73 СОУ - гимназиална степен

• 119 047
  • 795
  •   1
Отговори
# 540
mimchoni  Ааа то, че ги мързи и трудно "Влизат в час' е ясно! Но пък в края на краищата са на у-ще за да учат! А г-жа Александрова и на твоята дъщеря ли е преподавала? Какви са Ви отзивите! Знам, че ще са положителни, но все пак малко извънредно инфо никога не е в повече.
Току-що разбрах, че вече има наказани деца заради ДЪВКА  Joy Щели да чистят! Ми сори, ама пред учител е малко гадничко да "джвакаш" Плюс това, днес е щяла да накаже целият клас заради деца, които говорят в час!  Laughing

А ми се искаше да питам и Ганис, дали догодина ще преподава на 9те класове? Дъщеря ми се запозна с нея още лятото и доста си я хареса.

# 541
Преподавателите по немски и класни в 8ми клас преподават само на 8-мите класове. Догодина ще е друга класна и други по немски. Втория срок ще имат т.нар. ППНЕ. Това са часове, в които ще се запознаят с тези, които ще им преподават по другите дисциплини - биология, физика, история и т.н, от следващите години и ще им дадат насоки и понятия по съответния предмет.
Е, малко наказания не са излишниMr. Green

# 542
  • София
mi6e, ако се върнеш няколко страници назад, ще прочетеш много похвални слова за г-жа Александрова Simple Smile
Аз пък, искам да изнедоволствам срещу г-жата по ИТ! Не ми се струва нормално по този предмет, миналата година,  да се включи компютър чак в края на годината, а за тази година била казала, че имат нещо практичско чак втория срок  #Cussing out За малко да повярвам, че такава е програмата, спусната от МОН, ако не знаех, че при другата група положението е коренно различно. Ganis, мислиш ли, че ако се оплачем на директорката, може нещо да се промени?

# 543
  • София
farra, 1 срок учат Информатика, а 2 срок ИТ. Това са два отделно предмета.

Отговарям и на Мишето- да, догодина ще преподавам на всички 9 класове. поне така мисля, защото тази година извеждам 12 класове.

# 544
Ганис, моля, те помагай! Какъв е сборника по математика за 10 кл?  Нито автор, нито издателство.  Госпожата им го е показала, но дъщеря ми не си е записала нищо, а забравя да пита.

# 545
  • София
skukie, всички учители препоръчваме тези два сборника до 12 клас:

по алгебра:

http://www.book.store.bg/p33165/sbornik-zadachi-po-algebra-za-7- … iana-petkova.html

и по геометрия:

http://www.book.store.bg/p33170/sbornik-ot-zadachi-po-geometria- … hristo-lesov.html

Надявам се, за тях става дума. Тези са класика:)

Аз също ще ги препоръчам на 8 клас.

# 546
  • София
skukie, коя г-жа преподава на детето ти? Арнаудова или Жекова? За да знам, все пак коя да питам.

# 547
Безкрайно ти благодаря Ганис! Госпожата ни по математика е Арнаудова. Но мисля, че това са сборниците, защото този по алгебра го имахме още от 8 клас, а сега трябва да набавим този по геометрия. За него всъщност не беше разбрала дъщеря ми. Отново голямо благодаря!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 14:01 от skukie

# 548
  • София
Ние и тримата преподаватели по мат в гимназията работим по тях:)
Особено по геометрия е идеален:) По алгебра също. Коста Коларов е класика Simple Smile

# 549
Не ми остава нищо друго, освен отново да ти благодаря. Днес си го поръчах в една книжарница и утре ще го взема. Помощта ти бе навременна  понеже, ако чаках на разсеяната си тийнейджърка да се сети да попита госпожата в час по математика, може би срока щеше да приключи. А определено сборника по алгебра е добър, при все, че не съм математик

# 550
Ние и тримата преподаватели по мат в гимназията работим по тях:)
Особено по геометрия е идеален:) По алгебра също. Коста Коларов е класика Simple Smile

Само допълвам,че и при нас е така-от друга гимназия сме.
Явно тези учебници са класика ,наистина.

# 551
Здравейте, през почивните дни си общувах с майка на осмокласник от НЕГ – сподели, че в НЕГ са раздали книжка с отговори на Schritt für Schritt. Идеята била децата да могат да си проверяват отговорите на упражненията и да си помагат в самоподготовката. Ясно е, че това ще е от полза само ако се ползва добросъвестно, т.е. за проверка, а не за преписване. Каква е практиката в 73 СОУ? Има ли майки от предходните випуски, чиито деца са го ползвали – моля споделете опит  Thinking.
Моята девойка започна немския от нулата, с думите успява да поддържа темпо (все още), но комбинирането им в изречение е голямо предизвикателство. В семейството никой не е учил немски и не можем да помагаме; детето полага зверски усилия, но все още не вижда резултат (получава четворки и петици, а иска повече) – ако този процес се проточи, има реална опасност да  загуби мотивация. Как се справят вашите деца?

# 552
  • София
Имам две осмокласнички в НЕГ. Да, раздават им книжката с отговори, тъй като на практика тя е част от цената, която е заплатена за помагалото.  В техния клас то се ползва предимно в клас, което прави невъзможно допитването до отговорите. Дори и да имат упражнения за домашно, всичко опира до съвест. Нима в сборниците по математика няма отговори? Но едно дете или съвестно решава и после само си сравнява, или просто преписва. И тук няма разлика. Освен това, дали в НЕГ или в 73 СОУ, ако само едно дете има отговорите, те се споделят бързо с останалите в съответните фейсбук групи по класове. Да не говорим, че въпросните отговори ги има из нета, тоест задържането на книжките с отговори не води до непременно по-ползотворна работа.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 11:14 от пенсионирана русалка

# 553
Напълно съм съгласна, всичко опира до съвест  Peace

Питането ми беше по-скоро в посока има ли аргументи "против" ползването на книжката - щом в 73 СОУ досега не са я раздали, дали са имали нещо предвид?

Освен това, оказа се, че книжката е издавана отдавна, в София не се предлага от онлайн книжарниците и снабдяването изисква време/усилия - струва ли си?

# 554
  • София
Да, издателството не е софийско, или за Бургас ставаше дума, или за Варна. Моите не я ползват, защото предпочитам при нужда аз да погледна какво са написали и да обясня допуснатите грешки,за да  не се заучават грешни неща. Но за едно дете, на което няма кой да помогне по езика, мисля, че е добре да има достъп до книжката, но единствено  за сверка, а не за преписване. Имам и трета книжка от каката, ако проявявате интерес, пишете ми на лични, ще ви я подаря. Wink

Общи условия

Активация на акаунт