73 СОУ - гимназиална степен

• 118 480
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Заинтригувахте ме. Аз въвеждам редовно оценки на класовете си и когато вляза в компютъра от училище, виждам всичко което съм нанесла. Сега обаче от домашния комп, вкарвайки данните на дъщеря ми, която е ученичка в 73 СОУ, виждам само оценките от миналата година. Както бях писала, проблемът е в трансфера от 73 СОУ към МОН. И това е нещо, с което АДМИНСОФТ трябва да се справи. Как така не поддържат сайта? Кой го поддържа тогава? Продуктът бил от 2006.. Ние ползваме ел. дневник от 3 години, тази мисля е 4-та. Утре, ако видя колегата, който се занимава с ел. дневник в училище, ще го питам.. Но тя също преди време ми беше споделила, че от АДМИНСОФТ не й вдигат, когато ги търси.

# 706
  • София
Да, договорът на АДМИНСОФТ с МОН е приключил и засега  няма ел.дневник. Не се знае дали ще има и за в бъдеще.

# 707
Хмммм, защо ли никой не пише по моята темичка за г-жа Хранова? Thinking
Дали пък тук няма от родителите на нейните класове или пък никой не иска да си изкаже мнението публично? Thinking

# 708
  • София
Другата седмица ще има РС.
На 24.11 за 8 клас и прогимназиален етап, на 25.11 за гимназиален етап. Начало 18.30.

# 709
Другата седмица ще има РС.
На 24.11 за 8 клас и прогимназиален етап, на 25.11 за гимназиален етап. Начало 18.30.
Много благодаря за съобщението!  Hug
Предполагам, че за 8ми клас ще бъде с всички преподаватели, не само с класната?

# 710
  • София
Да, тази РС е с всички преподаватели.

# 711
Още веднъж благодаря за информацията! bouquet

# 712
Здравейте,
Ще помоля за съвет, мнение или опровержение за последващите ми думи от родители на 9а или 9б клас!
Тази вечер дъщеря ми се прибра със сълзи на очи и молеща за помощ и съвет, "какво да прави по немски"?
По НЕ им преподава г-жа Хранова, за която разбрах, че вече и е била назначена комисия да проверява дейността(или бездействието и) в час.
От началото на годината до днес са взети 4 урока, в/у които са направени точно по едно упражнение. Дисциплината в час е под всякаква критика, граматика не се преподава, домашните почти никога не се проверяват, Stellungnahme-та също (а на детето му се иска някой да му каже дали си е свършило работата добре и ако не, да му покаже грешките).
Миналата година(при г-жа Александрова) дъщеря ми завърши с 5 по НЕ, при условие, че никога през живота си не се беше сблъсквала с този език, а сега се прибира и моли за частни уроци.
Да знам какво ще ми кажете всички, че в 73-то частните уроци не се препоръчват(макар, че ходи на СИП по НЕ с цел да се подготвя за олимпиада). Детето има и други цели, да успее и тази уч. година да завърши с 5-ца и да може да влезе в ДСД група, но на този етап е супер отчаяна и обезверена.
Ако има и други родители на моето дереже, моля споделете и Вашият горчив опит от въпросната г-жа и дайте идеи, какво да правим за напред.
Ако ли пък не, ме оборете , може и моят "телевизор" да има грешка.

Мило мамче на дете от 9а клас в 73 соу-няма грешка във вашият"телевизор".Аз съм майка на дете от 9б клас и то има същият проблем с г-жа Хранова.Нещо повече-този проблем стои пред 23родители и 23ученици от 9б клас.23 деца/от общо 32ученика в паралелката/не желаят г-жа Хранова да им преподава.На останалите 9 им харесва госпожата,защото си признават,че с нея нищо не правят в час и това им допада.Сред тези 9 деца има и от така наречените парашутисти,влезли по втория начин чрез спонсорство при директорката.По молба на тези 23 деца обаче,които са разтревожени,че г-жа Хранова им губи времето в час и не усвояват никакви знания с нея,ние като техни родители се обединихме и написахме писмо до директорката с искане за нов преподавател по немски за 9б клас.Уж беше предизвикана проверка от самото училище,уж госпожата беше проверена,/след като предварително бе уведомена в кой ден и час да се подготви за въпросната проверка/.....Резултатът:обвиниха родителите и децата в лъжа,а г-жа Хранова оцениха като страхотен преподавател.Затова ние се обърнахме към РИО и МОН.В момента тече проверка.Вчера/25.11/имаше и родителска среща.Не знам дали сте разбрали на тази среща,че междувременно покрай тези писма и някои други оплаквания за нередности в 73 соу,директорката г-жа Запрянова е уволнена.Обещаваме ви,че скоро и г-жа Хранова ще я последва.Но колко бързо ще стане това зависи и от активността и на другите класове,в които тя преподава.Затова ви съветвам:след като и вие имате проблеми с г-жа Хранова и не я желаете като преподавател-напишете писмо до РИО и МОН,подкрепено с подписите на родителите от 9а клас.В писмото напишете за всички проблеми,за които децата ви съобщават по отношение на този преподавател.Аз лично вярвам в институции като МОН и РИО.Вярват и всички останали родители от 9б клас,с които заедно написахме и подписахме писмата до тези 2 институции.Ние  всеки месец ще пишем  отново и отново писма до МОН иРИО,докато нашия проблем не бъде чут,проверен и решен.Това,което искаме да постигнем е преподаването на г-жа Хранова да бъде подложено на постоянен контрол и наблюдение.Само така ще бъде открито нейното непрофесионално отношение и не добра педагогическа подготовка.И накрая ще бъде уволнена за това.Нашият клас организира и известни медии за отразяване на нашия проблем с г-жа Хранова.Така,че ние се борим и ще продължаваме да се борим докато не получим нов преподавател за 9б клас.Съветвам ви да направите същото и във вашия клас.Не бива да се прави компромис с образованието на нашите деца,особено в такава елитна гимназия като 73СОУ.А нашите деца споделят проблемите си в училище,защото очакват подкрепа и помощ от нас.Да ги подкрепим и да им извоюваме по-добър преподовател,с който наистина ще усвояват знания.

# 713
  • София
Думите по отношение на г-жа Запрянова за нередности в 73 СОУ и затова, че е уволнена са пълни глупости! В момента тече политическа чистка на 40 директори в София за ранно пенсиониране. Г-жа Запрянова е невероятен човек, колега и Директор. Аз лично вчера бях свидетел на арогантното ви и грубо поведение, което не ви прави чест!

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 11:46 от ganis

# 714
Много жалко, че се чуват подобни отзиви за преподавател на 9-ти клас, точно по немски език  в 73 СОУ! Следя с интерес темата, не мога да взема отношение, защото детето ми е в 8-ми клас. Искам само да споделя мнението си за нашата преподавателка по немски език. С госпожа Цая Йолова - Гласерман децата уцелиха в десетката, дано  да имат късмет и за напред с подобни преподаватели  по немски език, а и по останалите предмети!

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 14:49 от Roza77

# 715
# 716
Моето дете е в 8 клас, като родител , чиито деца са учили в СМГ и едното в 91 НЕГ не мога да видя с какво е по добра базата от другите училища. Да чисто е , спретнато е.
Но съм разочарована от родителската среща на 25.11. Освен класната по немски и учителката по математика никои друг учител не прояви интерес да дойде да се представи, да си каже изискванията , на какво държи, как протичат часовете и т.н. Това до сега не ми се е случвало. Дори в СМГ се шегувах, че най- важните предмети бяха рисуване и физкултура. Там учителите обясняваха всичко с най-големи подробности.  
Та си мисля, че има във какво това училище още да гони другите.
Все пак ще кажа , че има и положителни неща - харесва ми това, че има униформи и доста по строг правилник .Само дано да се спазва.

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 16:33 от big_67

# 717
Думите по отношение на г-жа Запрянова за нередности в 73 СОУ и затова, че е уволнена са пълни глупости! В момента тече политическа чистка на 40 директори в София за ранно пенсиониране. Г-жа Запрянова е невероятен човек, колега и Директор. Аз лично вчера бях свидетел на арогантното ви и грубо поведение, което не ви прави чест!
Думите по отношение на г-жа Запрянова за нередности и затова,че е уволнена НЕ СА пълни глупости.И днес,че просите подписи в нейна подкрепа/да не бъде уволнявана/в двора на училището е срамота.А най-голямата нередност е нейната злоупотреба с власт.Всяка година в езиковите паралелки на повереното й училище тя приема по 6 деца надпланово,така наречените парашутисти.Така вместо в паралелките да има по 26 деца,всъщност започват винаги по 32.Не ми отговаряйте,че това са ученици само и единствено с писма от МОН.Не очерняйте институции като РИО и МОН,за да прикривате корупцията в училището.Защото това са ученици,приети от самата учителка чрез спонсорство.В нашия клас си знаем парашутистите.И да,госпожа Запрянова е уволнена с предизвестие,по-точно ПРИНУДИТЕЛНО ПЕНСИОНИРАНА.Целият клас знаеше тази информация,още преди заповедта да бъде официално написана и заверена.А откъде знаем това?Защото в нашия клас има точно 7родители,на които членове от семейството работят в МОН,РИО,Столична община/сектор"Образование"/Както казах:ние си знаем връзкарите.Те в началото не ни подкрепиха в искането за нов преподавател по немски.Но после се присъединиха към нас.И вече 28 родители и ученици пишат,искат и настояват в РИО и МОН за нов учител по немски.Точно тези връзкари в нашия клас ще изиграят лоша роля на г-жа Запрянова.Със своите връзки.И защото това са разочаровани връзкари.Те са ядосани,че вместо да изберат 91НЕГ,са се доверили на 73СОУ.Училище със слава на елитна гимназия,която започва да разочарова все повече родители и деца.Училището има страхотни преподаватели.Но има и учители,които разрушават авторитета на училището.И се крепят вътре с протекциите на г-жа Запрянова.Говоря за г-жа Лазаринка Хранова,преподавател по НЕ,която преподава тази година на 9а и 9б клас.Заради нея тази година сме принудени да пращаме децата си на частни уроци.Предстоят изпити в края на годината за вътрешно сформиране на DSD паралелки,а г-жа Хранова бавно и сигурно ги проваля за тях.С бездействие,безотговорност,нежелание за работа.Нито един урок не е взет изцяло,нито са направени всички упражнения в тях.Не се дават домашни работи,а когато случайно им даде нещо,то не се проверява.Защото госпожата си признава пред класа,че не обича да проверява домашни.И контолни не се правят.Миналата година/подготвителната година/имахме огромен късмет,че г-жа Цая Йолова преподаваше на класа.Детето ми никога не беше учило немски,но усвои езика перфектно.Не се налагаха частни уроци на никой от класа и всички нейни ученици се представиха отлично на изпитите в края на 8 клас.Училището трябва да се гордее с такива преподаватели като г-жа Цая Йолова и да се срамува от учители като г-жа Хранова.Не знам на какво арогантно и грубо поведение сте присъствали на 25.11/на родителската ни среща/.По-скоро поведението на г-жа Хранова беше цинично,заявявайки"За какво е това напъване за DSD дипломи?Защо са ви тези DSD дипломи като те важат само за кандидадстване в Германия?"Тя мотивира или демотивира желанието на учениците да учат?Всеки ученик от 9 до 12 клас,който е имал"късмета"тя да му преподава знае нейния лозунг"Уча немски,мразя Германия!"Така,че по-редно е вместо да се възмущавате от нашето искане за нов преподавател/който наистина да дава качествено езиково обучение на децата ни/,по-добре се засрамете,че крепите такива преподаватели в 73 СОУ.В заключение ще ви кажа:харесва ли ви или не,ние вече няма да говорим с ръководството на училището/не желаете да ни чуете,а ни обвинявате в лъжи./Затова ВСЕКИ МЕСЕЦ 28 родители/от един клас с 32ученика/ще пускаме основателни оплаквания в МОН и РИО,докато бъдем чути и разбрани,докато госпожата не бъде цялостно и обективно проверена и оценена .И заслужено уволнена.Ще направим огромна услуга и на нашите деца,и на учениците след тях.Ще отразим и медийно в двора на училището нашият проблем с родители и деца от 9,10,11,12 клас-възпитаници на г-жа Хранова.След като един директор г-жа Запрянова не желае да ни чуе и да ни съдейства,нека обществото да разбере какво се случва в някои елитни гимназии!!!

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 03:03 от винаги пряма

# 718
Много жалко, че се чуват подобни отзиви за преподавател на 9-ти клас, точно по немски език  в 73 СОУ! Следя с интерес темата, не мога да взема отношение, защото детето ми е в 8-ми клас. Искам само да споделя мнението си за нашата преподавателка по немски език. С госпожа Цая Йолова - Гласерман децата уцелиха в десетката, дано  да имат късмет и за напред с подобни преподаватели  по немски език, а и по останалите предмети!
Наистина сте улучили десятката с г-жа Цая Йолова.Тя беше преподавател миналата година и на нашите деца от 8б клас.Рядко има такива преподаватели като нея.Всеки ученик,минал през нейната школа,овладява немски на много високо ниво през подготвителната година в 8 клас.В 9 клас също има страхотни преподаватели.Г-жа Богданова по руски език е едно друго голямо съкровище.Г-жа Ганка Симеонова по математика е невероятен учител.Г-жа Панова,която преподава история на немски също е страхотен педагог..Не мога да не спомена с възхищение и преподаватели като г-жа Макавеева,която преподава психология и логика на немски.Също така и Г-жа Ташева по география на немски.И Г-жа Здравкова по физика на немски.Много си обичаме и г-жа Добринова по биология,която е класен ръководител на нашия клас.Само г-жа Лазаринка Хранова/по немски език/не й е мястото в 73СОУ,защото разваля реномето на училището и влошава нивото на езикова подготовка на учениците по немски език.Но скоро този проблем ще бъде разрешен.С помощта на родители и ученици.След като самото ръководство не желае.Успешна година ви желая!

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 02:22 от винаги пряма

# 719
Да.Родителите от 9б клас знаехме за това още преди самата директорка.Лично аз смятам,че е здравословно стари структури,в които има доста корупция и злоупотреби,да бъдат разрушени.И на тяхно място да дойдат нови,свежи попълнения от кадри,мотивирани да работят честно и безпристрастно.Същото важи и за преподавателите.След директора,със сигурност и сред учителите ще има подмяна.Нали знаете,че винаги след директора си тръгва и неговата секретарка и шофьор.Всичко,което се случва е за добро!!!

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 02:18 от винаги пряма

Общи условия

Активация на акаунт