Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 77 942
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Подкрепям мнението на mami21 , от Франкфурт през Виена с Австрийските авиолинии цените за периода са 220 евро. Освен с влак може да се придвижват с широко разпространения Mitfahrt /споделено пътуване/.
Това са сайтове, които ползва дъщеря ми - http://www.mitfahrgelegenheit.de/, http://www.blablacar.de/.
Автобус не препоръчвам - кратка ваканция, а пътуването е по-дълго, тежките атмосферни условия зимата и въпросителната с техническото състояние на автобуса. Да не забравяме и битовите несгоди от самото пътуване..

# 61
  • София
Ако е за дати 18 декември - 7 януари (тъй като вече ги посочихте  Wink) с Луфтханза двупосочният билет е 272 лева. Автобус в едната посока е повече от 100 лева. Прекалено малко се спестява и не си струва неудобството да се пътува 2 дни.

# 62
Ако е за дати 18 декември - 7 януари (тъй като вече ги посочихте  Wink) с Луфтханза двупосочният билет е 272 лева. Автобус в едната посока е повече от 100 лева. Прекалено малко се спестява и не си струва неудобството да се пътува 2 дни.
не мисля, че в момента има такава цена  newsm78, с която и да е компания, иначе веднага купуваме

# 63
  • София
Ако е за дати 18 декември - 7 януари (тъй като вече ги посочихте  Wink) с Луфтханза двупосочният билет е 272 лева. Автобус в едната посока е повече от 100 лева. Прекалено малко се спестява и не си струва неудобството да се пътува 2 дни.
не мисля, че в момента има такава цена  newsm78, с която и да е компания, иначе веднага купуваме

Купувай. Видях преди да публикувам. За 6-ти януари беше 321 лева, като тази цена я имаше и в други варианти за тръгване. Говоря за Франкфурт-София, че в предишния пост съм забравила да напиша.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 19:11 от Тaня67

# 64
За съжаление 278 евро  Sad, гледала си София-Франкфурт-София -272лв

# 65
  • София
За съжаление 278 евро  Sad, гледала си София-Франкфурт-София -272лв

Да. Точно това е станало. Сайтът подразбира къде се намирам, а аз не съм се усетила, че е обратния вариант.  Embarassed  Съжалявам, че те подведох. Въпреки това проверявай често. Понякога неочаквано се появяват евтини билети.

# 66
И ние с проблем за билети.Също по-рано имахме други грижи и не обсъдихме билетите. Берлин-Отопени(Румъния) ,най-евтино е и обратно за 21.12-07.01.14г е около 330Е И таксито до Русе е 80лв. Синът ми нито иска в други дати да пътува,нито да даваме толкова пари. Приятелката му е решила,че няма да пътува при такива цени и ако не намерим по-евтини билети и двамата ще карат Нова Година в Германия.
Някой ако има идея за по-евтин транспорт от Берлин,нека сподели!

# 67
Колко жалко, още първата година  Cry Дано намерите билети.

smama, от утре е българската о-фаза, надявам се знаете...

Преди време питах и ми обяснихте какво е о-фаза, обаче сега чета и във фейса, че е нещо, свързано с посещение на унито и съвсем се обърках. Може ли пак?  Embarassed Embarassed

# 68
  • София
sasi6 , билети с България еър до София 22.12- 10.01 са 150 Е днес.

# 69
B l a n k a, това са опознавателни дни. Студенти от по-горни курсове въвеждат в студентския живот новопристигналите. Разказват за различните специалности, как да се запишат на спорт, на различни курсове, водят ги в мензата, в университета, в библиотеката, както и на излет, бар и грил.... това е организирано от бълг. дружество /говоря конкретно за Карлсруе/
От студентския съвет на университета правят нещо подобно за всички студенти 1 семестър.

# 70
Благодаря ти! Аз до сега гледах билети,обаче с връщане на 10.01. не съм гледала,защотой като много примерен държи на 07.01. Сега ще ги погледна,ама те до утре ще се променят,а тази вечер няма да се чуем.
ПП.Ей сега говорихме,ми не ще толкова късно да се връща,че щял цяла седмица да изпусне.

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 00:26 от sasi6

# 71
B l a n k a, това са опознавателни дни.

Във фейса едно момче питаше дали са пречка да започне работа и се обърках. Мерси.  Hug

# 72
  • София
Благодаря ти! Аз до сега гледах билети,обаче с връщане на 10.01. не съм гледала,защотой като много примерен държи на 07.01. Сега ще ги погледна,ама те до утре ще се променят,а тази вечер няма да се чуем.
ПП.Ей сега говорихме,ми не ще толкова късно да се връща,че щял цяла седмица да изпусне.

Личи си, че е заек  Wink. Друга песен ще запее, като мине малко време  Simple Smile.

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 10:44 от Ива*

# 73
  • София

Личи си, че е заек  Wink. Друга песен ще запее, като мине малко време  Simple Smile.

При нас се получи обратното. Като заек си мислеше, че е като в България и можеш да кръшнеш по малко преди и след празника. После взе да си ги нагажда според точните дни на ваканциите. Затова и тази година резервира билетите преди месеци, за да са хем евтини, хем на най-търсените дати. А какво притеснение беше преди 2-3 години, когато заради мъгла отложиха с 2 дни полета!  #Crazy  Може би все пак зависи от университета.  Wink

# 74
  • София

При нас се получи обратното. Като заек си мислеше, че е като в България и можеш да кръшнеш по малко преди и след празника. После взе да си ги нагажда според точните дни на ваканциите. Затова и тази година резервира билетите преди месеци, за да са хем евтини, хем на най-търсените дати. А какво притеснение беше преди 2-3 години, когато заради мъгла отложиха с 2 дни полета!  #Crazy  Може би все пак зависи от университета.  Wink

Вероятно зависи, при сина ми две години вече седмицата след Нова година е с 50% занятия  Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт