МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 7 779
на първа страница от темата има доста рецепти.

# 361
  • на земята
  • Мнения: 4 178
на първа страница от темата има доста рецепти.
Мерси точно там чета,но за всички машини ли стават ли тези рецепти?Имам предвид грамажите?Нли те са най важни или бъркам  newsm78

# 362
  • София
  • Мнения: 15 847
  И грамажите са важни, но как изглежда тестото е по-важно.При добре изглеждащо тесто няма начин да не стане добре изглеждащ хляб! Peace

# 363
  • Мнения: 7 779
  И грамажите са важни, но как изглежда тестото е по-важно.При добре изглеждащо тесто няма начин да не стане добре изглеждащ хляб! Peace  независимо от хлебопекарната   bouquet

# 364
  • София
  • Мнения: 15 847


Вчерашната ми питка!Оставаха 40 минути от програма тесто, но се наложи да излизам и  пуснах програмата от начало.Като се прибрах тъкмо беше изключила машината и беше втасало и още топло тестото.

# 365
  • на земята
  • Мнения: 4 178
Мерси..)))Питката е страхотна ..)))

# 366
  • Мнения: 307
От както нямам машина замесвам с миксера с едни спираловидни бъркалки и стават да се замеси първоначално тестото ( да се събере)   и след това може да си се меси с ръце без да залепва. И аз не обичам да ми лепне тестото по ръцете, ама после като си стане тесто нямам нищо против Simple Smile
Скрит текст:

# 367
  • Мнения: 4 992
на първа страница от темата има доста рецепти.
Мерси точно там чета,но за всички машини ли стават ли тези рецепти?Имам предвид грамажите?Нли те са най важни или бъркам  newsm78
няколко страници по-напред съм писала и дала линк точно за тази машина. Просто се върни  назад и прочети. Твоята машина имаше ли в комплекта кукучка за вадене на перката от хляба?

# 368
  • Испания
  • Мнения: 262
Здравейте купих си като тази хлебопекарна http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004RTJWMW/ref=oh_details_o00 … ie=UTF8&psc=1
Обаче я гледам като голям камък  newsm78,тепърва ще я разучавам,искам да ви помоля за малко инфо,рецепти,и става ли за козунак да се пече,пише доста неща че може..)))
Питам ви защото не съм превела книжката още..)))Благодаря   bouquet
Честито, и моята е оттам .И аз бях така,но вече пека втория хляб  Hug Най обикновения засега ,и стана чуден  Grinning Сложих 1/4 жива мая,600 гр брашно,1 сл захар,1 чл сол,2 сл кис мляко ,2 сл олио и 300,320 мл вода. В тази поредност.Настроих я на 1 програма,ХЛ,медиум и включих старта.След 4 часа извадих супер хляб  Heart EyesСега се пече втория,но го сложих на дарк,че ми се иска по препечена коричка. И аз нямам кукичка за вадене на перката,но като изкарах хляба,той падна съвсем леко,перката си беше на мястото в казанчето,не в хляба.Развъртях я леко и излезе  Peace Иначе аз от онзи ден чета из темите и събирам рецепти,голям мерак  Laughing

# 369
  • на земята
  • Мнения: 4 178
pepina1965  Hug мерси,сега ще заложа на твоята рецепта,слагам всичко в казанчето нали  newsm78
Ако изпробвах кекс пиши ми моля те или козунак,искам да пробвам  Peace

# 370
  • Испания
  • Мнения: 262
pepina1965  Hug мерси,сега ще заложа на твоята рецепта,слагам всичко в казанчето нали  newsm78
Ако изпробвах кекс пиши ми моля те или козунак,искам да пробвам  Peace
Да ,всичко в изброения ред,дори маята я бухнах дори без да я натроша от мерак  Laughing Докато меси й хвърлих едно око,дали е хубава топка,така казват  Peace Иначе не се стряскай че не тръгва веднага,поне 20 мин само стоеше и не правеше видимо нищо,че се постреснах и аз  Grinning Явно изравнява температурата или нещо такова,знам ли newsm78 Сега ще разучавам отложения старт. И аз имам мерак на кекс,ама не мога да разбера още на коя програма е, май само печене  Rolling Eyes

# 371
  • на земята
  • Мнения: 4 178
Пепи,а докато меси капака си е отворен нали?

# 372
  • Мнения: 7 779
Пепи,а докато меси капака си е отворен нали?
докато меси може да го отвориш за кратко за да видиш какво се случва вътре. но като втасва и пече (в първите мин.) не е добре за тестото да стои на отворен капак.

# 373
  • на земята
  • Мнения: 4 178
Пепи,а докато меси капака си е отворен нали?
докато меси може да го отвориш за кратко за да видиш какво се случва вътре. но като втасва и пече (в първите мин.) не е добре за тестото да стои на отворен капак.
smile3525
а за козунак или кекс колко време тестото стои в машината  newsm78

# 374
  • София
  • Мнения: 8 535
Пепи,а докато меси капака си е отворен нали?
докато меси може да го отвориш за кратко за да видиш какво се случва вътре. но като втасва и пече (в първите мин.) не е добре за тестото да стои на отворен капак.
smile3525
а за козунак или кекс колко време тестото стои в машината  newsm78

Двете тестени изделия са абсолютно различни и не могат да се обсъждат наведнъж. В началния пост са дадени линкове, по прочетете малко, ще ви бъде от полза.

Общи условия

Активация на акаунт