МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 387
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 7 779
Аз правих тесто за пица и понеже се оказа доста с една част направих хлебчета със сирене: просто поръсих със сирене и захлупих отгоре с тесто. Хлебчетата станаха страхотни, но пицата остана малко корава - защо така? Пекох и двете според указанията на хлебопекарната - на 220 гр.

Как точно се пече пица в хлебопекарна, че ми стана интересно ?
къде пише, че се пече в нея? Тестото правих по рецептата на тесто за пица от рецептите на машината Панасоник 2501
ами то не пишеш ,че и във фурната е печено по тази логика  Laughing
а се предполага ,че щом си пекла според указанията на хлебопекарната би трябвало в нея да е печено. иначе няма логика хлебопекарната да дава акъл как да се пече във фурна.  Joy  при печенето във фурна това става според спецификацията и.  при едни 200 градуса са нормални , при други 250 може и да са малко.
аз също разбрах ,че печенето е станало в машината.

# 661
  • София
  • Мнения: 15 847
  За тесто за пица не помня да съм давала рецепта, някой друг е бил! Embarassed

# 662
  • Мнения: 8 242
здравейте,
в какви съдове си държите брашното?

досега ползвах 3 кутийки от фризолак, но консумацията ми на брашно беше веднъж-два пъти месечно

искам да си взема различни видове, но без да стоят в хартиената опаковка, че малко ми се разпрашават като ги сипвам
Аз купувам стек по 1 кг от Лидл или Метро - където е по-изгодно. Държа си ги в шкафа, а отворения пакет сипвам в пластмасова кутия за брашно - точно 1 кг ми събира.

# 663
  • Бургас
  • Мнения: 641
Програмата на моята фурна за пица е долно нагряване с вентилатор на 200 градуса за 10 мин. - предварително загрята.
Не съм я пробвала още.

# 664
  • София
  • Мнения: 8 534
Аз правих тесто за пица и понеже се оказа доста с една част направих хлебчета със сирене: просто поръсих със сирене и захлупих отгоре с тесто. Хлебчетата станаха страхотни, но пицата остана малко корава - защо така? Пекох и двете според указанията на хлебопекарната - на 220 гр.

Как точно се пече пица в хлебопекарна, че ми стана интересно ?
къде пише, че се пече в нея? Тестото правих по рецептата на тесто за пица от рецептите на машината Панасоник 2501

Аз не се заяждам - просто чета.

# 665
  • Мнения: 8 242
И аз го разбрах, че е печена пицата в хлебопекарната  Crazy
Ако е Калцоне, що да не  Mr. Green

# 666
  • Мнения: 660
Тони БомбониHugдай повече инфо за твоята , бе душа!  Heart Eyes Аз не знам защо, ама и това, което бяхме писали във фейса останах с впечатление, че твоята е скъпа. Може би, понеже Зеленото човече писа,ако имала възможност ,че би си взела като твоята?  А какво ти е покритието? Пусни едно линкче

Ма колко пъти?! Simple Smile Ето Ама ти си проучвай пак, де...то не пречи. Wink Покритието е био-lon nature без вредните фракции в тефлона. Чети надолу в линка и ще ги видиш. Peace

  За тесто за пица не помня да съм давала рецепта, някой друг е бил! Embarassed

Малей, объркала съм, значи. Съжалявам.
голд, ето това излезе от търсачката...разгледай постовете и на Кака Сийка и тя беше дала рецепта за тесто за пица. Wink А молко по-надолу съм показала пицети с това тесто и квас Wink

# 667
  • София
  • Мнения: 15 847


  За тесто за пица не помня да съм давала рецепта, някой друг е бил! Embarassed

Малей, объркала съм, значи. Съжалявам.
голд, ето това излезе от търсачката...разгледай постовете и на Кака Сийка и тя беше дала рецепта за тесто за пица. Wink А молко по-надолу съм показала пицети с това тесто и квас Wink
Ти нямаш вина  Hug , аз си признавам без бой, да не помисли някой,че се въползвам от чужда слава. Joy

# 668
  • Мнения: 5 739
Голяма чуденка с тия машини, имам чувството, че кола си избрахме по-бързо. Ние в крайна сметка май се спряхме на този модел на Unold - http://www.amazon.de/Unold-68511-Unold-electro-Backmeister-Extra … d+brotbackautomat. Харесаха ми двете казанчета и различните размери бъркалки. Тази седмица мисля да я поръчваме, че ми омръзна да се чудя вече.

# 669
  • Мнения: X
Голяма чуденка с тия машини, имам чувството, че кола си избрахме по-бързо. Ние в крайна сметка май се спряхме на този модел на Unold - http://www.amazon.de/Unold-68511-Unold-electro-Backmeister-Extra … d+brotbackautomat. Харесаха ми двете казанчета и различните размери бъркалки. Тази седмица мисля да я поръчваме, че ми омръзна да се чудя вече.

И аз се бях запалила по едно време по такъв модел, мисля на Северин, но като я видях в магазина, набързо се отказах. Ми те са едни мънички казанчета - играчка. Ще ми е кеф един-два пъти да си поиграя и толкова. Щом можеш спокойно да отделиш 100 евро, помисли още малко. Купи си машина, за която има достатъчно положителни мнения и в това число избери тиха машина.

# 670
  • София
  • Мнения: 2 356
Ползвали ли сте безглутеново брашно? Откъде го купувате? Коя програма на машината се ползва, ако няма специална?

# 671
  • Мнения: 7 779
И аз се бях запалила по едно време по такъв модел, мисля на Северин, но като я видях в магазина, набързо се отказах. Ми те са едни мънички казанчета - играчка.
да не мислиш ,че малките казанчета на тази машина са по-големи ?  същите са.

# 672
  • Мнения: X
И аз се бях запалила по едно време по такъв модел, мисля на Северин, но като я видях в магазина, набързо се отказах. Ми те са едни мънички казанчета - играчка.
да не мислиш ,че малките казанчета на тази машина са по-големи ?  същите са.

Точно това имах предвид.

Безглутеново брашно не съм ползвала, не знам нищо по въпроса, макар машините ми да имат програма.

За пиците - преди, като се обсъждаха, не обърнах внимание, но сега разгледах. Тестото, което Как' Сийка е дала като тесто Верди по оригинална рецепта не се чака да втасва специално, защото има половин кубче мая за 500 г брашно. И едни пирожки правих с много мая и вряла вода (също не се чакат да втасат). Панасоник си има програма и рецепта за пица - много сполучливи - 45 мин. с втасването (моята машина има тази програма, за новите модели не знам). За да стане хрупкава пицата или баницата, се предвижда повечко мазнина и това е разковничето. А иначе с вода, с мляко... разновидности много. При 120 мл олио (8 с.л.) на 500 г брашно със сигурност ще стане хрупкава пицата. Simple Smile Само си разсъждавам, защото ми е интересна темата.

# 673
  • Мнения: 5 739
Голяма чуденка с тия машини, имам чувството, че кола си избрахме по-бързо. Ние в крайна сметка май се спряхме на този модел на Unold - http://www.amazon.de/Unold-68511-Unold-electro-Backmeister-Extra … d+brotbackautomat. Харесаха ми двете казанчета и различните размери бъркалки. Тази седмица мисля да я поръчваме, че ми омръзна да се чудя вече.

И аз се бях запалила по едно време по такъв модел, мисля на Северин, но като я видях в магазина, набързо се отказах. Ми те са едни мънички казанчета - играчка. Ще ми е кеф един-два пъти да си поиграя и толкова. Щом можеш спокойно да отделиш 100 евро, помисли още малко. Купи си машина, за която има достатъчно положителни мнения и в това число избери тиха машина.
Не знам колко са малки, но голямото побира кило и 800 гр. или 4 литра течност, а някъде бях чела, че малките са за до 500 гр. хляб.
Там е работата, че не ги отделям чак толкова спокойно тия 100 евро, но в общи линии ми е приемлив вариант. Другия е Панасоник, но той идва доста повече, като си избера по-евтин вариант пък /прословутия Силвъркрест/ все нещо става и както казах вече ми омръзна да го мисля. Laughing

# 674
  • Мнения: 4 992
Аз правих тесто за пица и понеже се оказа доста с една част направих хлебчета със сирене: просто поръсих със сирене и захлупих отгоре с тесто. Хлебчетата станаха страхотни, но пицата остана малко корава - защо така? Пекох и двете според указанията на хлебопекарната - на 220 гр.

Как точно се пече пица в хлебопекарна, че ми стана интересно ?
къде пише, че се пече в нея? Тестото правих по рецептата на тесто за пица от рецептите на машината Панасоник 2501

Аз не се заяждам - просто чета.
ами в книжката на хлебопекарната има рецепта за пица с указания и как се изпича след това! Много моля да ме извините и да не се заяждате, че не съм дописала след думата 'изпича' - във фурна!
Благодаря на всички, които се отзоваха и ми помогнаха със съвети, Дано следващия път е по-успешна пицата ми, но пърлениката по рецепта на ДДимитрова от форума стана прекрасна!
Скрит текст:
Пърленка с розмарин на pina
 
220мл прясно мляко
40гр масло ( предварително разстопено)
350гр бяло брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая


Общи условия

Активация на акаунт