СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Не мисля, че има проблем с различните тестове, стига да са еднакви по трудност. И е по-добре от това пробния да е даден преди това от мама и да е зазубрен- нали искаме реални резултати  и изненада. Или знае къде се пише пълен член или не знае, а що се отнася до преразказа - пригответе се за много субективизъм - според разбиранията на всеки от оценяващите, дори при един и същи текст ще зависи от конкретния проверител. Аз лично вече го наблюдавах. Няма значение къде е между 20 или между 100 деца. Нали на матурата ще са 7 000. Важното е да има колкото се може повече знания и да свикне с формата- брой въпроси, време, обстановка, запомяне на текста....

# 706
  • София
Чудно си е така с различни тестове. Децата ще се явят на един, ще направят в къщи останалите и родителите им (ние) ще преценят по грешките дали се налага още учене.

# 707
  • София
Девойката е на пробен в Междучасие в петък, но дори да е еднакъв тест за всички, през ум не би ми минало да й го давам предварително. Какъв би бил смисълът от това?!

# 708

Г-цата в събота е по математика на пробен в Междучасие. Има ли и други за 9.11.?
Има, от 15-17,30 Peace

# 709
  • София
Бърди, повече не му показвай такива анализи. На НВО няма да правят анализ, а ще пишат теза. Обикновено каквото даде учителят в клас, на курса или урока, това се понаизустява и се комбинира според произведението. Каквото и да напише, все ще му дадат някоя точка, важното е да не е празно полето. Да изкара сега 25 от 35 точки на преразказа е доста добре. Моят миналата година по последно беше под 30 точки, май така и не издрапа толкова, но на изпита се справи по-добре. На пробни и в клас им дават по-трудни преразкази. Няма какво да се чудите дали да ходи или да не ходи, а направо вземайте решение и търсете курс или учители. Определено си заслужава - хората си знаят работата.

Благодаря, Анди  Hug Той си ходи на курс, от там са му точките на преразказите. А за анализ имах предвид анализа на тропите, който взех от тук, не на текста. Лошо съм се изразила.
Ще го мислим още малко, поне до втория пробен ще е само на курс, после ще видим. Той сега беше на пробен и му се е видял ужасно труден и от това още повече се е притеснил, особено за 'литературните' въпроси.

Темата за преразказа се е теглила доколкото разбрах във всяка стая от ученик. В стаята на детето се е паднал преразказ на "Куче" на Елин Пелин от името на ловеца.Много го е затруднил, така че не очаквам кой знае какъв резултат.
Е, били са в една стая thumbsup

И с нас. Тоя текст за преразказване ми се видя тотален отврат, иначе не е лош разказа, ама да не ти се пече на Д-то.

Rolling EyesКато гледам всички сме я окъсали нанякъде, значи няма да сме си кой знае каква конкуренция, поне нещо оптимистично да има от цялата работа Laughing Party

Joy Joy Много добре казано  hahaha

За пробния по математика в СМГ кога и къде е записването, знаете ли? Четох, четох на сайта, само информация за записване за курсовете има.

# 710
  • Пловдив
То, като гледам, и "Даскалица" на Чудомир не е по-лесен. Сигурно някои деца са имали нужда от тълковен речник.

# 711
  • София
В СМГ има едно стайче (стая 1) във фоайето, в ляво от входната врата, там се записват и курсовете и пробните. Има някакво шантаво работно време, за най-сигурно се обадете по телефона. Там после раздават и проверените изпити. Официално се твърди, че може и сутринта на самата дата на пробния да се плати, но аз не съм рискувала да чакам дотогава и ходех през работно време. В деня на изпита не си забравяйте касовата бележка/квитанцията, на която е записана залата, че иначе стават разправии - винаги има забраванковци.

# 712
"На прощаване"
попаднах случайно, може да ви заинтригува
http://bukvar.bg/data//uploads/materials/504/037b8d971c068d346fb5f71e7e8a3911.swf

# 713
И ние сме на пробен по математика в събота от 15 часа в Междучасие. задачите ще ги изготвя Симеонов и щерката е в потрес...
По български дискутирахме пробните, но и аз се запънах на много места, та ми е интересно какви са верните отговори. Имаше въпроси с избор на подходяща дума в текст - пък на мен ми се струваше че са подходящи 2 от предложените думи, а верният отговор трябва да е само един ако не се лъжа.
Дъщеря ми каза абе беше много лесен, но въпросите бяха зададени сложно и объркващо - не знам какво искаше да каже ама не се е представила цветущо.

# 714
  • София
Върнаха ни контролните с 24 задачи. Не мога да не си похваля чавето: има 5,30. Не е довършил 2 задачи докрай и въобще няма точки на тях, и май още нещо дребно е сбъркал.

Има само едно 5,50 в класа по разбираеми причини: децата не са успели да си проверят задачите, някои не са ги довършили. някои деца са плакали като са им ги върнали, госпожата им се развикала. Направо идилия.

Качила съм задачите в пощата.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 10:41 от Грета Ей

# 715
То, като гледам, и "Даскалица" на Чудомир не е по-лесен. Сигурно някои деца са имали нужда от тълковен речник.

абсолютно, мъка е било - така сподели девойката

# 716
  • София
Привет! Днес качих в пощата задачите от предварителния изпит по БЕЛ на "Междучасие" на децата от друга група. Постарах се да залича, доколкото можах, отговорите на моето дете. Ако някой може, нека се включи с верни отговори на този вариант.

# 717
Браво на детето ти Грета Ей,много добър резултат.
Нашата госпожа по математика дала контролно за повишаване на оценките, пожелание, моя хубостник и той правил, накрая на часа го дострашало и не си предал работата. Голям кифлю Sick

# 718
  • София
Ние нямаме възможност за повишаване на оценките за съжаление. Можем само да сменим училището. А тоя добър резултат за какво му е, като му смъква бала?

# 719
  • Пловдив
Този втори вариант на ПИ от Междучасие ми се вижда доста по-сложен от първия. Още от текста за четене с разбиране...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт