73 СОУ - гимназиална степен

• 118 985
  • 795
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мимчони,  сещам се по този повод с госпожицата един лаф. Познато детенце от 73-то, девойка, е с майка си на пазара - нещата се случват в началото на 8 клас. Поздравява девойката някаква госпожица, след което майката я пита дали това й е съученичка. Момичето й отговаря със смях - не , мамо, това е преподавателката ни по БЕЛ. Joy После друго близко дете ми каза, че е модел въпросната госпожица, сигурно е същата, понеже и те ходеха често на театър. Grinning

Скрит текст:
И едно лирично отклонение по  тази тема, но за друго училище. Отивам аз на родителска на  моята девойка и само съм чувала как учениците спрягат госпожата по история за двойничка на Джесика Алба. Та по едно време влиза в стаята една по моите представи  девойка и мълчи.  Хубава, стройна, модерна...Аз си мисля каква е пък тази  нахакана единадесетокласничка, която е влязла  при родителите и поне не сяда, за да не привлича  чак толкова вниманието.. А това била историчката, която изчаквала   колежката  си  да приключи и съответно да вземе думата. Наистина обаче прилича на Джесика Алба. Приибирам се аз  силно впечатлена и споделям с девойката. А тя ми казва - да, много е готина госпожата.  Но  почти съм сигурна, че строгостта й няма нищо общо с тази на Джесика Алба.  Това е един от най-строгите учители, които познавам.  Добре че не съм профил история.. hahaha

Хубаво е, че все пак в редиците на учителите има и такива кадри - млади, знаещи, взискателни и  искащи да грабнат интереса на децата по предмета . Защото е плашещо иначе обобщението, че всички млади учители са  недотам кадърни и са избрали тази професия само заради невъзможността да се класират  за прием в друга...

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 12:49 от пенсионирана русалка

# 181
  • София
Същата госпожица е, моделката Simple Smile, аз я видях на снимка - много е готина Simple Smile. А веднъж по БЕЛ я замествала някаква госпожица, облечена цялата в черно, с пиърсинг на носа, но говорела много увлекателно  Simple Smile)

# 182
  • София
Същата госпожица е, моделката Simple Smile, аз я видях на снимка - много е готина Simple Smile.
И мъжът ми я видя, та се надявам благодарение на нея, да ме отмени на някоя родителска среща! Simple Smile
Остави, че е млада, ами е и със страхотно тяло и е готина, абе модел - какво да говоря!
Доколкото разбрах ще ходят на театър всеки месец, следващата постановка ще е "Тестостерон" - голям смях е, а после на "Хъшове" - но ние я гледахме миналата година, така че ще я пропуснем.
Мисълта ми е, че госпожицата им подбира постановките!

# 183
  • София
Привет, искам да ви споделя. Моят хулиган реши да се яви на мат. състезание Черноризец Храбър, пък каквото сабя покаже.
Логично от 139те участника от 8ми клас 9 деца са от други училища, останалите 130 от СМГ. Изкарал е доста приличен 20ти резултат.
http://smg-bg.info/images/SMG_rez_CH_2013.pdf

trapa, браво на детето:) Направо си е идеален резултат.

# 184
Да следя,коя постановка ще посетят децата следващия път Wink

# 185
Привет, искам да ви споделя. Моят хулиган реши да се яви на мат. състезание Черноризец Храбър, пък каквото сабя покаже.
Логично от 139те участника от 8ми клас 9 деца са от други училища, останалите 130 от СМГ. Изкарал е доста приличен 20ти резултат.
http://smg-bg.info/images/SMG_rez_CH_2013.pdf

trapa, браво на детето:) Направо си е идеален резултат.

10х. И по-добре се е справял. Утре ще ходи на друго. Мераци

За театъра - това си е чудесно, само дето моят не пожела. А обича театър. Да видим следващия път дали ще иска

# 186
  • София
Нещо замлъкнахте!
Липсата на вест е добра вест, казват американците. Simple Smile
При нас всичко върви лежерно, учим яко и вече май не ни прави впечатление.Въртим се около 5.50 на контролните по немски вече месец (5.53; 5.63; 5.50; 5.45), което е добре, но явно пропускаме нещо и до заветната 6-ца, все не ни стига.Аз съм доволна!
Имаме проблем с диктовките!Опитах се да и направя една, но тъй като нищо не отлепям от немски език, тя умря от смях и каза че нищо не правим. Simple Smile
С математиката се сборваме още, а по БЕЛ  - пишем яко есета.
Днес малката ме сюрпризира, че събирали капаро за екскурзията до Германия, но тя научила случайно!Утре ще я пратя за по-подробно инфо.Някой нещо да е чул?
Как са вашите „германчета”? Wink

# 187
  • София
при нас разказът за деня винаги започва с "много се смяхме днес..." Simple Smile, за оценките нищо няма да кажа Wink, радвам се, че учи с желание и няма търпение да отиде на училище. Чудя се, няма ли да започнат да учат текстове наизуст? По мое време учехме едни дъъълги уроци наизуст, до днес си спомням изречения и фрази. Мисля, че е много полезно, но все пак не съм специалист, де, госпожата знае най-добре Simple Smile
За Sause baus - "Хъшове" на 9.12.13

# 188
За текстовете наизус май около и след Нова година ги даваха.
За представлението ,благодаря,но май ще се пропусне-нещо трудничко върви немския и развлечения не се полагат. Sad
mimchoni,браво тя щерка ти направо е отличничка!За заветната шестица не се безпокой-ако продължавате така вече я виждам в бележника Hug

# 189
  • София
farra,моята девойка явно е по-бавна.Едва насмогва да научи новите думи и да напише домашното(граматиката).Ако има и текст наизуст - ще окапе със сигурност. Simple Smile
Може би затова и тези текстове наизуст влизат на по-късен етап, за да понатрупат и усвоят по-много думички и граматически правила, пък тогава.
И аз помня, че ни изпитваха на стихотворения и песнички наизуст едно време.(Помня, че ги закачах на сакото на съученика ми пред мен и уж много притеснена, рецетирах, с поглед забит в гърба му! Simple Smile)

Sause baus!, а дано, де! Simple Smile
Оценката като цифра - не ме интересува особено, тя по-скоро е за малката, като "заплата" за труда и.
По-скоро ме притесняват пропуските, които явно не са големи, но ни трябва още малко....Все пак учат напълно непознат език от 2 месеца, така че го отдавам на липсата на "отлежаване" на многото погълната информация.Иначе съм доволна, ама си трая - да не си повярва много. Twisted Evil

П.П.Sause baus!, при вас немският не е ли втори език? По колко часа имат седмично?

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 09:00 от mimchoni

# 190
  • София
сега ще ви заприличам на баба със закостеняло мислене, но по отношение на ученето на английски (и на немски, също, защото най-добрата ми приятелка учеше в 91-во и системата беше подобна), по-добри от "зеления" и "оранжевия" учебник от 1979г. НЯМА. Уроците си започват с текст, после граматика, после купища упражнения. Ученето на текстове наизуст започваше още в първите месеци (нямам предвид стихчета и песни)! В началото по-кратки, втория срок- от по 1-2 печатни страници (без картинки). Мисля, че е много полезно, защото ученето на "голи" думи е много по-трудно, отколкото, ако са вързани в изречения. Освен това, много по-лесно се проговаря на езика, ако имаш в главата си готови изречения и фрази.

# 191
Да,немският е втори-3 седмично първия срок и 4 втория.Към това по-желание още 2 СИП-внимание според нивото ,защото има учили и неучили езика. Wink

# 192
  • София
какво става?? знаете ли нещо? мойта щерка казва, че не е видяла никави окупации, листчета, побоища и т.н., само Белишки бил припаднал в тоалетната...
http://1kam1.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B6%D0%B … D1%83%D0%BD%D1%82

# 193
  • София
какво става?? знаете ли нещо? мойта щерка казва, че не е видяла никави окупации, листчета, побоища и т.н., само Белишки бил припаднал в тоалетната...
http://1kam1.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B6%D0%B … D1%83%D0%BD%D1%82

И.Б....На всеки съвет неговото име се спряга., от 5 клас, та чак до сега. Много умно момче, според моите колеги, с невероятни способности по природните науки - Химия и Физика, но, според мен е дете с проблеми.  Ако му погледнете профила във ФБ, ще видите само оръжия и танкове и пр,..Не е имало никакви ексцесии в 73 СОУ тези дни. Аз съм на работа всеки ден. Това за отказаната линейка е ФАРС. И пълна глупост. Като отивах на училище, видях линейката.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 18:19 от ganis

# 194
  • София
Привет:) Копирам следното съобщение от сайта на училището:

СЪОБЩЕНИЕ

На 26.11.13г., вторник, ще се проведат родителски срещи – консултации за начален и прогимназиален етап. Начало 18,30 часа.
    На 28.11.13г., четвъртък, ще се проведат родителски срещи – консултации за гимназиален етап. Начало 18,30 часа.

Общи условия

Активация на акаунт