МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 212
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, голямо благодарско! Пицата стана супер!

# 706
Ей сега сложих един кекс в машината за хляб. Пуснах на програма CAKE, обаче забелязах че съм имала и програма  DESSERT. Според книжката тази програма също е за десерти и има цикли: месене, бухване и печене. Предполагам, че тук биха могли да се пекат десерти с мая, а не с сода като на програмата CAKE. Някакви идеи за рецепти за тази програма Dessert?

# 707
Ей сега сложих един кекс в машината за хляб. Пуснах на програма CAKE, обаче забелязах че съм имала и програма  DESSERT. Според книжката тази програма също е за десерти и има цикли: месене, бухване и печене. Предполагам, че тук биха могли да се пекат десерти с мая, а не с сода като на програмата CAKE. Някакви идеи за рецепти за тази програма Dessert?

По какво се различава тази програма от програмите за хляб? Дай цялата таблица с времената на циклите в програмите. Стана ми интересно какъв ще е този десерт. А има ли поне една рецепта в книжката за тази програма?

# 708
Здрастии, да се похваля, на рождения ден получих хлебопекарна от мъжа Simple Smile Мулинекс уно

Четох книжката, но нещо ми се вижда трудно това правене на хляб, да предложите някаква лесна рецепта за първи път да пробвам ? Simple Smile

# 709
Здрастии, да се похваля, на рождения ден получих хлебопекарна от мъжа Simple Smile Мулинекс уно

Четох книжката, но нещо ми се вижда трудно това правене на хляб, да предложите някаква лесна рецепта за първи път да пробвам ? Simple Smile
прочети и първа страница от темата. има и лесни рецепти. според желанието на клиента  Joy

# 710
Ей сега сложих един кекс в машината за хляб. Пуснах на програма CAKE, обаче забелязах че съм имала и програма  DESSERT. Според книжката тази програма също е за десерти и има цикли: месене, бухване и печене. Предполагам, че тук биха могли да се пекат десерти с мая, а не с сода като на програмата CAKE. Някакви идеи за рецепти за тази програма Dessert?

По какво се различава тази програма от програмите за хляб? Дай цялата таблица с времената на циклите в програмите. Стана ми интересно какъв ще е този десерт. А има ли поне една рецепта в книжката за тази програма?
И на мене това ми стана интересно какъв ще е този десерт. За циклите като времетраене на веки един няма как да го проверя докато не включа програмата и си я изчакам, но според книжката са месене втасване печене. Значи има 1 или 2 втасвания, довечера ще пиша пак, за да кажа колко общо е времето на тази програма.
 Машинката ми е Горение и се надявах някой да сподели опит ако е пробвал, а на книжката с рецепти въобще не разчитам на идеи от там Simple Smile

# 711
Като за говорихте за кексове, някой има ли рецепта за кекс с ябълки в хлебопекарна Blush

# 712
Аз пак по повод на типовото - взех вчера цял стек, та ще мога да дам отзиви, докато свърши, защото имам намерение само от него да правя хляб.

Кати, няма проблем. Peace Ясно ми е, че ако никой не може да вземе отношение по въпроса ми, няма как да пише. Просто си мислех, че може да е коментирано. Аз от много време не следя темата. Иначе оттук се научих да си правя хляб и оттогава, вече пет години и половина не съм спирала. Peace
Поздрави на всички стари и нови муцунки. Hug

# 713
Като за говорихте за кексове, някой има ли рецепта за кекс с ябълки в хлебопекарна Blush
Пробвала съм този
http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html
и банановият и този с цитруси все хубави стават Simple Smile Даже сега закусвам с последният Simple Smile

# 714
Пробвала съм този
http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html
и банановият и този с цитруси все хубави стават Simple Smile Даже сега закусвам с последният Simple Smile

Правила съм го и аз този още преди няколко години, хубав е. Лично мое мнение обаче - не е рентабилно изобщо да се прави в машината. Peace

# 715

И на мене това ми стана интересно какъв ще е този десерт. За циклите като времетраене на веки един няма как да го проверя докато не включа програмата и си я изчакам, но според книжката са месене втасване печене. Значи има 1 или 2 втасвания, довечера ще пиша пак, за да кажа колко общо е времето на тази програма.
 Машинката ми е Горение и се надявах някой да сподели опит ако е пробвал, а на книжката с рецепти въобще не разчитам на идеи от там Simple Smile

Можеш, само за "спорта" да пуснеш нещо измислено - брашно, мляко, яйца, захар, олио, мая, малко сол и често да поглеждаш машинката какво прави. Ще видиш и какъв ще е резултатът. Simple Smile Ако цялата програма е по-къса от 2 часа, не съм сигурна какво би станало.

# 716
Калан Амнел , страхотно изглежда пицата , веднага огладнях  Laughing
Може ли рецептата за тестото ,  и за плънката , че ще я сънувам сигурно  Crazy

# 717
Калан Амнел , страхотно изглежда пицата , веднага огладнях  Laughing
Може ли рецептата за тестото ,  и за плънката , че ще я сънувам сигурно  Crazy
И за фукачата и двете са чудесни на вид, вероятно и на вкус. Wink

# 718
  • София
Тесто за пица на Джейми Оливър

•   500 г брашно
•   ½ плоска ч. л. сол
•   1 пакетче суха мая(7g)
•   ½ с. л. захар
•   2 с. л. зехтин
•   325 мл хладка вода
Според рецептата се пресява брашното със солта. Аз не съм пресявала. Сложих в контейнера водата, зехтина, солта и захарта, отгоре брашното, след това маята. Включих на програма за месене и втасване. Както казах, тестото беше доста "мокро", но го оставих. Не изчаках да втасва цял час, защото беше удвоило обема си, извадих го на 30-тата мин. Оформих го с точилка и брашно и сложих в тавата. Оставих го 10-тина мин. (обикновено веднага си слагам плънката, но имах да свърша междувременно нещо). Отгоре - домати, шунка, кашкавал, малко царевица, риган, малко зехтин.
Пак оставих малко да втасва, докато включа печката и стане готова, пека на програма за пица - 220 гр, с долен реотан и обдухване. Джейми Оливър я прави на каменна плоча, аз съм си поръчала, но нещо се бави.
Фокачата е със същото тесто. Изчака си реда, докато изпека двете пици. Натиснах с три пръста по цялото тесто, намазах със  2 с. л. зехтин с 2 с. л. вода, поръсих с розмарин и сол. Добре е да се сложи едра сол, но нямах.

# 719
А реших да ви покажа един квасен хляб ( който почти опря в стъклото)

С кисело мляко и 1 яйце и 1 белтък ( белтъка ми артиса и го пласирах в хляба)  общо количество 300 мл
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт