73 СОУ - гимназиална степен

• 119 007
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Резултатите ще са известни към края на март - началото на април. Не знам, колко са неявяващите се, но са малко.

# 226
  • София
Резултатите ще са известни към края на март - началото на април. Не знам, колко са неявяващите се, но са малко.

Доколкото знам  ( поне миналата година гарантирано беше така) резултатите от устния стават ясни веднага. Резултатите, които се чакат до март , са тези от писмения. Те се проверяват в  Германия и затова е забавянето.  А и да беше само България... на една дата се явяват  зрелостници от одобрените от  Германия немски гимназии в   страни от едно цяло полукълбо... Държавите от другото са на изпит в друг период от годината. Но дори и да си знае детето резултата от устния и той да е С1, пак няма гаранция за нищо и повод за ликуване , тъй като крайният резултат е обобщаващ от устен и писмен. И ако само на един компонент от писмения детето има ниво В2, общото ниво слиза моментално на  В2, без значение, че устен и останалите  компоненти от писмения са оценени с С1. Peace

# 227
  • София
Въпросът ми сигурно ще прозвучи тъпо, но ако на устния детето има В2, то това означава ли, че и на всички компоненти на писмения да изкара С1 - нивото му ще си остане В2?
А колко са компонентите на писмения и чува ли се за догодина  промяна в броя на компонентите?
Русалка, вие май ще се печете на "нов" огън!

# 228
  • София
Въпросът ми сигурно ще прозвучи тъпо, но ако на устния детето има В2, то това означава ли, че и на всички компоненти на писмения да изкара С1 - нивото му ще си остане В2?
А колко са компонентите на писмения и чува ли се за догодина  промяна в броя на компонентите?

Русалката не е права. Няма такова нещо. Резултатите от писмения и устния изпит се вписват в дипломата отделно. Например: писмен изпит:С1
устен изпит В2.
Няма понятие като общо ниво от двата изпита.

# 229
  • София

Русалката не е права. Няма такова нещо. Резултатите от писмения и устния изпит се вписват в дипломата отделно. Например: писмен изпит:С1
устен изпит В2.
Няма понятие като общо ниво от двата изпита.

Има, има, ще ме извиниш. Peace Виждала съм с очите си сертификата на близко  дете. И то точно с едно В2 на устния и С1 на всички компоненти на писмения. По отделно   са нанесени резултатите от всеки един изпитен елемент, да,  това никой не го отрича.  Но това е чисто информативна разбивка . В долната част на  сертификата  стои думата Gesamtergebnis, демек  баш обoбщен резултат, нито повече, нито по-малко. И при детето нивото е В2, въпреки другите С1 резултати.  Peace
Тоест само едно отклонение от С1 на някой от компонентите  (включително и на устния) води вече до В2. Както и несправянето със само един компонент поне на ниво В2 води до невзимане на сертификат.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 21:39 от пенсионирана русалка

# 230
  • София
Да се "самоцитирам", че ми отсвирихте другия въпрос! Simple Smile

"А колко на брой са компонентите на писмения и чува ли се за догодина  промяна в броя на компонентите?
Русалка, вие май ще се печете на "нов"-ия огън!"

А относно сертификата - тегава работа! Дано са се справили днес дечицата!

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 22:40 от mimchoni

# 231
  • София
Aaaaa, не съм те отсвирила, ама нали и сега съм пак "на огън", та търсех тестове по БЕЛ на "Немили-недраги" в нета. Laughing Ей, ще се запаля от толкова огньове....Но сега ще ти отговоря,  преди да съм изгоряла в някой от тях.

Да, казали са на децата, че ще има промени за следващия набор, тоест за нашия. Mr. Green Но не са толкова съществени, че да са повод за безпокойство.  Принципно единият компонент е четене с разбиране (Leseverstehen), другият слушане с разбиране (Hoerverstehen), писмена комуникация (SK) и устна комуникация (MK). Естеството на първите два е ясно за всички. По- специфични са другите 2.  SK представлява писмена работа върху даден текст. Детето сбито пресъздава съдържанието му, нещо като преразказ , доколкото разбирам,  след което прави анализ на наличната в текста графика, после  изтъква доводи в подкрепа или против тезата, за която е текстът,  онагледява с примери , изразява собствена позиция и т.н. Всеки един отделен елемент в тази разработка си има  наименование, но щерката я мързеше да ми обяснява в детайли. Промяната ще  е  май в точно  тази форма. Но така или иначе става дума за написването на текст със сериозен обем от минимум  700- 800 думи (доколкото помни девойката).  За устния се изготвя папка с материали по дадена тема.  Не претендирам за  пълнота на отговора, написах  обясненото от девойката.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 00:57 от пенсионирана русалка

# 232
  • София
Благодаря, русалка! Да ти кажа, все по-страшно ми изглежда като те чета.... Simple Smile, ама да му мисли моята девойка - ние, ако не друго, поне време имаме!
Ще стискаме палци тая година на двете  ти хубавици ... и на майка им! Hug

# 233
  • София
Не се впрягай толкова, едва ли е толкова страшно. Peace По думите на девойката всичко това достатъчно се тренира във времето, а и има строго определени правила и типови фрази, които като научиш - нещата вървят.

# 234
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Идвам малко непоканена, но не мога да се сдържа да не честитя хубавия резултат на един от вашите осмокласници - http://www.iztok-smb.com/TochkiSalSite.pdf   bouquet

Trapa, да поздравиш Павел от нас  Hug

# 235
 Simple Smile Непременно ще поздравя. Благодаря за инфото. Днес сутринта разбрах от малката, че са излези, но още не бях ги намерила. Как ми се иска да му опъвам по-често ушите, дето не му чуват, ама вече е по-голям от мене, та трябва да се понадигна да го стигна.

# 236
Освен това всички са поканени

# 237
  • София
Браво на детето, trapa!! Чудесно е, че немският не му пречи на математиката Simple Smile

# 238
  • София
Къде сте, момичета? Подаръци ли купувате?!
Не мога да не се похваля , че детето най-накрая изкара така чаканата пълна 6-ца по немски език.
Браво на Павката! Hug Не пропуска състезание по математика и винаги е с добри резултати! Стискам му палци, все така да е!
Сега да ви задам един учебен въпрос.
Когато влязох в електронния дневник, видях, че оценката от «директорското» контролно, това което беше 2 часа е нанесена като класна работа.Означава ли това, че с класното по математика сме приключили!?
Ако е така, вкъщи ще настъпи всенародно веселие.От малкото щастливци сме, закачили сме 5.50! Задачите наистина бяха «интересни» (поне тези, които се бяха паднали на дъщеря ми)!
П.П. И да попитам, за петък ще пращате ли по децата нещо за почерпка или те сами ще си се организират? (разбрах, че госпожата е предложила да им поръча пица и т.н., после кино и веселба).Вашето инфо какво е?

# 239
и аз си мислех, че коледният шопинг върви с пълна сила. Доколкото разбрах ако някой иска, може да носи нещо, но мяй си събирали пари за хапване. За класното - нямам идея. Вероятно ще има по още една оценка до края на срока. На нав все не ни достига по немски за 6.  А за мат. - да му се чудиш на мерака и мързела. За това ходене на фантазия направо си е добро постижение. Наистина не пропуска състезание, а в неделята беше и на двете.

Общи условия

Активация на акаунт