МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
на първа страница от темата има доста рецепти.

# 361
  • на земята
Мерси точно там чета,но за всички машини ли стават ли тези рецепти?Имам предвид грамажите?Нли те са най важни или бъркам  newsm78

# 362
  • София
  И грамажите са важни, но как изглежда тестото е по-важно.При добре изглеждащо тесто няма начин да не стане добре изглеждащ хляб! Peace

# 363
  И грамажите са важни, но как изглежда тестото е по-важно.При добре изглеждащо тесто няма начин да не стане добре изглеждащ хляб! Peace  независимо от хлебопекарната   bouquet

# 364
  • София

Вчерашната ми питка!Оставаха 40 минути от програма тесто, но се наложи да излизам и  пуснах програмата от начало.Като се прибрах тъкмо беше изключила машината и беше втасало и още топло тестото.

# 365
  • на земята
Мерси..)))Питката е страхотна ..)))

# 366
От както нямам машина замесвам с миксера с едни спираловидни бъркалки и стават да се замеси първоначално тестото ( да се събере)   и след това може да си се меси с ръце без да залепва. И аз не обичам да ми лепне тестото по ръцете, ама после като си стане тесто нямам нищо против Simple Smile
Скрит текст:

# 367
Мерси точно там чета,но за всички машини ли стават ли тези рецепти?Имам предвид грамажите?Нли те са най важни или бъркам  newsm78
няколко страници по-напред съм писала и дала линк точно за тази машина. Просто се върни  назад и прочети. Твоята машина имаше ли в комплекта кукучка за вадене на перката от хляба?

# 368
  • Испания
Здравейте купих си като тази хлебопекарна http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004RTJWMW/ref=oh_details_o00 … ie=UTF8&psc=1
Обаче я гледам като голям камък  newsm78,тепърва ще я разучавам,искам да ви помоля за малко инфо,рецепти,и става ли за козунак да се пече,пише доста неща че може..)))
Питам ви защото не съм превела книжката още..)))Благодаря   bouquet
Честито, и моята е оттам .И аз бях така,но вече пека втория хляб  Hug Най обикновения засега ,и стана чуден  Grinning Сложих 1/4 жива мая,600 гр брашно,1 сл захар,1 чл сол,2 сл кис мляко ,2 сл олио и 300,320 мл вода. В тази поредност.Настроих я на 1 програма,ХЛ,медиум и включих старта.След 4 часа извадих супер хляб  Heart EyesСега се пече втория,но го сложих на дарк,че ми се иска по препечена коричка. И аз нямам кукичка за вадене на перката,но като изкарах хляба,той падна съвсем леко,перката си беше на мястото в казанчето,не в хляба.Развъртях я леко и излезе  Peace Иначе аз от онзи ден чета из темите и събирам рецепти,голям мерак  Laughing

# 369
  • на земята
pepina1965  Hug мерси,сега ще заложа на твоята рецепта,слагам всичко в казанчето нали  newsm78
Ако изпробвах кекс пиши ми моля те или козунак,искам да пробвам  Peace

# 370
  • Испания
pepina1965  Hug мерси,сега ще заложа на твоята рецепта,слагам всичко в казанчето нали  newsm78
Ако изпробвах кекс пиши ми моля те или козунак,искам да пробвам  Peace
Да ,всичко в изброения ред,дори маята я бухнах дори без да я натроша от мерак  Laughing Докато меси й хвърлих едно око,дали е хубава топка,така казват  Peace Иначе не се стряскай че не тръгва веднага,поне 20 мин само стоеше и не правеше видимо нищо,че се постреснах и аз  Grinning Явно изравнява температурата или нещо такова,знам ли newsm78 Сега ще разучавам отложения старт. И аз имам мерак на кекс,ама не мога да разбера още на коя програма е, май само печене  Rolling Eyes

# 371
  • на земята
Пепи,а докато меси капака си е отворен нали?

# 372
докато меси може да го отвориш за кратко за да видиш какво се случва вътре. но като втасва и пече (в първите мин.) не е добре за тестото да стои на отворен капак.

# 373
  • на земята
докато меси може да го отвориш за кратко за да видиш какво се случва вътре. но като втасва и пече (в първите мин.) не е добре за тестото да стои на отворен капак.
smile3525
а за козунак или кекс колко време тестото стои в машината  newsm78

# 374
  • София
smile3525
а за козунак или кекс колко време тестото стои в машината  newsm78

Двете тестени изделия са абсолютно различни и не могат да се обсъждат наведнъж. В началния пост са дадени линкове, по прочетете малко, ще ви бъде от полза.

Общи условия

Активация на акаунт