Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са отзивите за новата учителка по английски език и литература (БЕЛ)?
Какви са оценките на учениците по физическо възпитание?
Кога ще се проведат родителските срещи за учебната 2013-2014 година?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са отзивите за новата учителка по английски език и литература (БЕЛ)?
Отзивите за новата учителка по английски език и литература (БЕЛ) са положителни. Учениците я описват като приятелска и иновативна, като споделят, че тя е разнообразила учебния процес чрез въвеждане на дейности като „Кутията на Знайко и Незнайко“, която насърчава усвояването на материала по забавен начин.
-
Какви са оценките на учениците по физическо възпитание?
Учениците получават различни оценки по физическо възпитание, вариращи от двойки до по-високи резултати. Например, някои ученици имат резултати от 9.0 до 9.8, като някои се разочароват, че не постигат още по-високи оценки. Освен това има и случаи на ученици, които се смятат за бързи, но в крайна сметка получават по-ниски резултати от други ученици.
-
Кога ще се проведат родителските срещи за учебната 2013-2014 година?
-
Как реагират родителите на децата с двойки?
-
Как реагират родителите на децата, изправени пред предизвикателства в училище?
Иначе допълнителната Граматиката на Клет беше изписана почти от корица до корица.
Не е преувеличило детето. Още в първите упражнения за иначе съвсем прости граматични категории има доста непозната лексика. А като е такава и детето не знае дори рода на съществителното, трудно ще работи правилно. Затова явно при нас работят предимно в клас по него. Изваждат непознатите думи, записват значението им и чак тогава правят заданието. На няколко пъти са имали и да преписват правени в час упражнения от там, явно с цел затвърждаване.А е и някак хаотично подредено. Но пък от години се ползва по училищата с немски, значи го считат за полезно при тренинга на граматиката. На мен лично повече ми харесва Direkt zur Grammatik (предполагам и ти имаше предвид точно тази граматика като почти изцяло изписана).Хем е подредено по категории и можеш сам да си търсиш необходимите упражнения, хем лексиката е по-разбираема, поне в началото. Ако не им го бяха поискали на нашите това помагало, щях да го купя по собствена инициатива. Но ми спестиха усилията, тъй като го поръчаха от училище като част от организирания комплект учебници и помагала. Сега само да има мераклии за учене, другото е налице
, благодаря, че подреди мислите ми в добре структурирани и разбираеми изречения!
, дано поне следващата година няма "изненади".

Доколкото помня от коментираното в темите миналата година – материалът е много, а отпуснатите часове са крайно недостатъчни ( по 3 часа на седмица). Затова и учителите летят из материала, а децата не успяват да насмогнат. Според мен математика без допълнително решаване и упражнения на задачи, не се получава.