„ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали" - тема 5

• 103 924
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
# 466
Благодаря за пожеланията, за музикалните поздравления! Party
Обещавам, ще се постарая да въплътя пожеланото в действително!  Joy
И накрая, но не на последно място, особено ми е приятно с вас, момичета, в темата! newsm19

# 467
   Совичке newsm51 newsm51 newsm51 Честит Рожден Ден !
Специално за теб са пожеланията  на  Елена Ваенга.

# 468

Три богатыря. Энциклопедия сериалов

http://www.youtube.com/watch?v=a0EllgB3AYI Крутая дамочка

http://www.youtube.com/watch?v=xhjPTshy4ss Проблема

http://www.youtube.com/watch?v=kvB8EOye484 Мужчина мечта

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 23:51 от nadine1111

# 469
Ата, благодаря! Особено ми хареса "...децата ви да ви радват..."в пожеланията на Елена Ваенга". И "Ха дано!", както се казва.

# 470

Даниил Страхов. Энциклопедия сериалов

# 471

ОКОЛЬЦОВАННАЯ ПТИЦА . Исп. МАКАР.

Хубав ден... с нощен Сидни, Австралия ви желая! Grinning Peace

# 472
Скривам се да гледам Жить дальше. Нощес  #Crazy 3 серии. Филмът за сега ми харесва. Добре е направен. Обичам такива филми, които държат в напрежение през цялото време и "убиецът"не е ясен от първия кадър. А Маша Машкова, която не винаги харесвам, тук е прелест.

!Актуализирах списъците от 1-ва страница с филмите и актьорите, за които сме говорили до 30 страница на тази тема вкл.
Е, сега отивам да гледам филмчето Joy Joy Joy

Тази нощ догледах  "Жить дальше" и дали поради късни час и умората нещо не ми хареса края му - пък може наистина да има 13 еп.

# 473

В няколко града на Русия, днес е минала премиерата на Курьер из рая
Обявявам го за търсене! Grinning

Подробности тук:  http://kinoguru.ru/movies/kurer_iz_raya/

# 474
Макар  и на патерица

Совичке Честит рожден ден!

Желая ти най-светлото: надеждата,
Най-нужното: вярата,
Най-скъпото: здравето,
Най-желаното: щастието
и най-хубавото: Любовта!

# 475

Желая ви хубава вечер с много топлина!

# 476
Привет, привет!!!

Нощес и аз изгледах до край „Жить дальше” и докато филмът ми е още в главата ще споделя мнението си.
Преди време, не си спомням по повод на кой сериал, бях писала за т.н. от мен „структурирани” сериал, такива при които всяка серия има своя завършена фабула, а някакви отношения между героите, или други елементи са свързващото звено между сериите. По-късно прочетох, че общоприетото название за тези сериали  е „с хоризонтална структура” , за разлика от другите – „с вертикална структура”, при които действието се развива от серия в серия. Защо ли беше този дълъг увод? – защото „Жить дальше” комбинира и двете структури. До 8 серия вкл. той е с хоризонтална структура, а в последните 4 серии действието се развива по вертикала.
Ако питате мен, първите 8 серии по ми допаднаха. Имаше някаква загадка. Едно вътрешно напрежение породено от неясните спомени и желанието на Вера да се ориентира в ситуацията – „кой я изпрати в психиатричната клиника?”; „какво точно се е случило?”; „къде е сестра й?”; „защо я преследват?”; „кои са хората,които се появяват в живота й и защо?” Все въпроси, въпроси – без отговори, само някакви проблясъци. Парченца от пазел, на които трябва да се намери точното място. Тези въпроси и отговорите на тях са онова свързващо звено между сериите, което ме караше да ги лапам една след друга.
Колкото до представените житейски истории имаше както и много трогателни, така и силно измислени.
Интересна ми беше срещата на Вера с Алла Сергеевна в първа серия. Жената, която й вдъхна куража да повярва в себе си и коренно да промени живота си постъпвайки на работа в агенция „Милосърдие”. Много силна беше серията посветена на онкоболния бизнесмен. Прекрасните мигове на ледената пързалка и последните му мигове в болницата, когато стиснал ръката на Вера той й говореше „Аз се влюбих във теб от втория път, не от третия, а може би от четвъртия път”
И още една серия дълбоко ме трогна, тази с малкото момиченце, което живееше с баба си и копнееше да се обади на майка си в Африка. Избяга, за да си купи билет за Африка, но нямаше парички и предлагаше мобилния си телефон на посетителите на мола „Моля, купете телефона”.

Най-измислената серия беше тази с моделката с изуродваното лице. Там всичко беше толкова скалъпено, че просто не ми се пише.
Мога да задам и куп въпроси към сценаристите, като например има ли право сътрудник в такава агенция да извършва манипулации, за които се изисква сестринско образование или такова на рехабилитатор; или защо в един момент присвоиха на Вера ролята на психотерапевт; и т.н. и т.н. Те обаче по никакъв начин не омаловажават качеството и въздействието на тези първи 8 серии.
Последните 4 серии категорично не ми харесаха. Докато в предходните серии изчезналата близначка Лена беше субект за който само се говореше, тук тя стана реалност, при това с едно не особено приятно съдържание. Трябва обаче да изкажа възторга си от играта на Маша Машкова, която съумя да направи образите на двете близначки различни и различими.
В тези последни серии, сценаристите заплетоха героите в едни сложни връзки и комбинации, че в един момент и аз се обърках „Кой кой е?” и „Кой с кого и против кого е?” Насадиха на Вера чувство за вина и отговорност за сестра й и тя подмени куфара с фалшивите милиони с този с истинските, и се предаде на полицията „Защото е умната, силната и може да излежи присъдата вместо Лена” по думите на майка й . Образът на майката оставям без коментар.
За разлика от Совичка и Човка, считам че филмът е завършен. Всеки получи каквото искаше Наталья Щукина – Юрий Батурин; Маша Машкова (Вера) - Кирилл Кяро; Маша Машкова (Лена) и Елена Шевченко (майката) – Швейцарските Алпи, а Сергей Угрюмов и Кирилл Кяро – пандиза.

Филмът си струва, а първите 8 серии – много.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 21:19 от nataly_gr

# 477
Зара - "Белый танец"

# 478
Премиерата на филма "Курьер Из Рая"

# 479
Анимаци, Гоша Куценко и Дмитрий Дюжев - "Я люблю свою родину" саундтрак на филма "Курьер из рая"

Общи условия

Активация на акаунт