МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Ами ето Тайна ти е дала идея Simple Smile. Въпреки че аз лично не бих се наела да ровя из тестото да вадя бъркалката, пък и да я помня кога е последното месене и да я вардя...ям го с дупките и това е  Simple Smile

# 346
И аз съм от тези, които вадят перката задължително  Simple Smile Но не следя програмите, а използвам лесния начин: програма месене с втасване. Като свърши да меси, вадя перката, втасва колкото време е необходимо, после набирам ръчно необходимите минути за печене. Така един хляб ми става за 2 часа и нещо, а не за близо 4 часа, както би било с цялостната програма  Peace

# 347
  • на Мелмак
Браво момичета - вадите си перките,гледате си хляба , аз просто слагам продуктите и натискам копчето- нямам време да го гледам и да му бая , пък и дупките не ми пречат Hug

# 348
Браво момичета - вадите си перките,гледате си хляба , аз просто слагам продуктите и натискам копчето- нямам време да го гледам и да му бая , пък и дупките не ми пречат Hug
И аз съм така. Даже повечето пъти я пускам на отложен старт и сутринта имам готов хляб.

# 349
Ами ето Тайна ти е дала идея Simple Smile. Въпреки че аз лично не бих се наела да ровя из тестото да вадя бъркалката, пък и да я помня кога е последното месене и да я вардя...ям го с дупките и това е  Simple Smile
да се похваля и аз с един готов хляб на основната програма. - относно перката - ядохме хляба докато...стигнахме до перката...

Сега ми е мерак да направя кекс с хлебопекарната. Коя от рецептите бихте ми препоръчали като за начинаещ? Да се прави всичко в пекарната - без да вадя и пека допълнително?

# 350
да се похваля и аз с един готов хляб на основната програма. - относно перката - ядохме хляба докато...стигнахме до перката...

Сега ми е мерак да направя кекс с хлебопекарната. Коя от рецептите бихте ми препоръчали като за начинаещ? Да се прави всичко в пекарната - без да вадя и пека допълнително?
А като стигнахте до перката го хвърлихте ли после  Crazy

Изобщо не стоя да й бая. Смятам, че това е уред, който трябва да улеснява мен, а не да ме вкарва в сложни филми  Crossing Arms - зареждам и вадя готов хляб. Тя какво прави през това време си е нейна работа Simple Smile
Онзи ден правих тесто за пелмени - сипах продуктите и след 1/2 час извадих готово тесто (не му трябва втасване).
Да й бая през 1/2 час - няма нужда  Stop

# 351
ще трябва да се разбъркват яйца. това машината не го умее както би станало с миксер или на ръка. следтова ти остава едно добавяне на брашно. в това може да те замести машината.
самото разбъркване е кратко. накратко казано не си заслужава да бъркаш на ръка яйцата , да ги сипеш в машината и да добавиш брашно. мисля ,че на ръка е по-бързо и лесно.

# 352
Здравейте , идвам с един въпрос. Машината ми за хляб е Мулинекс и днес , когато сложих пропорциите за да ръзбърка тесто завъртя перките 5-6 пъти и спря, но не самата програма , а просто перките спряха да се въртят , програмата продължи да отчита оставащото време. Направих проба извадих продуктите и пуснах на празен ход и започнаха нормално да се въртят , върнах отново тестото и пак спряха. Дали може да ме насочите , какъв е проблема?
Благодаря предварително.
малко късен отговор , но ...
пробвай да врътнеш осите на казанчето. ако не се въртят значи втулките са заминали. лагерчета няма. съответно втулките не се ремонтират (или поне успешно) и се прибягва до купуването на ново казанче.

# 353
Благодаря за бързите и много отговори! Simple Smile

# 354
  • Испания
Запис и от мен като горд притежател на Panasonic SD-2501  HugОт два дни ми е в кухнята,но само я гледам като извънземно ,четох,четох из темите ,и днес смятам да се престраша и да я включа най после  Embarassed Ако някой помогне и ме насочи къде да намеря упътване на бг  newsm78 Виждам,че много станахме с такива от Амазон,честито и хубави хлебчета да изкарваме  Heart Eyes А аз продължавам с четенето  smile3529

# 355
  • София
Моля, за рецепта за тесто за млечни питки. Купувам едни млечни питки на Kuchen Meister

,
които детето много харесва и искам да направя такива подобни.

# 356
  • София
  Аз съм правила с прясно мляко, с извара, с айран, но нямам точна рецепта.Ако напишеш в търсачката излизат много рецепти. Peace

# 357
ще трябва да се разбъркват яйца. това машината не го умее както би станало с миксер или на ръка. следтова ти остава едно добавяне на брашно. в това може да те замести машината.
самото разбъркване е кратко. накратко казано не си заслужава да бъркаш на ръка яйцата , да ги сипеш в машината и да добавиш брашно. мисля ,че на ръка е по-бързо и лесно.

пробвах рецептата за кекс на самата хлебопекарна - стана много хубав кекса!
Сега ще разгледам за други рецепти за кекс с нея!
Аз разбърках предварително съставките на кекса, иги сложих в казанчето без да слагам перката - сега чувам, че бърка програмата - явно трябва да я слагам да дообърква съставките? newsm78 коя перка слагате на кекса? Тази 'нарязаната' или плътната, която е за хляба?
И Папсоника или няма кукичка за вадене на перката от хляба или аз съм я затрила.. newsm78

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 19:46 от gold__

# 358
Е то кекса с миксер по-добре се бърка, и във фурната по-хубаво се пече. Simple Smile
Но ако нямаш в какво друго да си опечеш кекса става и във хлебопекарна Simple Smile

# 359
  • на земята
Здравейте купих си като тази хлебопекарна http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004RTJWMW/ref=oh_details_o00 … ie=UTF8&psc=1
Обаче я гледам като голям камък  newsm78,тепърва ще я разучавам,искам да ви помоля за малко инфо,рецепти,и става ли за козунак да се пече,пише доста неща че може..)))
Питам ви защото не съм превела книжката още..)))Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт