МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 227
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Знам ли, щом има определен момент, в който иначе се слагат, нещо да не прецакат смес, втасване... нямам идея Simple Smile Но явно не е проблем....  bouquet

# 691
Знам ли, щом има определен момент, в който иначе се слагат, нещо да не прецакат смес, втасване... нямам идея Simple Smile Но явно не е проблем....  bouquet
Ами то втасването е след като се добавят, така или иначе.
Даже предпочитам да слагам всичко в началото, за да се накиснат хубаво ако има цели семена, иначе ми се е случвало да остават някак си сурови и да хрупат  newsm78

# 692
Днес прочетох назад разковничето на Алис за хрупкава пица с доста мазнина /не знаех за този трик/. Не ми се вижда здравословно обаче. При мен този ефект с хрупкавостта се получава напълно естествено разточвайки тестото на половин сантиметър  Peace

Аз лично много харесвам машини с голямо казанче и с две отделни малки  Peace
Кати, за тази цена и в Бг Северин същата можеш да откриеш, а за мен те са добра марка. Преди години тук една жена хвалеше доста Северина и показваше такива кексове в хлебопекарна  уааау Simple Smile

Когато искате ядките да стоят цели, тогава се слага  при сигнал. Ако искате ядките да не се усещатн много, тогава в началото  Peace

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 14:09 от Кливия

# 693
Когато искате ядките да стоят цели, тогава се слага  при сигнал. Ако искате ядките да не се усещатн много, тогава в началото  Peace
Не съм съгласна. Усещат си се прекрасно Simple Smile
Разлика никаква няма.

# 694
Зависи какво се слага- примерно сусам и мак толкова няма значение кога се слагат. Но слънчоглед ако сложа отначало-начупва ми се до края на месенето доста.

# 695
Кати, за тази цена и в Бг Северин същата можеш да откриеш, а за мен те са добра марка. Преди години тук една жена хвалеше доста Северина и показваше такива кексове в хлебопекарна  уааау Simple Smile
Благодаря за съвета. Не открих нищо в интернет за този модел на Северин в България, а и на сайта им вече я няма или поне аз не я видях.
Благодарение на СедеФка другата седмица ще се сдобия със Силвъркрест, така че засега ми отпада Унолд като вариант.
И малко офтопик - да ви похваля пълнозърнестото брашно на Finefood. Снощи месих хляб с него - разкошен стана, чак да не повярваш. Иначе правих и мъфини, сладки - всичко си стана перфектно. Цената е 78 стотинки на килограм. Мисля да го пробвам в машината, живот и здраве.

# 696
Кати, Файнфууд беше марка на Метро, нали? Цената е повече от отлична. Макар че аз вземайки директно от мелница цената е дори по-ниска и от тази, а качеството несравнимо.

Последния път взех пълнозърнесто брашно от магазин и така ми бухна- като бял хляб  ooooh! Което ме наведе на мисълта, че бая оцветители са натряскали, за да го докарат на цвят.

После непременно да пишеш отзиви за Силвъркреста  Simple Smile Че живо ме интересува.

# 697
Да, на Метро е. Много хубаво става, все едно е с цели ядки.
За Силвъркрест непременно ще дам отзиви, чак нямам търпение да я взема вече. Simple Smile

# 698
Кати, Файнфууд беше марка на Метро, нали? ...

Аз питах преди няколко страници за типово, но никой не ми отговори. Днес обаче си взех точно на Метро. Дано е добро като пълнозърнестото щом го хвалите. Whistling

# 699
Аз питах преди няколко страници за типово, но никой не ми отговори. Днес обаче си взех точно на Метро. Дано е добро като пълнозърнестото щом го хвалите. Whistling
Аз ползвам брашно на мелница "Н.Панайотов" Асеновград (една жена с червена забрадка е отпред на пакета). На него пише подходящо за домашни хлебопекарни, без консерванти. Да добавя, че от тази мелница вземам ръжено, типово и пълнозърнесто (тип Грахам). Наблизо ни е Асеновград и си вземаме направо стекове, че да има  Peace
Бяло брашно, тип 500 ползвам на мелница Хасково, чудесно се замесват с него и хлебчета, и питки, и мекици и какво ли още не.

# 700
Кати, Файнфууд беше марка на Метро, нали? ...

Видях ти въпроса, но понеже типово не съм вземала и не знам как е, не писах. Peace

# 701
Моля, препоръчайте чисто брашно без подобрители за домашна употреба.

# 702

Ползвала съм типово бршно на София Мел - чувал 25 кг, но беше преди една-две години. Нормално брашно беше, не съм имала проблеми. За сравнение - веднъж взех някакво уж тип Добруджа в разфасовка от 1 кг - е, не пожела да втаса нормално и повече не повторих от същото (беше от веригата Европа).

Моля, препоръчайте чисто брашно без подобрители за домашна употреба.

Не знам откъде ще си намериш, вероятно от някоя мелница, но и те мисля, слагат подобрители като аскорбинова киселина, примерно. Поне с такова мнение съм останала. Баща ми беше купил 10 кг от мелницата при тях и го пробвах в машината. Някак груб се получаваше хлябът и не се надигаше както с брашното на София Мел, което обикновено ползвам.

# 703
  • София
Пица с тестото на Джейми Оливър.

Понеже се коментираше скоро тесто за пица в машина, ако някой прояви интерес, ще напиша рецептата. Интересното е, че тестото изглеждаше доста меко, мажеше под бъркалките дори. Реших да не добавям брашно, за да е с точните пропорции от рецептата. Чудех се как ще го извадя и оформя, но след втасването се оказа перфектно.
И една фокача с розмарин със същото тесто.

Що се отнася до типово брашно - на мен ми харесват всичките брашна на Балван, включително и типовото.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 21:38 от Калан Амнел

# 704

Що се отнася до типово брашно - на мен ми харесват всичките брашна на Балван, включително и типовото - нямат подобрители.
това как го разбра ?  на честната дума на производителя ли ?

Общи условия

Активация на акаунт