Суровоядство - втора тема

• 88 828
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Смес от бейби зеленолистни, смокини, кара-кара портокал, боровинки. Не съм слагала никакви допълнителни овкусители.

# 586
  • на острова на мечтите
Хм, моята любима салата без смокини. Но ще пробвам и с тях. Когато излязат на пазара, разбира се.
 Вчера видях по дръвчетата близо до морето, че вече са пораснали достатъчно, но ще мине поне месец до зреенето им. Ако не и повече.
Пак там, край морето имам предвид, беше пълно с авокадови дървета и съответно плодове. Жалко, че нямаше никой, от който да си купя. май собственика беше на пазар Crossing Arms Но ще знам за следващият път.

# 587
Пак там, край морето имам предвид, беше пълно с авокадови дървета и съответно плодове.
Никога не съм виждала авокадо на дърво...

# 588
  • на острова на мечтите
Пак там, край морето имам предвид, беше пълно с авокадови дървета и съответно плодове.
Никога не съм виждала авокадо на дърво...
Laughing И на мен ми беше за първи път. И щях да подмина, ако не бяхме заедно с едни приятели, които ги забелязаха. Уф, бяха доста високо. Ама като се огледахме някой от тях бяха на земята изядени от птици. Имам насадени. В саксии Grinning Трябва да ги присадя, но тук, където живея е малко по-хладно и не знам дали ще порастнат. а и колко време им е нужно?
Днес си правих десерт с чия и замразени боровинки, малини и къпини, и няколко пресни ягоди. Ммммммммммм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 589
Днес си правих десерт с чия и замразени боровинки, малини и къпини, и няколко пресни ягоди. Ммммммммммм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Може ли рецепта  Praynig От известно време само за десерти мисля  Rolling Eyes

# 590
Привет и от мен-една 80% суровоядка,за съжаление не мога да постигна 100% суровоядство или по-скоро не искам Thinking,преидмно мога да карам цял ден на плодове,но вечер съм на морски дарове или риба на скара-това ми е вечерята,а понякога вместо рибни,вкарвам малко сирене.....решила съм да наблегна на полезните кълнове. Така ме блазнят вашите сурови ястия,че ще ви следя активно за повече идеи  bouquet.....един важен за мен въпрос:позволявате ли си вино понякога?.... Thinking

# 591
  • Sofia
Тези пресни кокосови орехи само за пиене ли са или и ядката им се яде http://www.balevbiomarket.com/media/catalog/product/cache/2/imag … okosov-oreh_1.jpg

# 592
И ядката/месото се яде. Много по-различно е от зрелия/стар кокос. На младия е нежна, мека, кремообразна и става като сметанов крем.

# 593
  • Sofia
много благодаря,Вери  bouquet

а има ли някакъв "чалъм" за по-лесно отваряне,много влакна има,първо те ли трябва да се отстранят...

# 594
# 595
  • Sofia
не е много лесно....но поне вече няма да ги изхвърлям,че и при нас са си доста скъпи Money,а кокосова сметана трудно се намира...ще си я приготвям сама Hug

# 596
Добре дошла, Калабрия!

Малцина са тези, които са на 100% сурова храна. Поздравления, че си постигнала 80% в полза на пресните плодове и зеленчуци!

Не, не пия вино, но аз алкохол по принцип не употребявам. Никога не са ми допадали нито вкусът, нито усещането, а още по-малко идеята за загуба на самоконтрол. Знам, че виното има полезни съставки, но също така знам, че мога да си ги набавя от други източници.

Доли, много обичам млад кокос!

# 597
Ягоди, боровинки, покълнала спелта

# 598
  • на острова на мечтите
И ядката/месото се яде. Много по-различно е от зрелия/стар кокос. На младия е нежна, мека, кремообразна и става като сметанов крем.
Тук не съм виждала млад кокос, но и узрелите ми харесват.
Бях намерила консерви с кокосово мляко и оттам си правя сметана. Само дето е много маслена и не ме съблазнява да я ям често.

# 599
  • на острова на мечтите
Може ли рецепта  Praynig От известно време само за десерти мисля  Rolling Eyes
Извиняв, ама сега видях запитването. Нищо осбено е рецептата. Накисвам чия в студена вода. След около 10_на минути добавям замразените  плодове, малко кафява захар,разбърквам леко, малко веган сметана, но може и друга,аз не ям мляко и млечни. Става много вкусно! Предполагам, че и спресни плодове се приготвя успешно. Аз чия си закупих за първи път през зимата, та досега само със замразени плодове съм правила.  chef

Общи условия

Активация на акаунт