МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • на Земята
Голямо благодаря на bongo  Hug за съветите!Вече имам прекрасно и равномерно изпечен хляб!   Crazy за първи път,от както използвам хлебопекарна.Знаех си аз,че не маята е причината,а машинката!бонго   bouquet

# 46
  • София
Момичета кажете къде бъркам,защо козунака ми става като сладък хляб.Не е пухкав.Пробвах 2-3 рецепти от форума.

Ако го правиш от начало до край в машината за хляб, няма какво друго да стане. Та тая машина е за това да прави хляб, а не козунаци.

# 47
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
Това е моя хляб.

# 48
хубав е  Joy

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 20:21 от bongo_2007 ®

# 49
  • София
Албума не е видим за всички.

# 50
Албума не е видим за всички.
ама то не се вижда и адрес , камо ли снимки.  асреса не трябва ли да се вкара между , а не между ?

# 51
  • Димитровград
Правих тези две рецепти,те са почти еднакви.не знаех че не трябва да го пека в машината за хляб.Но имам споме че една мама писа че го е правила в машината и се получил стахотен козунак.
  150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

и тази
 4 яйца (1 жълтък се отделя да се намаже отгоре)
1ч.ч. пр. мляко
1 ванилия
1ч.ч. захар
1 с.л. ракия
1с.л. мая на прах (разбива се в топличко мляко + 1ч.л. захар) оставя се да бухне
1кг брашно
1ч.ч. мазнина - равни части масло и олио

# 52
Опита ми да кача снимка излезе неуспешен.  Ако бях прочела докрай щях да разбера, че не трябва да качвам снимки от фейсбук а от някакви специални сайтове.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 20:17 от tina1955

# 53
  • София
Опита ми да кача снимка излезе неуспешен.  Ако бях прочела докрай щях да разбера, че не трябва да качвам снимки от фейсбук а от някакви специални сайтове.
Можеш и от фейсбук, просто албума трябва да е публичен и да копираш адреса не от адресната лента, а от самата снимка и то след като я отвориш самостоятелно, не както е в целия албум.

Другите сайтове изобщо не са специални, обикновени сайтове за качване на снимки са.Опитай да качиш в снимка бг, много е лесно и бързо.

# 54
Тайна много БЛАГОДАРЯ! Дъщерята редактира горната ми публикация;

# 55
  • София
Тайна много БЛАГОДАРЯ! Дъщерята редактира горната ми публикация;
А хляба е разкошен  newsm10, в машина ли е месен?

# 56
  • SHOOT ME 10 $
Да споделя само. Занесох моята машина на сервиз (между другото ,намерих и гаранционната карта!), оказа се , че платката се е прецакала, както и предполагах - около 70- 80лв. Доброто е , че я сменят в гаранционния срок. Благодаря ви все пак за съдействието! Hug

# 57
  • София
Да споделя само. Занесох моята машина на сервиз (между другото ,намерих и гаранционната карта!), оказа се , че платката се е прецакала, както и предполагах - около 70- 80лв. Доброто е , че я сменят в гаранционния срок. Благодаря ви все пак за съдействието! Hug

Сега е момента да се научиш да месиш и правиш хлябове без машина.  smile3534 newsm53 smile3521 newsm62

И после обезателно да качиш снимки от ръчния хляб.

# 58
  • SHOOT ME 10 $
Да бе да...

# 59
  • София
Същото е, даже кефа е по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт