МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 195
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 15 822
Тайна,хляба е месен в хлебопекарната но печен в печката.Много рядко пека в хлебопекарната.

Точно четях темата дали е възможно това нещо, и очевидно да. Simple Smile А в какви форми го печете хлябът? Покриват ли се с хартия за печене?


Може във всякаква форма, а може и направо на плоча. Аз питки пека във форма за торта, с хартия.Хляб пека в разни тавички, намазани и набрашнени, или на плоча, зависи колко съм замесила и колко ме мързи  Peace Grinning .

Днес си играх с тези пръчици, по Росонера.



Скрит текст:

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 19:02 от Тайна

# 76
  • Мнения: 1 136
Бонго , благодаря за съвета. Току що започнах да я ползвам , като стане хляба готов ще споделя реазултата

# 77
  • Мнения: 5 383
Добър вечер Simple Smile - аз имам въпрос за читаво брашно, което да си купя в верига магазини, какво да е? До сега месих с София мел 500, ноооо в един момент хляба почна да не втасва както преди, да няма вкуса както преди. Рецептата си е все същата, машината също, програмата и тя, маята и тя - имам я вече 8 месеца, не е като да не я познавам какво може. Пробвах на Лидл брашното Кастело тип 650 хляба стана един път. На същата марка имам и тип 500 днес направих хляб с него - резултата плачевен - втаса добре, тръгна да се пече разкош и като свърши печенето хлаба изведнъж букваквално се сви на топка едва ли не.
За информация в Кауфланд има едно брашно , което също не става за нищо - името започва с "П" не си спомням точно какво беше.

# 78
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Devil_Rose Вървиш по моя път. Абсолютно същото стъпка по стъпка. Смених маята, смених брашното-ефект нулев. Моята машина е Мулинекс и в крайна сметка , наложи се да и сменят платка. Това установиха в сервиза. Добре че е в гаранция.

# 79
  • Мнения: X
Ползвам брашно в чували 25 кг от МЕТРО - на София Мел за козунаци или Класик тип 500. С първото бухват повече хлябовете, но и с второто досега не съм имала проблем.

За цената на платката предположих, че ще е висока и съм доволна, че направо купих нова машина за тези пари (82 лв.). Мидко, благодаря, че сподели за цената!

Коментирали сме, но да напомня за по-новичките в хлебопроизводството - за проверка на маята, можете да я активирате и по резултата да прецените дали заради нея не втасва тестото. За проверка на брашното - месите, втасвате във фурната и печете пак във фурната. Друго няма какво да се проверява, ако рецептата е добра.

# 80
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
alys
Ползвам брашно в чували 25 кг от МЕТРО

Как го съхраняваш ,да не се овлажни

# 81
  • София
  • Мнения: 5 610
И при мен сякаш без видима причина последните хлябове просто не втасват добре. Загрява машината и т.н. Пробвах днес със съвсем различно брашно, което ми дадоха, то обаче беше с ужасно описана рецепта и не знам дали поради това не се получи...

# 82
  • Мнения: X
alys
Ползвам брашно в чували 25 кг от МЕТРО

Как го съхраняваш, да не се овлажни

В един стар дървен шкаф в коридора на къщата, а в София в кухненския бокс върху един шкаф, който е на пода, за да ми е удобно да греба директно. И на двете места целогодишно няма отопление. Нищо му няма. Дори купуваме 2 чувала наведнъж, за да не се занимаваме всеки месец Simple Smile.

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 1 477
и ние сега взехме 25 кг. от метро до сега само пакети по кг. съм вземала и ме притеснява това да не се овлажни, но иначе като цена е удобно

# 84
  • Мнения: 1 136
Вчера за пръв правих хляб в машината и реших да приготвя италиански хляб с маслини , сушени домати и пармезан / прекалено амбициозно , но бях етнтусиазорана/ , та ползвах микс - брашно , сушени домати , пармезан от магазина , но след като сложих маслините мисля че не бухна достатъчно. Верно че нямам никакъв опит , сложих маслините според указанията на машината при сигнала , но не мислете ли че ще е по -добре да ги сложа . Хлябът стана много добре!
Мога ли да попитам , в доста рецепти се използва сухо мляко - мога ли да го заместя с адаптирано или прясно.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 12:37 от axel_chiara2430

# 85
  • Sofia
  • Мнения: 1 477
Мога ли да попитам , в доста рецепти се използва сухо мляко - мога ли да го заместя с адаптирано или прясно.
Можеш да заместиш грамажа на течността и сухото мляко със прясно мляко.

# 86
  • Мнения: 1 136
Имаш предвид вода +сухо мляко = грамаж на прясно мляко

# 87
  • Мнения: X
Имаш предвид вода +сухо мляко = грамаж на прясно мляко

Просто пропускаш сухото мляко (грамажът на сухото мляко е толкова малък, че изобщо не е проблем да се пропусне). Ако искаш в хляба да има мляко, заместваш някаква част от водата с прясно или кисело мляко (също и яйце), но всичко е по желание.

# 88
  • Мнения: 1 136
Благодаря за съвета!

# 89
  • София
  • Мнения: 15 822
  Аз не разбирам от какъв зор са написали по всички рецепти сухо мляко, нали уж месиш пресен пълноценен хляб и изведнъж хоп сухо мляко.Добре,че нямах книжка, а и имах представа какво съдържа тестото за хляб, та не съм умувала за сухото мляко.

Общи условия

Активация на акаунт