Суровоядство - втора тема

• 88 881
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Лелее ужас!  Хах както за суровото яйце ,така и за месото… Второто не го ям никакво,  а яяйце съм пробвала защото не искам да търся вратички без да сум се пробвала,  но е отвратително… ще пробвам яйце на пара Simple Smile)))) хихиих Приятели,  днес роовя за сурови какаови ядки?  Някой да сподели откъде си взима и е доволен?

# 526
Суджуци, луканки, сушени филета, веяни или пушени риби са все сурови меса. Simple Smile

От всичко изброено предпочитам само суровата (осолена) риба  Grinning.
И сурово яйце съм пробвала, но не бих казала, че го обичам така.

# 527
Вери, хич не се сетих за тези. Все мислех, че под "сурово месо" суровоядците имат предвид необработено месо.

Смути от спанак, кейл, глухарче, банан, ябълка, круша, ленено семе

Киноа (варена), краставици, домати, къдрав кейл, чесън, олио от ленено семе, хималайска сол, суров оцет

# 528
Ето сутрешната ми закуска в още непреработен вид в микрофермата Wink

Ето я вече и готовата закускаааа със сок от пониците. Това в купичката е накиснат от снощи лимец и смлян в блендера. Заедно с фурмите става чудо!

# 529
Людмил, мням-мням!

Аз пък заредих поредната партида киснати ядки, суров хляб и "пържени картофи" в дехидратора.

Круши, ягоди, грахови поници, таханово-портокалов сос, какаови зърна

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 16:58 от Фея Кръстница

# 530
Тези не с напълно сурови...

Оризови пънчета с дип от ягоди, банани и тахан

Салата от грозде, банан, покълнал боб адзуки, сос от ягоди, домашно соево кисело мляко и мед

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 17:20 от Фея Кръстница

# 531
Чудих се, чудих се къде да питам и реших да е в тази тема.
Искам да се сдобия с блендер(миксер), но тези най-най-суровоядските са с ужасно завишени цени (600-1000 евро Crazy). Ако бяха на американските, можеше и да се замисля.
Та някой може ли да препоръча блендер на по-нормална цена? (Четох хиляди мнения в интернет и се обърках още повече. Tired) Искам да може да кълца качествено зелении като спанак, коприва... Ако успява да се справи и с направата на брашно от ядки, ще съм много щастлива. Благодаря предварително.

dessinkaaaaa@abv.bg, какаови зърна си купувам насипни от Zoya. Вече доста кг съм погълнала, винаги са били хубави, но купувам от тези с по-високата цена.

Не съм суровоядец, но сигурно 75-80% ги докарвам, ако млечните продукти от сурово мляко влизат в сметката.

# 532
  • Sofia
има ли в БГ от тези машинки,с които се правят мюсли,т.е.сипва се зърно и с намачкване излиза пресована ядка...забравих името на уреда Embarassed

# 533
Благодаря Синьо Simple Smile а относно машинката- НутриБулет от телешопа го хеалят най-много Simple Smile.. Успех

# 534
има ли в БГ от тези машинки,с които се правят мюсли,т.е.сипва се зърно и с намачкване излиза пресована ядка...забравих името на уреда Embarassed
Не знам как точно се наричат на български, вероятно имат някакъв термин. На английски са roller grain mills (ролкови мелници за зърно).

Синьо, всякакъв уред с поне 800 W би свършил работа.

"Чийзбургер": питки от сурова спелта и ленено семе; къдрав кейл; веганеза; бъргър от сурова покълнала леща; веган кашкавал; сурови шитаке гъби; домат; грахови поници

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 04:55 от Фея Кръстница

# 535
Здравейте,
извинявам се ,че така нахлувам в темата ,но имам нужда от помощ и мисля,че тук ще можете да ми помогнете.Искам да си купя дехидрататор Exalibur ,от Amazong.Тъй като са Американски продукт са адаптирани към тяхната мрежа.Искам да попитам тези от вас,които притежават такъв уред и го ползват в BG,дали има значение какъв ще е вида на трансформатора?.Не искам да рискувам да го купя и да гръмне преди да успея да му се зарадвам  Simple Smile
Предварително ви благодаря  и щастлив ден   bouquet

# 536
Атити, има огромно значение какъв е трансформаторът. Говори с електротехник и бъди готова да му дадеш електропараметрите на уреда.

Нямам "Ескалибур" (след много четене и обстойни сравнения предпочетох "Седона"), но и ползвам дехидратора си на местната мрежа. Наскоро обаче ми се наложи да търся отговори на подобен въпрос във връзка с блендер "Блендтек", който исках да занеса на майка ми. Оказа се доста сложно да се определи какъв точно трябва да е трансформаторът...

Имай предвид още нещо: ако използваш трансформатор, губиш гаранцията на електроуреда.

# 537
Фея,много ти благодаря  Hug
Ще проуча въпроса,тук също се предлагат дехидрататори Exalibur,но не мога да се свържа с фирмата ,която ги предлага за да ги разпитам.Аз все още не съм се спряла на 100% на exalibur,но клоня към него защото ми харесва ,че  е с правоъгълна форма на тавичките и нагревателя му е отстрани,което мисля,че е по добър вариант сравнение да е отдолу. Но на какъвто и вариант да се спра ,мисля да е скоро за да мога да го ползвам,като започнат сезонните плодове  Simple Smile
Благодаря ти  Hug

# 538
"Седона" също е правоъгълен уред, но вентилаторите са отзад. При по-малко количество продукт, можеш да включваш само единия вентилатор.

Не знам кой модел на "Ескалибур" гледаш. Ако не е X10EL, значи разсъждаваш по въпроси, които си задавах и аз.

В сравнение с по-разпространения модел на "Ескалибур", вратичката на "Седона" е прикачена към уреда и е прозрачна. Така виждаш какво сушиш и на какъв етап е.

При "Седона" имаш също два режима на работа: дневен и нощен (по-тих).

Копчетата на "Седона" са от предната страна. Има и дисплей. Той показва температурата (във Фаренхайт или Целзий) и оставащото време.

Иначе термостатът и на двата уреда е еднакво добър, а тавичките без ВРА.

# 539
Фея   bouquet
да си призная ,не съм наясно с моделите на exalibur.Знам единствено,че се препоръчват като най добри.
Sedona ги разгледах и също ми изглеждат ,много добри а и тези неща които ми написа ми звучат като голям + сравнение с exalibur.... голяма чуденка Simple Smile Ще го мисля  Simple Smile Много ти благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт