73 СОУ - гимназиална степен

• 119 064
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Размисли и спомени са ви налегнали нещо чета! Simple Smile
За 15 септември ще си мечтая с внука или внучката, живот и здраве! Simple Smile
Да споделя, че и ние сме без учебници още. Ако има група - свиркайте ми!
А някой да има представа колко ще ни струва комплекта по НЕ и по Руски език за 9 клас!?
Тая година се очертава страшничка откъм учебници! Ще ги купувате ли и на български език?

# 481
За групата - най-лесно. Аз ще ги поръчвам он-лайн, после хъшовете ще раздават, така че който иска да пише. Нооо... чак септември  Simple Smile Още сме ваканция. Като гледам обаче - ми се струва че този път сумата ще е по-големичка. А на български не мисля да ги вземам. Като ще учат език, да го учат. Да се напънат  Wink

# 482
Преподавателите ще кажат дали е необходим учебник на български.В някои случай въобще не се ползва учебник-учи се по записки.

# 483
  • София
Билингвистичното обучение е трудно. Според мен, а и според колегите е много по-добре да се усвои дадена наука, да се разберат нещата и в този смисъл двата учебника са необходими.

# 484
  • София
Тази година мисля да опитам да взема "втора ръка" учебници. Ако някой от големите предлага нещо, моля да ми пише Simple Smile

# 485
Току-що поръчах учебниците за 8 клас с 12% отстъпка (от e-zona.bg, надявам се не го възприемате като реклама). Общо ми излезе 41.80 лв, поръчах БЕЛ, литература, математика, музика и изобразително изкуство. Доставката е безплатна.

За тези, които тепърва ще търсят учебници обръщам внимание, че в списъка с учебници за 8 клас, публикуван на сайта на училището, има техническа грешка в изписването на авторите на учебниците по музика и ИИ - посочени са авторите на учебника за 9 клас, вместо тези за 8 клас. С други думи, не ги търсете по автор, а по издателство.

# 486
Взех, че направих една проверка колко долу-горе ще трябват за учебниците в 8-ти клас. Без Музика, Изобразително, НЕ, Физика на НЕ и Биологиа на НЕ (не успях да ги намеря в store.bg) - 106.90 лв. УЖАССССС. Искам втора употреба.
Още един въпрос: в списъка има биология само на немски, а нали в края на миналата година ни казаха, че умиелката по биологие с немски няма да преподава и ще учат биология на български. Някой днае ли нещо.

# 487
# 488
10х. Ще ги отразя

# 489
Току-що поръчах учебниците за 8 клас с 12% отстъпка (от e-zona.bg, надявам се не го възприемате като реклама). Общо ми излезе 41.80 лв, поръчах БЕЛ, литература, математика, музика и изобразително изкуство. Доставката е безплатна.

За тези, които тепърва ще търсят учебници обръщам внимание, че в списъка с учебници за 8 клас, публикуван на сайта на училището, има техническа грешка в изписването на авторите на учебниците по музика и ИИ - посочени са авторите на учебника за 9 клас, вместо тези за 8 клас. С други думи, не ги търсете по автор, а по издателство.
Видяхте ли, че учебниците са пуубликувани в раздел 2014/2015 г. а като влязох вътре в раздела се оказа, че са за 2013/2014 г. Дали са същите или има някаква грешка и не са ги актуализирали?

# 490
  • София
Същите са. Няма промяна.

# 491
  • София
Здравейте,

Пиша от името на приятелка, която няма акаунт в бг мама. Детето й тази година завърши 9 клас в 73 СОУ. Обещах й да предложа учебниците му в темата. Запазени са, в много добро състояние. Липсват тези по БЕ, история и география. За наличните предлага сборна цена от 35 лева. Нека който проявява интерес да ми пише на лични. Ще му напиша в детайли автори и издателства.

# 492
  • София
Здравейте,
Пиша от името на приятелка, която няма акаунт в бг мама. Детето й тази година завърши 9 клас в 73 СОУ. Обещах й да предложа учебниците му в темата. Запазени са, в много добро състояние. Липсват тези по БЕ, история и география. За наличните предлага сборна цена от 35 лева. Нека който проявява интерес да ми пише на лични. Ще му напиша в детайли автори и издателства.
Само информативно да знаете, че си "заплюх" вече учебниците, предложени от Русалката!

# 493
Ех,  Grinning бързо реагираш. Аз наистина ще търся каквото мога втора употреба. Обаче не знам за биологията. Някой има ли инфо - на български или на немски ще я учат

# 494
  • София
Ех,  Grinning бързо реагираш. Аз наистина ще търся каквото мога втора употреба. Обаче не знам за биологията. Някой има ли инфо - на български или на немски ще я учат
Доколкото разбрах, госпожата по биология е бременна и не се знае дали ще ѝ намерят заместник. По всяка вероятност, ще разберем чак септември като започнат.
Аз смятам да се запася с всички учебници на български, за да си спестя : „Това не го разбирам!”. Не че като е написано на български език е много разбираемо.... Joy
В комплекта, който ми предложиха, има биология на български език – като взема учебниците, ще ти пиша автор и издателство ( все пак са на дете от 73СОУ, така че едва ли ще има разминаване).

И да попитам: По руски език ще купувате ли учебниците или да изчакаме да чуем госпожата и да направим групова поръчка. За там ще има сигурно и учебни тетрадки, ще се пише и в учебника...та смятам там да инвестирам за нови учебници, е и НЕ естествено. Останалото - втора ръка!

Общи условия

Активация на акаунт