73 СОУ - гимназиална степен

• 118 994
  • 795
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Благодаря ти, ganis Simple Smile
Кажи, моля те, нещо за екскурзията в Германия през пролетната ваканция! За цялото училище ли е или само за 8 кл., кой ще ги води, твойте дъщери ходили ли са и т.н. Питах тук майките на по-големите ученици, но никой не сподели...

# 196
  • София
Нямам представа, кой организира тази екскурзия. Знам, че всяка година има такива. Например колежката по БЕЛ организира, но за горен курс. Моята дъщеря не е ходила. На род. среща ще питате и ще ви кажат.

# 197
Това,което аз знам за екскурзията е, че г-жа Костова отговаря за организацията.
Може да се запишат деца от 8,9,10, 11 клас. Нямам идея каква е бройката и дали ще са с 1 или 2 автобуса.

Най-далечната точка е Амстердам. Германия е малка част от пътуването. Децата имат екскурзията по дни, кой ден къде са (снимана с телефон Simple Smile) Бая пътуване си е. Миналата година минахме по-почти същия маршрут с кола и 2 нощувки повече - километражът закова на 4444 км  Wink. Последния преход, от Будапеща до София имах чувството, че ще полудея и просто исках да не се возя hahaha Това ми беше гадно само от пътуването, но иначе беше страхотно. Предполагам, че на децата още повече, като са си с приятели, пък и в автобуса имат възможност да се изправят и да направят 1 тегел от дъното до предната му част и обратно Laughing

# 198
  • София
сапьорка, на нас са ни предложили някаква друга екскурзия. Маршрутът е Виена, Залцбург, Висбаден, Хайделберг, Кобленц, Кьолн, Фантазия Ланд, Франкфурт, Мюнхен с настаняване в немски семейства(4 нощувки), а останалите са по хотели.Общо са 9 дни ( 8 нощувки).
Но малката донесе брошурата вкъщи и оттогава нищо.Сега на родителската ще видим какво става! Simple Smile

# 199
привет,
на сайта пише, че РС за гимназиалния етап ще е на 28ми, а в бележниците им пише 26-ти. Може би защото още са 8ми клас и не се водят гимназия. Знам ли
Ето още едни резултати от състезание - хубава новина за 73то
http://smg-bg.info/images/protokol_SMT2013.pdf
Само дето на днешното контролно хулиганът решил да помага на другите... та не е сигурен на неговото си какво е направил.
Да го похваля или да го поохуля Thinking

# 200
  • София
trapa , ние 8 клас се водим прогимназиален етап - демек сме си във вторник на родителска среща!
Браво на момчетата за СМТ!  bouquet
А за контролното по математика и аз така чух! Simple Smile

# 201
сапьорка, на нас са ни предложили някаква друга екскурзия. Маршрутът е Виена, Залцбург, Висбаден, Хайделберг, Кобленц, Кьолн, Фантазия Ланд, Франкфурт, Мюнхен с настаняване в немски семейства(4 нощувки), а останалите са по хотели.Общо са 9 дни ( 8 нощувки).
Но малката донесе брошурата вкъщи и оттогава нищо.Сега на родителската ще видим какво става! Simple Smile
Аааа явно има минимум 2 екскурзии Simple Smile. Моето голямото момиче беше в 8 клас на подобна из Германия/Бавария. Беше суууууууууупер доволна. Има страхотни спомени.

# 202
  • София
Браво на математиците:) Иначе директорското контролно го гледах вчера. Много ми харесаха задачите.

# 203
  • София
trapa, поздравления за момчетата!!
директорското контролно като идея е много добро, но като изпълнение - не!
сапьорка, такова мнение исках да чуя Simple Smile, благодаря!

# 204
  • София
директорското контролно като идея е много добро, но като изпълнение - не!
farra , май само аз те разбирам за какво говориш (между редовете) и те подкрепям. Simple Smile
Но в 8 клас математиката ме интересува единствено и само като знание, да няма пропуски.Вкъщи се решават и доста по-тежки задачи в атмосфера на тишина, съсредоточеност и самостоятелност.Така че специално това контролно, не е , поне за мен, критерий относно това, колко знае дъщеря ми и къде е спрямо останалите. Wink
Задачата, която я е "затруднила" на контролното, беше решена вкъщи за 3 минути  с пълно  и правилно описание (докато аз се чудех, как се решава тази задача, подведена от нейните писания в училище Simple Smile).И проблемът не е в стреса!( те нашите са толкова гърмяни след всичките пробни изпити, че поне с това нямаме грижи вече Simple Smile )

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 11:55 от mimchoni

# 205
доколкото разбрах, по мнение на юнака, нещо в едната задача не им е било съвсем ясно като задание според децата и там са се затруднили и може би им е трябвало повечко време и внимание. Каквото - такова. Да нямат пропуски в материала, пък другото... Освен това, най-хубавото е, че ХОДЯТ С УДОВОЛСТВИЕ НА УЧИЛИЩЕ и се забавляват освен ученето

# 206
  • София
както винаги, ние трите сме най-активни  Joy
аз не знам какви точно са били задачите, мисълта ми беше, както mimchoni правилно ме е разбрала Simple Smile, че от резултатите няма да стане ясно нивото на учениците от 8-те класове, каквато е била идеята на това контролно. на мен ми е все едно, де. това си е проблем на госпожата. при нас настроението е прекрасно, от всичко е доволна Simple Smile)

# 207
  • София
Разбира се, че това е най-важното - да ходят с кеф на училище и да се връщат нахилени до уши, въпреки голямото натоварване!
Забавляват се извън училище, сега разбрах, че са ходили да изпратят две деца до курса им и отиват организирано на премиерата на „Игрите на глада”.Купонът е пълен! За нас градският транспорт е новост. Simple Smile
Но се забавляват и в училище – разбрахте ли за  3 минутното контролно по немски – смяла съм се с глас – големи са камилчета.Малката разправя:”Пиша някакви идиотски задачи на немски, събирам точки на зарачета и едвам стигнах до 5 задача, кой да прочете, че в 9 задача пише, че трябва да се попълни само 2 задача от теста!” А 1 задача била да се прочетат внимателно условията на всички задачи! Simple Smile (всички са си превели условието на задачата, ама е нямало кой да я изпълни) Simple Smile
Доволна съм, че класната ги учи не само на немски, но и на доста други неща, които ще са им полезни!

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 14:05 от mimchoni

# 208
  • София
Добро утро:)
Искам да кажа, че на 15.12 от 9.00 е Олимпиадата по Математика.
Който иска може да се пробва, като се запише при учителя си по математика.

# 209
Добро утро!
На 15,12,2013г. олимпиадата по математика за всички класове ли е?
Мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт