МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 166
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Чак сега се записвам в новата тема Embarassed
Много хубави хлебчета виждам.  smile3501Аз не съм правила почти нищо ново,само вместо олио започнах да слагам по 1с.л. сусамов тахан.В комбинация с ръженото (разбира се и бяло слагам) брашно се получава много приятен вкус.

# 61
# 62

+1! Точно, прекрасно е да усещаш тестото с ръце! Peace  bouquet

# 63
  • SHOOT ME 10 $
Еееей ,чак да ви повярва човек бе! newsm12
Бис малку и ши мъ навийти...да съ плескъм с тисто...

# 64
Чак сега се записвам в новата тема Embarassed
Много хубави хлебчета виждам.  smile3501Аз не съм правила почти нищо ново,само вместо олио започнах да слагам по 1с.л. сусамов тахан.В комбинация с ръженото (разбира се и бяло слагам) брашно се получава много приятен вкус.

Точно миналата седмица правих таханови питки с пълнозърнесто и бяло брашно и станаха супер. Добре, че писа щото аз съм забравила да споделя... Peace

Меся и на ръка през ден...ама сладки, соленки и прочие, че вкъщи са на почит и уважение от децата Simple Smile

# 65
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
Тайна,хляба е месен в хлебопекарната но печен в печката.Много рядко пека в хлебопекарната.

# 66
  • София
Тайна,хляба е месен в хлебопекарната но печен в печката.Много рядко пека в хлебопекарната.
И аз рядко пека в нея, дори не помня кога съм пекла в нея, защото едно,че бързо им омръзна на моите, второ слагам повече продукти и ми вдига капака. Peace

# 67
  • Пловдив
Здравейте, имам проблем с маята. Ползвам суха мая. От известно време не ми втасва тестото. Мислих, че маята ми е стара, защото ползвам разфасовки от 500 гр. Смених с нова, но отново не втасва, както трябва. Не удвоява обема си и стои едно твърдо и нееластично. Възможно ли е това да се получава, тъй като в стаята е студено (~19-20 градуса). Пробвах да сложа тестото във фурната на 50 градуса, но отново нямаше подобрение.
Моля за съвет къде бъркам!

# 68
Не мисля, че е от по ниската температура в стаята. Още не сме пуснали парното и втасва малко по бавно.Когато тестото ми удари капака го слагам в печката на много нисък градус за да втаса още малко и чак тогава го пека.Печен в фурната е много по вкусен отколкото печен в хлебопекарната.

# 69
Здравейте, имам проблем с маята. Ползвам суха мая. От известно време не ми втасва тестото. Мислих, че маята ми е стара, защото ползвам разфасовки от 500 гр. Смених с нова, но отново не втасва, както трябва. Не удвоява обема си и стои едно твърдо и нееластично. Възможно ли е това да се получава, тъй като в стаята е студено (~19-20 градуса). Пробвах да сложа тестото във фурната на 50 градуса, но отново нямаше подобрение.
Моля за съвет къде бъркам!

Не е от температурата в стаята (при моята машина е по-студено), нито е от маята, както разбирам (дори със стара мая, хлябът ми се получава добре - срокът на годност отдавна е изтекъл). Може би си сменила брашното или рецептата? Ако не, тогава провери дали е топло вътре в машината, докато втасва тестото. Но щом и във фурната не втасва, вероятно е от брашното. Съмнявам се да си променила коренно рецептата. Попадала съм на толкова некачествено брашно, че почти не пожела да втаса. После го използвах, като си купих хубаво брашно и слагах по 200 г от некачественото.

# 70
  • Пловдив
Благодаря за съветите. Ще пробвам да сменя брашното, макар че все с едно и също работя, а от скоро започнаха тези гафове.

# 71
Преди година и аз имах проблем с хляба и смених брашното. В форума ми дадоха съвет да опитам със брашно на София Мел,вярно скъпичко е малко но оттогава нямам проблем.

# 72
Аз за първи път ще ползвам машина за хляб / подарък от родителите ми / , преди обичах да нея ръчно хляба , но сега гледам машината като извънземно и не знам какво да я правя . Мога ли освен хляб да правя и някакви закуски за децата сутрин -тип кекс или ... Абе нямам никаква идея какво мога да правя Tired newsm78

# 73
можеш да тесто  от което да направиш каквито си искаш тестени закуски. може и кекс да направиш , но според мен е по-добре да го правиш по традиционния начин (с миксер) и да се пече във фурната.
по принцип машината е предназначена за месене на тесто и да се пече хляб.

# 74

Точно четях темата дали е възможно това нещо, и очевидно да. Simple Smile А в какви форми го печете хлябът? Покриват ли се с хартия за печене?

Общи условия

Активация на акаунт