СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и от мен Simple Smile. Малко късно, но все пак сколасах и аз да се включа в темата. Имам седмокласник чудо на чудесата. Умен, разсеян и особено мързелив...голяма драма е.... Надявам се чрез вас да успея да му бъда в някаква помощ.

# 676
  • Пловдив
Да кажа и аз нещо за многото задачи - при моята дъщеря задачите на контролна са винаги по много за малко време. Примерно 15 за 15 мин. + някое определение. Да уточня, че в момента е в 6 клас. Миналата година 6 не е видяла на писмено изпитване, защото винаги остава нещо нерешено. Тази година темпото е същото, но за разлика от миналата, вече успява да навакса с количеството задачи за малко време, остава да изчисти и грешките. И съм напълно съгласна с метода на учителката. Работи се освен за точност, и за време. И както казва тя - За оценки ще си говорим втория срок на седми клас. Имате време за шестиците.

Домашните винаги са обемни - задачите от учебника + сборник, а от тази година и учебна
тетрадка.

И училището е СОУ с прием в паралелки с усилено изучаване на език. Но до момента не съм чула някой випуск да е ощетен, за да останат повече деца в същото училище. Напротив, борбата е да са сред първите по успех на НВО поне за Пловдив.

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 17:59 от dundi73

# 677
  • София
Днес разбрах, че и други родители са протестирали пред госпожата за големите контролни и тя се е навила да дава и повече задачи. Сега остава да ги разбера кои са и да действаме. Останалите родители очевидно са с впечатлението, че децата им не знаят за отличен и може и въобще да не кандидатстват другаде.

Не мога да се примиря, че детето оня ден не е успяло дори да си препише от черновата, какво остава да си провери. Не знаете колко ме е яд, четейки за вашите даскали(даскали в най-добрия смисъл го пиша).

Иначе да го похваля хлапето, на преразказите в школата изкарва по 30 от 35 точки. На тезите обаче се дъни, много по малко пише.

# 678
  • sofia
Сещам за нещо, което класната на дъщеря ми подхвърли на родителската - че не трябвало общата годишна оценка на класа да се различава с повече от 1/10 от общата оценка от НВО. Има ли наистина такова нещо? И ако се различава оценката какво следва? Може би учителите се притесняват да завишават оценки заради някакви санкции, но пък и занижаването би трябвало да води до такива.. Разсъждавам си във връзка с темата, че някои учители нарочно пишат по-ниски оценки...

# 679
  • София
Дами, пиша ви с молба за препоръка за учител по БЕЛ. Още не сме решили ще ходи ли или не на уроци сина ми, но е много притеснен и стресиран от този предмет, едва издрапва до 25 на преразказите, в училище почти никак не се занимават с литература и има големи пропуски, а като му показвах материали от вас като анализа  на На прощаване например, направо ревна, че няма никакъв шанс.
Много ми домъчня, защото работи съвестно детето и не клинчи, а не му се получава; а и аз и мъжа ми сме кръгли нули по този предмет, изобщо не можем да помагаме.

# 680
 Rolling EyesКато гледам всички сме я окъсали нанякъде, значи няма да сме си кой знае каква конкуренция, поне нещо оптимистично да има от цялата работа Laughing Party

# 681
  Още от сега вече почна да ми дотяга това нервничене от учители, дай дай на бързо страшно е... и т.н. децата се изнервят излишно. Вместо да се систематизира материала и да се упражнява.  Даже при нас учителите по другите предмети се сърдели, че децата по-малко учат по техните предмети.
  И аз да изнедоволствам от БЕЛ. Дават на тестовете въпроси, които изобщо не са коментирани в час. То колкото и да се ходи на частни уроци, все пак училището е основен фактор. При нас учителката си изнесе урока и после беж при частния учител или курса, че да те изпитам после.

# 682
  • София
Всяка година плашат с тези разлики между годишните оценки и НВО. Важното е детето да гледа неговите оценки да са наред, а за средната на класа няма какво да се кахърите. Оценката от НВО се внася като текуща оценка, нищо че учителите плашат, че каквото изкарат на НВО, това щели да им пишат за срока или за годината. Успокойте се и предупредете децата да не се шашкат излишно. Достатъчно им е напрегнато, няма нужда от измислени заплахи.

Бърди, повече не му показвай такива анализи. На НВО няма да правят анализ, а ще пишат теза. Обикновено каквото даде учителят в клас, на курса или урока, това се понаизустява и се комбинира според произведението. Каквото и да напише, все ще му дадат някоя точка, важното е да не е празно полето. Да изкара сега 25 от 35 точки на преразказа е доста добре. Моят миналата година по последно беше под 30 точки, май така и не издрапа толкова, но на изпита се справи по-добре. На пробни и в клас им дават по-трудни преразкази. Няма какво да се чудите дали да ходи или да не ходи, а направо вземайте решение и търсете курс или учители. Определено си заслужава - хората си знаят работата.

# 683
Дами, пиша ви с молба за препоръка за учител по БЕЛ. Още не сме решили ще ходи ли или не на уроци сина ми, но е много притеснен и стресиран от този предмет, едва издрапва до 25 на преразказите, в училище почти никак не се занимават с литература и има големи пропуски, а като му показвах материали от вас като анализа  на На прощаване например, направо ревна, че няма никакъв шанс.
Много ми домъчня, защото работи съвестно детето и не клинчи, а не му се получава; а и аз и мъжа ми сме кръгли нули по този предмет, изобщо не можем да помагаме.
Бърди и аз мисля, че 25 си е добре особено за момента. Имаме още 6 месеца да се борим с тези преразкази. Разгледайте внимателно критериите за оценяване на преразказа заедно, ако те притеснява - само от това може 2-3 точки да се дръпне нагоре.

# 684
Моля някоя добра душа да пусне пробния по български от последната събота. Мисля че беше в Междучасие.

# 685

Чакам дъщеря ми да се прибере от пробен по БЕЛ и ще споделя.

Къде сте били на пробен по БЕЛ в Междучасие ли ? Ние сме утре , че в момента чавето е на курс.
Да, в Междучасие. Смятам, че горе-долу добре се е справила. Единствено ме притенява преразказа, в който според нея имало някаква случка, която забравила да преразкаже. Иначе като глаголно време, пунктуация и т.н. добре ми изглежда. Има един въпрос от "На прощаване", който не е разбрала и е отговорила грешно: "С кой образ е обвързан мотивът за приемствеността в борбата". Отговорила "на поробителя", което е напълно противоположно на верния отговор.
Общо въпросите са 25, като има една теза, много за пунктуация, два за тропи,видовете сложни изречения. Подобен на този от миналата година до колкото го видях.

приемственоста се свързва с братята Naughty

# 686

Да, в Междучасие. Смятам, че горе-долу добре се е справила. Единствено ме притенява преразказа, в който според нея имало някаква случка, която забравила да преразкаже. Иначе като глаголно време, пунктуация и т.н. добре ми изглежда. Има един въпрос от "На прощаване", който не е разбрала и е отговорила грешно: "С кой образ е обвързан мотивът за приемствеността в борбата". Отговорила "на поробителя", което е напълно противоположно на верния отговор.
Общо въпросите са 25, като има една теза, много за пунктуация, два за тропи,видовете сложни изречения. Подобен на този от миналата година до колкото го видях.
Моя по същия начин се е омазал на този въпрос Rolling Eyes не схванал какво е приемственост...
има и още една сигурна грешка на 2 въпрос за ориза..
здраве да е, сега е само за стряскане пробния! Дано се стресне де Simple Smile

# 687
Темата за преразказа се е теглила доколкото разбрах във всяка стая от ученик. В стаята на детето се е паднал преразказ на "Куче" на Елин Пелин от името на ловеца.Много го е затруднил, така че не очаквам кой знае какъв резултат.

# 688
Темата за преразказа се е теглила доколкото разбрах във всяка стая от ученик. В стаята на детето се е паднал преразказ на "Куче" на Елин Пелин от името на ловеца.Много го е затруднил, така че не очаквам кой знае какъв резултат.
Е, били са в една стая thumbsup
Кога можем да очакваме резултатите,Johnny Bibin и Марти и Маги, знае ли се?

G..D.. , да, това е верния отговор, но децата ги е затруднил термина и доста са го сбъркали изглежда.
Някой беше обещал да го качи..Аз немога да се справя с това технически, иначе с готовност..

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 11:20 от juli_ett

# 689
Моля някоя добра душа да пусне пробния по български от последната събота. Мисля че беше в Междучасие.

Качен е, дерзайте Simple Smile Редакцията на текста само не можах да забеля напълно.

Общи условия

Активация на акаунт