МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 168
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 779
направете още една проба - да си смените машините. пак правете една и съща рецепта на една програма, но всеки на чуждата машина.  Laughing

# 31
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
bongo_2007 ®  Както винаги, гениални идеи предлагаш.Казах на съседката ми да сменим машините за проба само, но тя ми отвърна, че двете с машината вървели комплект...  аз не събрах толкус  кураж брат Thinking  

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 22:41 от midkoo

# 32
  • Мнения: 7 779
баламосай я нещо, не се отказвай  Laughing бъди по-напорист

# 33
  • София
  • Мнения: 8 491
баламосай я нещо, не се отказвай  Laughing бъди по-напорист

Може би преди да я баламоса да разкаже от кога ги има тези проблеми и какви са.

# 34
  • Мнения: 6 217
Запис   bouquet

# 35
  • Мнения: X
Днес ,със една моя съседка -тя има същата машина ,като моята- едновременно правихме хляб по една и съща рецепта, от едни и същи продукти,на една и съща програма. Нейния хляб стана превъзходен - а моя пак недоносен,не довтасал. Тая промяна настъпи изведнъж и ме навежда на мисълта ,да не се е прецакал нещо софтуера- електрониката.Ще я закарам на сервиз. Дано да е още в гаранция. Не съм поглеждал newsm78

Вероятно проблемът е в машинката в такъв случай. Иначе ми се искаше да те успокоя, че може водата да е била с различна температура, но щом си постигал добър резултат и изведнъж нещо се е променило, на сервиз.

# 36
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
alys, по всяка вероятност е така, и сега ми се сервира следващия "аспирин". То едно зло никога не идва само - не мога да намеря гаранционната карта, къде съм я забутал. А смяна на платката е от 60 до не знам колко лв. Бях в лидъл, гледах ги тия машинки по 99лв. имах ги парите, ама какво да ги правя две. На ти сега! smile3511

bongo_2007 ®,ако беше по-близко ,щеше да те викам да помагаш...за съседката де. Че тя е и мома...

# 37
  • Мнения: 1 934
Дядо Хаджия, много ти благодаря за отговорите /страшно полезни са   bouquet/

Мидкоо, ако проявяваш интерес към лидлската машина за хляб, имат телефон на всяка брошура и човек може да се обади да си опръча уред или стока и ако го имат в складовата база, го доставят в съответния магазин  Peace

Аз мечтая за машина, която освен цялостните програми за хляб, да има и само месене /колкото минути задам/, само втасване. Мисля, че има вече такива модели /Ердинч май беше писал по въпроса/, но ги няма в Бг и са доста скъпички  Confused

Използвате ли плочи за печене във фурната на хляб и какви? Смятах един гранитогрес да метна, обаче ми се карат домашните, че бил токсичен, бои, химикали  Tired Тикла не знам откъде да взема, та идеи всякакви приемам  Simple Smile

# 38
  • София
  • Мнения: 8 491
...
Аз мечтая за машина, която освен цялостните програми за хляб, да има и само месене /колкото минути задам/, само втасване. Мисля, че има вече такива модели /Ердинч май беше писал по въпроса/, но ги няма в Бг и са доста скъпички  Confused

Използвате ли плочи за печене във фурната на хляб и какви? Смятах един гранитогрес да метна, обаче ми се карат домашните, че бил токсичен, бои, химикали  Tired Тикла не знам откъде да взема, та идеи всякакви приемам  Simple Smile

Ами моята бивша мулинкс нямаше възможности за ръчно програмиране, но пък си имаше програма само за месене и втасване и отделна програма само за печене. Аз само в началото съм ползвал готови програми, после си минах на полуавтоматично приготвяне на хляба.

Използвам сач (керамичен) и  то като правя наан.

* * * * *

Мисля че някой тук питаше за брашно от лимец. Ето му(ѝ) един линк, ако разгледа сайта ще види, че продават и самия лимец.

http://www.selskimagazin.com/article.php?id=33&artid=1

# 39
  • Мнения: 1 934
Дядо Хаджия, аз съм на Мулинекс и имам тези програми, за които говориш, но аз не ги искам в комбинация, а поотделно  Simple Smile

Керамичен сач откъде мога да закупя, аз имам глинен?

Брашно от лимец има в кварталния магазин на 7 лв истинско, домашно /има и ядки от лимец-като овесените, трици и др. продукти от лимец/, обаче не мога да разбера каква е тази истерия по този лимец-силно преувеличена е полезността му, според мен  Peace

# 40
  • София
  • Мнения: 15 822
   Керамичен и глинен нали са едно и също? Ти го имаш.

Глинен -

Керамичен -

# 41
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
  • Мнения: 3
     midkoo, затова  втората ми хлебопекарна я закупих от Лидл.  Върши същата работа като първата /Мулинекс/.Лидълската има програма за месене - 7 програма ,която е за макарони и е с продължителност 15 мин.

# 42
  • Мнения: 1 996
дядо хаджия, благодаря!

# 43
  • Димитровград
  • Мнения: 209
Момичета кажете къде бъркам,защо козунака ми става като сладък хляб.Не е пухкав.Пробвах 2-3 рецепти от форума.

# 44
  • Мнения: X
Момичета кажете къде бъркам,защо козунака ми става като сладък хляб.Не е пухкав.Пробвах 2-3 рецепти от форума.

Не си го оставила да втаса добре, предполагам. Във фурната ли го пече? Колко захар и колко брашно ползва в рецептите. На 500 г брашно е най-удачно до 150 г захар. Колкото по-малко захар, толкова по-добре ще втаса, но пък няма да е достатъчно сладък. Замествам част от захарта с течен подсладител и съм доволна. Дай рецепта, начин на замесване, втасване, печене, снимка в разрез, за да се реши проблемът ти. Така само може да се гадае. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт