Суровоядство - втора тема

• 88 834
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • на острова на мечтите
Фея, намерих те! Heart Eyes Hug
 Някъде ми попадна едно изказване, че пълно суровоядство за съвремнният човек е немислимо. Не помня аргументите, но аз само през лятото успявам да съм почти напълно суровоядец. През другото време съм фен на топличко и сготвенко. А и като гледам разни програми,гледам ги, защото мъж ми  ги харесва, където разни паразите обсебват тялото ни, ме побиват тръпки да ям само сурово. Мия и кисна листни и други зеленчуци в разтвор от сода, ама не винаги после ми харесва вкусът! Sick
При вас как е?

# 571
  • по пътя
При мен последно време започват да ми правят проблеми зеленолистните, най-вече спанакът. След като го ям започват болки в бъбреците. Има храни, които не мога да ям сурови-фъстъци например, а обичам. Едва ли някога ще мога да бъда пълен суровоядец. Лятото почти, но тогава много си падам по комбинации с кисело мляко, така че пак не се брои. Simple Smile

# 572
ДанилуHug

Не съм пълен суровоядец и нямам амбицията да бъда. Приятно ми е от време на време да ям обикновени картофи, бобена чорба, суши с ориз, печен хляб... Запазвам съотношението сурово/готвено в стойостите 90/10 не от инат, а защото така ми е вкусно.

Да не говорим, че суровоядството е леко непрактично, когато се ходи на гости или ресторант. Тогава просто ям каквото веганско има.

Мия зеленчуци и плодове само с вода, най-много да ги пръсна с препарат за миене на плодове/зеленчуци преди плакнене.

# 573
  • На остров
Аз днес си направих много вкусна салата - авокадо, краставица, микс от рукола и манголд, печена чушка , домати и дресинг  с чесън.

# 574
ДанилуHug

Не съм пълен суровоядец и нямам амбицията да бъда. Приятно ми е от време на време да ям обикновени картофи, бобена чорба, суши с ориз, печен хляб... Запазвам съотношението сурово/готвено в стойостите 90/10 не от инат, а защото така ми е вкусно.

Да не говорим, че суровоядството е леко непрактично, когато се ходи на гости или ресторант. Тогава просто ям каквото веганско има.

Мия зеленчуци и плодове само с вода, най-много да ги пръсна с препарат за миене на плодове/зеленчуци преди плакнене.
Написано, все едно се отнася за мен.. почти! С 3-ма мъже вкъщи не трябва да ги принуждавам да карат само на моите полезни неща, но все пак съм си ги приобщила да се хранят здравословно Grinning Laughing Поне съм щастлива, че сме дом, който може без месо. Останалите животински- когато и както преценя. Извинявам се за невежеството- какво е препарат за миене на плодове/зеленчуци

# 575
Има храни, които не мога да ям сурови-фъстъци например, а обичам.
Фъстъците не са ядки, а бобови.И доколкото знам, не трябва да се ядат сурови.

# 576
Фъстъците не са ядки, а бобови.И доколкото знам, не трябва да се ядат сурови.
Може да се ядат сурови, но под формата на кълнове. Или поне да се киснат 12-14 часа.

Спанак, ягоди, боровинки, сос от растително масло (7 вида ядки и семена) + малко какао + бадемово мляко

Тъмнозеленолистен микс, микрозелении, покълнала спелта и кара-кара портокал

Бейби марулки, спанак, ягоди, покълнала спелта, сос от тахан, мед и портокалов сок

Покълнала спелта, сурово червено цвекло (мариновано в цитруси и зехтин), авокадо, медена мандарина, магданоз и подправки. Една от най-вкусните и засищащи салати, които съм правила напоследък.

# 577
Чували ли сте за теорията, че в естествена среда (без днешните технологични постижения) човекът е преди всичко плодоядец?

Салатна смеска, три вида домати, пресен лук, веган "Пармезан"

# 578
  • UK
Чували ли сте за теорията, че в естествена среда (без днешните технологични постижения) човекът е преди всичко плодоядец?

Не! За първи път чувам подобна теория...  Thinking  Но не е лишена от логика, по островите сигурно ядат предимно плодове, корени разни и морски дарове?! newsm78

Ето едно сурово предложение от мен.

http://eatpraylovewithjo.com/?p=144

# 579
  • по пътя
да, чувала съм теорията за плодовете, чела съм и литература някаква и я подкрепям. Да не говорим, че в България Лидия Ковачева ( сега и нейните ученици)има стройна система за плодолечение от повече от 30 години, така че няма нужда да откриваме топлата вода. Simple Smile

# 580
да, чувала съм теорията за плодовете, чела съм и литература някаква... няма нужда да откриваме топлата вода
Не разбирам отношението ти.

Всеки човек намира информация и натрупва знания по различни пътища, начини и време. Това нито прави някои от нас по-умни и добри, нито други - по-глупави и лоши.

# 581
  • на острова на мечтите
Да не говорим,че много от нас,съвременните хора, няма да са в състояние да си хванат сами плячката Joy
Фея Hugкъде мога да прочета нещо за тази теория. На български,руски,или евентуално италиански? Сега няма да мога да потърся повече инфо в нета,но благодаря за каквато и да е надока  bouquet

# 582
  • по пътя
Фея, погрешно е прозвучало като негативно отношение, не ми е било това целта. Peace Изобщо не съм от умните по отношение на храненето, дори напротив. Embarassed Нали знаете оная история, преди векове са се лекували с коренчета и плодове, после се е развила до безумие бих казала фармацевтичната индустрия, а сега поле лека човекът се връща към коренчетата и плодовете.  Simple Smile

# 583
Данилу, Дрийми, превеждам извадки от книга на английски. Ще ви дам информацията веднага, щом е готова.

# 584
  • на острова на мечтите
 :party:blagodarq  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт