МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 511
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  Копирам си описанието от бука,че от де толкова акъл да помня?  Joy

Айрян с топла вода в който сипах маята и захарта. 2 яйца. Кората на един лимон и сока от него.Брашно за нелепнещо тесто, олио няколко кръгчета и накрая доомесих на ръка с парче меко масло.Оставих да втасва.Като стана на мехури премесих, разделих на две.Всяка част разделих още на три и разточих на фитили.Усуках фитилите по оста им.После ги сплетох на плитка и сложих в намазнени и набрашнени тавички и във фурната да втасат пак.

Рецептата е от което, колкото и каквото имам и за каквото се сетих.По рецепти не ми стават. А останаха светли, защото не си оставих жълтък за мазане и ги намазах само със смесени олио и прясно мляко, колкото да се залепи захарта.Пекох на 160 градуса, като те си втасваха във фурната на 30 гр и само  включих направо за печене.

Скрит текст:

# 391
  • София
  А тази рецепта за козунак в машина много я харесват хората!Можете да я пробвате.

http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

# 392
За нещо щоленоподобно има ли подходяща рецепта за хлебопекарна?

# 393
  • София
  Това намерих http://ellyganova.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html, но аз това нито го харесвам ,нито го ям. Много време ми беше мерак да го опитам, като го опитах  Sick  Joy и вече не ми е мерак.

# 394
  Това намерих http://ellyganova.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html, но аз това нито го харесвам ,нито го ям. Много време ми беше мерак да го опитам, като го опитах  Sick  Joy и вече не ми е мерак.
Обожавам щолен и въобще такива сбити маслени сладкиши.  Heart Eyes

# 395
  • Пловдив
Извинете ме, ако въпросът ви се стори тъп. Как става втасването във фурната? Аз замесвам тестото, слагам го в купа, мушкам в предварително загрята на 50 градуса фурна (но изключена вече). Единия път ми хвана коричка, а втория път не ми втаса бързо тестото.  Close
Аз ли греша някъде?  Thinking  Моля за помощ.

# 396
Извинете ме, ако въпросът ви се стори тъп. Как става втасването във фурната? Аз замесвам тестото, слагам го в купа, мушкам в предварително загрята на 50 градуса фурна (но изключена вече). Единия път ми хвана коричка, а втория път не ми втаса бързо тестото.  Close

Покривай го с мокра кърпа или слагай друга купа отгоре вместо капак.

# 397
  • Пловдив
Благодаря за съвета!   bouquet

# 398
  • София

Нагряваш фурната на 50 градуса. Слагаш тестото предварително намазано с мазнина (за да не хваща коричка). Слагаш във фурната. Изключваш градусите. Оставяш само на лампа и следиш. Когато тестото удвои обема си вече е готово.

По принцип тестото се „самозатопля“ и когато го оставим в малко по обем място (например широка купа затворена отгоре с капак) то втасва. По време на втасване отделя въглероден двуокис който се затопля и поддържа необходимата температура. Затова много често в кулинарните предавания го оставят на плота за месене (стига да не е мраморен или метален) похлупват го с един по голям капак и го оставят да втасва.

Времето и качеството на втасване зависят от количеството мая и вида на тестото.

# 399
  • Пловдив
Благодаря и на теб, дядо хаджия. Със сигурност ще спазя указанията ти!

# 400
Решила съм за Коледа да си направя едно подаръче  Mr. Green и да си купя хлебопекарна искам да ви питам няколко въпроса преди да посегна към , които и да е модел.
-Парите имат ли значение за качестото след това
-Харчили много ток , защото моя позната каза , че сметките и скочили драстично от както има хлебопекарна
-Дебелее ли се от истинския хляб или напротив боклуците по магазините затлъстиха поколението
-Развалят ли се бързо
Благодаря

# 401
  • София

Решила съм за Коледа да си направя едно подаръче  Mr. Green и да си купя хлебопекарна искам да ви питам няколко въпроса преди да посегна към , които и да е модел.
-Парите имат ли значение за качеството след това- Не, дори някои по-евтини се справят по-добре от скъпите!
-Харчи ли много ток - Не! На познатата ти от друго и е скочила сметката.
-Дебелее ли се от истинския хляб- Не!  И с по-малко се наяждаш!
-Развалят ли се бързо - Тук вече е до късмет  Peace.
Благодаря

# 402

-Парите имат ли значение за качеството след това- Не, дори някои по-евтини се справят по-добре от скъпите!
Благодаря

Тук съм на мнението на Тайна! Wink

# 403

Благодаря

Тук съм на мнението на Тайна! Wink

+1 Simple Smile

# 404
Благодаря ви
Да ми предложите тогава някоя не много скъпа хлебопекарна , но изпитана от вас

Общи условия

Активация на акаунт