изписали цял ферман, не смогвам да прочета Wink

Качила съм тест по химия в пощата - върху първи раздел .
Надявам се да е полезен.

# 425
  • Русе
нашите ще ги изпитват утре на Хр. Ботев.

# 426
Днес попаднах на този сайт по биология:
http://klasif-organizmi.hit.bg/predqdr.htm

# 427
Днес попаднах на този сайт по биология:
http://klasif-organizmi.hit.bg/predqdr.htm

супер   bouquet

# 428
  • Plovdiv
Здравейте момичета! Искам да благодаря на G..D.. за окуражителните думи в края на предишната страница. Мисля, че са нужни на всяка една от нас, защото моята дъщеря, както предполагам и вашите деца, осезаемо се труди повече,  а резултатите все още не идват. Не че е толкова зле, напротив, но все нещо не дорешила на контролното по математика, не внимавала достатъчно на преразказа в училище и допуснала глупави грешки, които няма как да допусне от незнание и съответно оценките не са отлични, а много добри. Не ми е толкова за тях, а за това, че по математика и БЕЛ натрупаха по 3-4 оценки и въпреки, че до края на срока има много време, се очертава тенденция. А и госпожицата, някак не може да види реални резултати от положения труд. Само мога да се надявам, че ще си направи съответните изводи, че трябва по сериозно и целенасочено да учи.
Иначе я вълнуват всякакви други неща и за ученето непрекъснато трябва да се подканяме и напомняме.
Между другото и аз се присъединявам към пловдивската група.  Laughing

# 429
Само да кажа за теста "На прощаване" - обещах да го дам, но още не го е върнала госпожата понеже 2 деца все още не са го правили. Веднага щом го получа ще го кача, все ще е полезен.
Вчера се мъчихме над една задача, да се разложи на множители: 9x^2+15x-14?
Аз по метода с допълване и налучкване и съобразяване го докарах (след не малко време) 9x^2-6x+6x+15x-14=(3x+7)(3x-2), ама на детето му е трудно да съобрази кое как да го представи и с какво да допълни, дали няма някакъв метод за последователност при търсене на удачното допълване?

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 08:16 от tsveta_pile

# 430

Здравейте момичета! Искам да благодаря на G..D.. за окуражителните думи в края на предишната страница. Мисля, че са нужни на всяка една от нас...
И мен на няколко пъти думите на G..D..ме усвестяват, което е много хубаво. Имах идея, че ще е гърч, но чак пък толкова не предполагах да е, лягаме със задачи, ставаме със задачи. Тази суутрин в 6,30 сме се събрали всички и решаваме, чак такава картина не съм и предтставяла. Аз съм сигурна, че всеки труд рано или късно се възнаграждава, убедена съм, че и при нас ще е така. Кой каза, че ще е лесно  Rolling Eyes Въпреки цялото ми сериозно отношение аз усещам, че има пренаяпрягане и вкарване в излишни подробности,както по отношение на учебния материал, така и като обща картина, не ми харесва, но това е положението.Сигурна съм, че трябва да има някаква промяна в системата .

Ние днес ще правим "На прощаване", ако го върнат бързо, ще го кача и аз, забелязах трудност при намиране на тестове за упражнение, вие кои сборници ползвате по литература. Тъй и не го купих "Литерайко", днес ще мин а по книжарниците, в него има ли тестове по литература?

# 431
  • Варна
Скрит текст:

Тук тестовете са хубави,беше ни препоръчано от нашата учителка. Peace
Момичета,по-добре по-трудни тестове и по-високи изисквания,отколкото 6ци на килограм ,успиване от децата и накрая кофти изненада на изпита. WinkСамите деца ще свикнат да внимават и да не допускат и малките грешчици,които правят сега,време им трябва просто.5цата не е никак лоша оценка,показва,че съвсем мъничко им трябва,а не липса на знания. Peace

# 432
  • дядовата ръкавичка
..... Имах идея, че ще е гърч, но чак пък толкова не предполагах да е, лягаме със задачи, ставаме със задачи. Тази суутрин в 6,30 сме се събрали всички и решаваме, чак такава картина не съм и предтставяла.

Eй, момичета, като ви чета, имам чувството, че ние обитаваме друга вселена. Аз не усещам никакво напрежение засега, младежът още по-малко.  Чак не мога да се позная, по принцип съм перфекционист и нервак, а сега за матурите такова спокойствие ме е налегнало.... Може би, защото имам други грижи ....Детето се справя що-годе добре, само тез пусти ОЛВ и преразкази много го мъчат. За "На прощаване" основно май се готви от материалите от школата, които не са кой знае колко. И аз се чудя, да купувам ли някакви помагала за работа по въпросните тези и ОЛВ  ... да не взема "да го пренатоварвя" чадото. А и съществува реален риск да си останат неотворени. ... Но "готови фрази" ще трябва да се наизустяват, то е ясно.

В нашата школа по математика май наблягат на количеството, за сметка на качеството. Дават ужасно много, но лесни домашни, "по-завъртяни" задачки не се решават.

Мисля да водя децата на "Хъшове" в Народния. Някакви отзиви?

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 10:01 от Айяла

# 433
 В Литерайко  е застъпен повече шестокласен материал. При подготовка по литература, пр. върху На прощаване, това ще свърши чудесна работа: http://www.book.store.bg/p47809/avtori-i-tvorbi-v-7-klas-vesela- … ira-aleksova.html
Тази сутрин синът ми работеше с него и издаваше много доволни звуци - демек, намерил е това което е търсил. Между впрочем той се готви за теста от На прощаване. В него ще има и въпроси свързани с биографията Ботев. Това помагало съсържа и биографични данни и разработки.

# 434
  • Пловдив
Айяла,  Hug

Хи хи хи...точно това щях да напиша и аз...

Нищо допълнително не съм купувала и засега не мисля да купувам. Смятам, че е достатъчно натоварена на тоя етап.
Детето ходи на математика веднъж седмично и на рисуване -2 пъти към ОДК Пловдив /напълно безплатно/  Wink И с леля си веднъж седмично се занимават по БЕЛ.
По математика решават задачи само там, ползват сборника, по който решават и в училище. Но ходенето допълнително на математика веднага даде резултати - първата 6 -ца по математика, та детето е супер доволно, въпреки натоварването..
За "На прощаване" - от вас разбрах, че е трудно...питах снощи седмокласничката - каза, че за нея е лесно, повече не съм се задълбавала...Simple Smile Ще видим като върнат работите им...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт