СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 386
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Наша милост лежерно минава по повърността на учението за момента. Уж казваше че тази година така щяла да се шашне че можело да стигне до успокоителни, но като гледам може аз да ги започна.
Днес ще правят тест на "На прощаване" а тя едва вчера тръгна да търси из нета какво е синегдоха, метафоризъм и тям подобни...
А преди това питам аз учите ли тропи, гледам във форума обсъждат, а тя вместо да се поинтересува ме изклюкарила на госпожата по БЕЛ  Rolling Eyes.

# 301
  • Дива Индия
"метафоризъм " е и при нас работата, ама хай` да видим... smile3521

# 302
  • София
В пощата ви очаква контролното на формули за съкратено умножение, 23 задачи за 40 мин.
Много са лесни.

Давайте на децата да упражняват.

# 303
Относно частните уроци на РС класната която е по математика ни каза ,че това  са пари на вятъра и ,че децата трябвало да учат в училище само, това не го разбирам  Shocked

# 304
  • София
Относно частните уроци на РС класната която е по математика ни каза ,че това  са пари на вятъра и ,че децата трябвало да учат в училище само, това не го разбирам  Shocked
Ако иам време да ги подготви за 2 модул и задачите Пиза, няма лошо. Да, ама надали.

# 305
Относно частните уроци на РС класната която е по математика ни каза ,че това  са пари на вятъра и ,че децата трябвало да учат в училище само, това не го разбирам  Shocked
И нашата по БЕЛ каза така, след като миналата година направиха общо 3 преразказа за цялата година.. да им имам самочувствието. И да си гений при тази бройка часове не може да се справиш.

# 306

Права е. Но психозата е повсеместна и колкото и да си здравомислещ, се поддаваш. Че не е имало смисъл разбираш едва след изпита Simple Smile
Знам, знам, ще кажете, че не е така Laughing Но си е направо така.

# 307

Права е. Но психозата е повсеместна и колкото и да си здравомислещ, се поддаваш. Че не е имало смисъл разбираш едва след изпита Simple Smile
Не ми се вярва да е права при положение, че и домашни не им дава, ако им даде някой път не им ги и проверява

# 308
  • Варна

Ооооо,да! Обаче с няколко уговорки и необходими условия за да се случи това! Wink
Наличие на заинтересовани,много даващи и много изискващи учители в у-ще.
Наличие на амбициозно,носещо на много допълнителна работа,дадена в къщи от родител ,хлапе.
И много важно,не на последно място.Родители,имащи време,нерви и разбира се нужния капацитет да обясняват трудностите в материала .Налице ли са,защо да  е невъзможно!?

# 309
Ооооо,да! Обаче с няколко уговорки и необходими условия за да се случи това! Wink
Наличие на заинтересовани,много даващи и много изискващи учители в у-ще.
Наличие на амбициозно,носещо на много допълнителна работа,дадена в къщи от родител ,хлапе.
И много важно,не на последно място.Родители,имащи време,нерви и разбира се нужния капацитет да обясняват трудностите в материала .Налице ли са,защо да  е невъзможно!?
При наличие на последните две, аз лично мога да мина и без първото.  Mr. Green И го казвам от позицията на седемгодишния си опит. Силно се надявах наличието на описания по-горе учител да ми спести " домашната" работа. За съжаление не можахме да попаднем на такъв, даже в МГ. Peace

# 310
Аз си мисля, че учителите в училище нещо се дразнят, от факта, че деца ходят на частни уроци, не доумявам, като че ли самите те пък не дават такива.

Днес госпожата по БЕЛ изпитала сина ми, към когото има негативно отношение, хубавичко го разходила из "На прощаване", мъчила го "два часа" и накрая му казала:" Кажи на майка си, че напразно си дава парите за частни уроци!"
Слушай приказки само и що ?.....

# 311
  • Варна
Дидева,а при нас имаше наличие само на 1вото. Mr. Green

# 312
  • София
Аз имам капацитета по МАТ, но не и по БЕЛ. Школата я плащам заради преразказите и пробните изпити. Хич не мисля, че ще обяснят нещо по-различно от училище.

Точно това ме дразни мен: деца, набедени за отличници още от 5ти клас, получават по-лесно 6ци, а останалите не.Тия, набедените, нямат нужда от школи, те са с поне две единици от бала пред останалите деца.

# 313
Аз имам капацитета по МАТ, но не и по БЕЛ. Школата я плащам заради преразказите и пробните изпити. Хич не мисля, че ще обяснят нещо по-различно от училище.
И при мен е така, с тази разлика, че по БЕЛ ще мине с наученото в училище. Просто местата, в които се цели не предполагат космическия бал на СМГ и 91 НЕГ примерно, а и при нас школите и частните уроци не са кой знае какво.

# 314
  • София - Рим и обратно

Точно това ме дразни мен: деца, набедени за отличници още от 5ти клас, получават по-лесно 6ци, а останалите не.Тия, набедените, нямат нужда от школи, те са с поне две единици от бала пред останалите деца.
Това е много вярно. На тях, смело мога да кажа, просто им се подаряват оценките. Дъщеря ми беше нова ученичка миналата година, трудно влезе в час, защото дойде от чужбинско училище с доста по-лека програма и сега доста трудно й се слагат високи оценки.

Общи условия

Активация на акаунт