МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 307
Хора машинката ми сдаде багажа и мъжо да я оправи и съвсем я прати в "небесните полета" Simple Smile
Та сега ако може да ме посъветвате каква машинка да си взема.
Тамън му хванах цаката да правя хляб с квас в хлебопекарната.
Имам следните изисквания:
- казанче от незалепващо покритие
- отложен старт
-програма за месене на тесто
- да може да се пуска допичане
- като цена да е до 150 лв
- ако може и да се наглася собствена програма ще съм най-щастлива Simple Smile ( ако не може здраве да е)


# 331
  • Мнения: 1 934
Препоръчвам ти тази машина - доста я хвалят  Peace Не е и скъпа.

http://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857

Разкажи малко подробности за правенето на хляб с квас в машината. Изцяло ли успя да затвориш цикъла?

# 332
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И НА БУРГАЗЛИИ!
МНООГО ЗДРАВЕ И УСПЕХИ ПОЖЕЛАВАМ! СВЕТИ НИКОЛАЙ ДА ЗАКРИЛЯ ВСИЧКИ НИ!
bouquet

# 333
  • Мнения: 307
Честит празник на всички именници и Бургазлии!!!

Първо се пуска програма за месене и се изчаква голямото първо месене. Спира се и се пуска с отложен старт да започне след 1 час да меси. Като свърши се пуска с отложен старт печене след 4 ч да започне. Ама преди печенето е хубаво да се погледне дали е достатъчно втасало. И така


Понякога като излизаме с детето оставям програмата за месене ( втрата) да си се изкара до край и после само го наблюдавам като е достатъчно бухнало пека или ако не ми се занимава пускам с отложен старт печене след 3 или 4 часа.

Важното е само като се опече да го извадиш веднага, че иначе става много мокър

Твоята ли е такава Финлукс Simple Smile

# 334
  • Мнения: 12 933


Твоята ли е такава Финлукс Simple Smile

моята е такава и съм супер доволна  Peace


Честит празник на всички празнуващи  Hug

# 335
  • Мнения: 660
истинска или менте , може да бъдат и двете.  

Ей, затова истината е квас! Mr. Green

Идвам да ви кажа, че моята машина омеси страхотни щолени! И пак с квас Wink

Аха ... а после втасване и т.н. как протекоха и къде. Апропо рецептата има ли я някъде.

Месих само в машината, дядо хаджия Wink После оставих първото втасване в машината - сложих повече квас, отколкото за хляб и втаса доста бързичко - за около 3 часа. Извадих, сложих добавките /портокаловите, лимонови корички и накиснатите стафиди/прибавих и малко брашно, обмесих на ръка, оформих ги и ги оставих да втасат отново на 40-50 С във фурната - втасаха за още час и малко и опекох. Водих се тази година по рецептата за Дрезденския щолен, който е описала Джемма: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg3543775#msg3543775 с известни интерпретации Wink

Правих с 500 гр брашно и станаха 1 голям и един малък щолен. Малкият го разрязахме още топличък и го изядохме, а другият остана за Коледа. За нещастие си забравихме апарата в парка преди 4 дни и няма с какво да снимам, освен с телефон, но не ми се постват кофти снимки...та тези дни, ако не ни върнат апарата ще си вземем нов и може да покажа след това.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 11:46 от Tony_st

# 336
  • София
  • Мнения: 8 535
истинска или менте , може да бъдат и двете.  

Ей, затова истината е квас! Mr. Green

Идвам да ви кажа, че моята машина омеси страхотни щолени! И пак с квас Wink

Аха ... а после втасване и т.н. как протекоха и къде. Апропо рецептата има ли я някъде.

Месих само в машината, дядо хаджия Wink После оставих първото втасване в машината - сложих повече квас, отколкото за хляб и втаса доста бързичко - за около 3 часа. Извадих, сложих добавките /портокаловите, лимонови корички и накиснатите стафиди/прибавих и малко брашно, обмесих на ръка, оформих ги и ги оставих да втасат отново на 40-50 С във фурната - втасаха за още час и малко и опекох. Водих се тази година по рецептата за Дрезденския щолен, който е описала Джемма: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg3543775#msg3543775 с известни интерпетации Wink

Правих с 500 гр брашно и станаха 1 голям и един малък щолен. Малкият го разрязахме още топличък и го изядохме, а другият остана за Коледа. За нещастие си забравихме апарата в парка преди 4 дни и няма с какво да снимам, освен с телефон, но не ми се постват кофти снимки...та тези дни, ако не ни върнат апарата ще си вземем нов и може да покажа след това.

Дай все пак пропорция между квас и брашно например за ориентация.

# 337
  • Мнения: 660
Дай все пак пропорция между квас и брашно например за ориентация.

Брашното е около 600 гр, а кваса беше половин буркан от компот /800 мл мисля, че е стандартния буркан/ - не съм го мерила колко е като мл, или грамаж. Като го изсипах остана по стените и на дъното на буркана съвсем мъничко - от него като го обрях с шпатула захраних още известно количество за хляб днес. Дано съм те ориентирала. Peace

# 338
  • Мнения: 850
Здравейте , идвам с един въпрос. Машината ми за хляб е Мулинекс и днес , когато сложих пропорциите за да ръзбърка тесто завъртя перките 5-6 пъти и спря, но не самата програма , а просто перките спряха да се въртят , програмата продължи да отчита оставащото време. Направих проба извадих продуктите и пуснах на празен ход и започнаха нормално да се въртят , върнах отново тестото и пак спряха. Дали може да ме насочите , какъв е проблема?
Благодаря предварително.

# 339
  • Мнения: 307
Лагерите. Моята така само че въртеше но бръмчеше много и понякога пропускаше. Та мъж ми да извади лагера уж пък я съсипа Simple Smile Заведи я на сервиз там да я поправят, ако не нова Simple Smile

# 340
  • Мнения: 1 518
Здравейте,влизам да питам един тъп въпрос Embarassed
Има ли шанс като е готов хляба и го извадя,да не вадя с него и малката част,която меси тестото?

# 341
  • Мнения: 12 933
Здравейте,влизам да питам един тъп въпрос Embarassed
Има ли шанс като е готов хляба и го извадя,да не вадя с него и малката част,която меси тестото?

малката част се нарича бъркалка  Laughing, ами няма много шанс щом с хлебопекарната си върви  специално пригодена кукичка за изваждането им от хляба. Въпреки, че на мен понякога ми се случва да си остане на дъното на контейнера, но сравнително рядко. Какво толкова те бърка, да я вадиш?

# 342
  • София
  • Мнения: 15 847
Здравейте,влизам да питам един тъп въпрос Embarassed
Има ли шанс като е готов хляба и го извадя,да не вадя с него и малката част,която меси тестото?
На моята никога на ми се вади перката!То си е до машина.Нито аз я вадя, нито тя излиза с хляба.Ама аз и отдавна не пека в нея,само меся.Но перката и да искам, трудно бих я извадила,като мия ,мия с нея!

# 343
  • Мнения: 1 518
мерси за уточнението Simple Smile
Не ме бърка много да я вадя,но ми разваля хубавият външен вид

# 344
  • София
  • Мнения: 15 847
мерси за уточнението Simple Smile
Не ме бърка много да я вадя,но ми разваля хубавият външен вид
Вади я след края на месенето, преди последното втасваше и ще имаш само дупка от оста!

Общи условия

Активация на акаунт