Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 15

• 44 179
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
mishkoko, чуди се, защото така помагаш и на мен. Simple Smile може ли да ми разясниш, защото виждам, че обмисляш ин витро на ЕЦ - значи е възможно да събирам ембриони няколко месеца ли? А и като гледам е възможно при ин витро на ЕЦ да направя повече яйцеклетки от 1? Или това е точно при лека стимулация? На мен ми обясниха, че при ин витро на ЕЦ, ще имам само 1 яйцеклетка за оплождане.

Момичета, моите впечатления са, че при ЕЦ лекарите препоръчват трансфер на замразен плюс свеж ембрион, т.е. поне на двечки. На мен, а и на доста мои познати предложиха този вариант. Т.е.  този месец замразяваш едно ембрионче, на другия - след пункцията ти правят трансфер. Подводните камъни обаче са много - фол.да ти се спука преди пункция; да не ти порасне; да задържиш фоликул; да не се оплоди; да се оплоди, но да не се развие. Ако не на всяка бъдеща мама, то на всяка трета тези гадости са й случвали. Включително и на мен. Ако се случи, брой месеца за провален до следващия цикъл. Така могат да минат няколко месеца. Възможно е да ти предпишат и лека стимулация с таблетки Клостилбегит, Аримидекс и др. Второто обикновено се изписва, когато предстои трансфер, защото не изтънява лигавицата. Аз също го пих и образувах само едно фоликулче.

# 211
здравей gallizia, благодаря ти за обяснението. общо взето можеш да направиш един общ трансфер за 2-те ембриончета. а при т.нар. лека стимулация - освен да се изпише Клостилбегит, Аримидекс и т.н., бият ли се  и някакви инжекции?

# 212
здравей gallizia, благодаря ти за обяснението. общо взето можеш да направиш един общ трансфер за 2-те ембриончета. а при т.нар. лека стимулация - освен да се изпише Клостилбегит, Аримидекс и т.н., бият ли се  и някакви инжекции?

Ще се намеся и аз, защото имам доста опит с т.нар.леки стимулации.
Имах стимулация с инжекции и Армидекс, 1 фол., спука се преди пункцията, въпреки Прегнил.
Втора стимулация само с  Клостил, Цитротийд и Прегнил - 3 Я, и трите замразени на следващия ден.
Трета стимулация само с Клостил, Цитротийд и Прегнил  - 3 Я, и трите замразени на следващия ден.
Трансфер при второто вадене не сме правили, защото лигавицата ми беше отвратителна от Клостила.
Размразяване в следващ цикъл. Размразени и 6 Я. Оплодени и 6 Я, като едната е с повече ядра и се брои за нечитава. Към днешна дата имам 3 морули /4 ден от деленето на ембрионите/ + 2 ембриона, които продължават да се делят, но явно изостават. Утре се надявам на 5-ти ден да имам трансфер.
П.С. Имам преди това 3 стимулации по ФАР, с които бях със зверски дози инжекции, като при два от тези опити  вадеха едвам по 1 Я, липса на оплождане и съответно без трансфери; в едната стимулация имах извадени 3 Я, 2 се оплодиха, но 1 ембрион стигна до трансфер на 3 ден.

# 213
  • Варна

Ще се намеся и аз, защото имам доста опит с т.нар.леки стимулации.
Имах стимулация с инжекции и Армидекс, 1 фол., спука се преди пункцията, въпреки Прегнил.
Втора стимулация само с  Клостил, Цитротийд и Прегнил - 3 Я, и трите замразени на следващия ден.
Трета стимулация само с Клостил, Цитротийд и Прегнил  - 3 Я, и трите замразени на следващия ден.
Трансфер при второто вадене не сме правили, защото лигавицата ми беше отвратителна от Клостила.
Размразяване в следващ цикъл. Размразени и 6 Я. Оплодени и 6 Я, като едната е с повече ядра и се брои за нечитава. Към днешна дата имам 3 морули /4 ден от деленето на ембрионите/ + 2 ембриона, които продължават да се делят, но явно изостават. Утре се надявам на 5-ти ден да имам трансфер.
П.С. Имам преди това 3 стимулации по ФАР, с които бях със зверски дози инжекции, като при два от тези опити  вадеха едвам по 1 Я, липса на оплождане и съответно без трансфери; в едната стимулация имах извадени 3 Я, 2 се оплодиха, но 1 ембрион стигна до трансфер на 3 ден.

При толкова много опит аз ще остана безмълвна. Утре стискаме палци за трансфер с успешен финал и ревящо/и бебче/та. Иначе SAB-F, може и да има, може и да няма инжекции.

# 214
SAB-f докато чаках за пункция, имаше момичета, които всеки месец на ЕЦ събираха ембриончета-следователно можело. Laughing Според мен на ЕЦ също може да имаш повече от 1 фоликул -2-3 примерно, защо да не може, как иначе се зачеват нормално близнаци и тризнаци-като имаш 2 и повече яйцеклетки се получават разнояйчни или др. вариант- да е 1, но в последствие да станат еднояйчни близнаци.
Другото, което в последните часове ми мина през главицата, е иглотерапията. Някой правил ли е, кога се прави - преди пункция, след ЕТ и колко процедури се правят и някакви наблюдения има ли ефект от нея?

# 215
  • Перник
Здравейте! Имам записан час за хистеро и лапаро за този петък. До сега обаче не са се обадили от клиниката да потвърдят и започвам да се притеснявам  Thinking Имате ли представа колко дни преди операцията се обаждат?  bouquet
На мен датата ми беше 1-ви октомври  за постъпване, обадиха ми се на 27-ми. Успех.

# 216
  • София
Здравейте,
аз лично бях основно на ЕЦ. 4 пункций, 4 Я, 4 ембриона без фрагментаций и тн, уж много хубави. НА 1 път нищо. за 2 път ходих и на иглотерапия - имаше някакво захващане, но нищо. 3 път пак нищо и пак бях ходила на иглотерапията. Правиха ми и биопсия - идеялна. След това правихме генетични и аз реших да мина на стимулация, тъй като вече ми писна да събирам на ЕЦ. Започнахме уж с лека, но избълвах доста фоликули и ме подкараха на нормална май, защото в крайна сметка лекарствата ми излязоха към 3000лв. Този път не ходих на иглотерапия. Правиха ми само PBMC и стана работата.
Незнам какво да кажа за иглотерапията. Аз лично мисля че е хубава и ходих 2 пъти, но при мен не даде ефект. Имала съм страхотни ефекти за други неща от подобна терапия, но тук не помогна. Имам познати на които помогна при ин витро.
Успех на всички.  Преценете кое е най доброто за вас и най вече гледайте да сте спокойни и нещата ще станат, поне при мен това май помогна на 4 път.  Hug И друго което направих е че пиех сок от цвекло всеки ден. Бях чела че помага за кръвообращението на матката и гледах всеки ден да го пия. Дали е помогнало незнам.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 19:09 от guerry

# 217
Да се включа и аз, след няколко месеца на Костилбегит и замразени 4 ембриона, на последния при ЕЦ и трансфер на 4 ембриона сега си гледам близнаците вкъщи. Малко е изморително всеки месец да ходиш и да се чудиш дали няма да се пукне фоликола преди пункцията, пък аз съм и страхлива всеки път с упойка. Но си заслужава. Късмет и успех на всички  Grinning

# 218
  • София
Да се включа и аз, след няколко месеца на Костилбегит и замразени 4 ембриона, на последния при ЕЦ и трансфер на 4 ембриона сега си гледам близнаците вкъщи. Малко е изморително всеки месец да ходиш и да се чудиш дали няма да се пукне фоликола преди пункцията, пък аз съм и страхлива всеки път с упойка. Но си заслужава. Късмет и успех на всички  Grinning
тоест са ти върнали 5 ембриона? А на кой ден- 3-ден или бластоцисти?

# 219
  • София
SAB-f докато чаках за пункция, имаше момичета, които всеки месец на ЕЦ събираха ембриончета-следователно можело. Laughing Според мен на ЕЦ също може да имаш повече от 1 фоликул -2-3 примерно, защо да не може, как иначе се зачеват нормално близнаци и тризнаци-като имаш 2 и повече яйцеклетки се получават разнояйчни или др. вариант- да е 1, но в последствие да станат еднояйчни близнаци.
Аз имам 4 пункции на ЕЦ: 2 месеца извадихме Я, 1 месец не извадихме Я, на 4-тия месец имаше 2 Я.
Тоест равносметката 4 месеца- 4 Я- 2 уж перфектни бластоциста и О на теста Confused

# 220
Благодаря на всички, които се включиха с опита си. evita1717, стискам палци!!! ами ако фоликулът се окаже празен или пък стане ембрион и спре да се развива, то тогава цялата процедура ли плащам?

# 221
Ванче  Hug Hug Hug Hug Hug Добре де вожда какво казва? Доколкото разбрах не е ясна причината за неуспехите.

# 222
  • София
Благодаря на всички, които се включиха с опита си. evita1717, стискам палци!!! ами ако фоликулът се окаже празен или пък стане ембрион и спре да се развива, то тогава цялата процедура ли плащам?
плащаш дотам, докъдето си стигнала.

# 223
Някой може ли да ми каже за коя процедура трябваше да се трие лака от ноктите?

# 224
Някой може ли да ми каже за коя процедура трябваше да се трие лака от ноктите?
Принципно когато ти слагат пълна упойка,искат да нямаш лак на ноктите Peace

Общи условия

Активация на акаунт