Суровоядство - втора тема

  • 88 823
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 546
danilu   bouquet Аз чията си я слагам в овесените ядки и в смутито. Ще пробвам и така  Wink

# 601
  • Sofia
  • Мнения: 29 101
и аз преди така я слагах в шейкове и бисквитки,но като се накисне е по-добре,увеличава доста размера си

# 602
  • Мнения: 8 163
Червено цвекло, ябълка, ягоди, портокал

# 603
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Снощи си накиснах чия и днес добавих ягоди, банан, червени боровинки (замразени) и малко стевия. Много приятен желиран крем се получи. Тук от вчера започна едно горещо.... Whistling

# 604
  • Мнения: 546
Ммммм, Фея, страхотен цвят   bouquet А колко обичам смутита с цвекло....

# 605
  • Мнения: 8 163
За децата: спанак, ягоди, манго, боровинки, шоколадово-портокалов сос



За възрастните: тофу, манго, микрозелении на бок чой, сос от червено цвекло

# 606
  • Мнения: 2 627
Фея ,чудесни предложения,благодарности за идеите!Аз днес съм на ягоди,просто обожавам Simple Smile

# 607
  • Мнения: 2 551
Чудни вкусотии Hug

Цвекло съм комбинирала в смути с морков и портокал и се получава не толкова приятен доматен цвят.

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 10:59 от simpatikonia

# 608
  • Мнения: X
Преди време бях питала в темата за блендерите/миксерите (благодаря още веднъж на отговорилите ми). След мнооого четене на отзиви реших, че няма смисъл от "немощен" такъв и вече съм горд притежател на блендер с 1680W. Сега експериментирам с бъркочи. Laughing

А Фея Кръстница все се каня да я питам на какво екзотично място живее, че имат толкова плодове и зеленчуци в сезон. newsm78 При нас ягоди ще има евентуално в края на месеца, а боровинки чак лятото и само точа лиги по снимките. Crazy

# 609
  • Мнения: 8 163
Синьо, чак пък екзотично мястото не е. Много е тривиално даже  Grinning Просто държавата е голяма и с добър стокообмен.

***

Аспержи на лентички с четири цвята репички и сос от дижонска горчица + лимон + три цвята пипер



Следващият път ще сменя соса. Ще го направя само от лимон, малко чесън и копър. Струва ми се, че колкото по-просто е овкусяването на суровите аспержи, толкова по-приятни са.

Пролетна салатна смеска със сурови гъби, люти камбички, сейтан

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 02:31 от Фея Кръстница

# 610
  • Мнения: 8 163
Пикантна сурова гъбена крем-супа с кълнове на бок чой



Пролетна салатна смеска със сурови гъби "кралски тромпет" и чесън



Суров таратор с домашен веган кефир



Цветно сурово суши (оранжев карфиол със слънчогледови кълнове и лилав карфиол с еноки)

# 611
  • Мнения: 99
Здравейте, сега разглеждам форума и съм впечатлена от нещата, които приготвяте.  Grinning Аз съм канидат-суровоядец. С идеята се запознах  преди 3 години бях бременна и прочетох една книга на В.Бутенко. Моментално разнообразих менюто си и включих смутитата в него. Със сигурност от тогава си остана нагласата да консумирам повече плодове и зеленчуци. След като родих постоянно пробвам да отслабна, но... йо-йо ефектът ме застига. Има неповече от 5 излишни килограма, но изглеждам като бременна - даже и в очите на голямото ми момиченце. Миналата година след като четох доста за храненето и ефектът му върху здравето се отказах от млечните продукти. Доволна съм. Имам хроничен синузит и за 3 седмици след спиране на млечните продукти се почувствах като нова. Спряха постоянните кризи, вече не изпивах куп болкоуспокояващи.  Сега болката и постоянните секрети в гърлото и носа се завръщат само ако по невнимание хапна нещо, на което не съм проверила съдържанието или пък след вирус. Зимата направих и първите пости в живота си...
Сега, обаче, стигнах повратна точка според мен. Имам сериозни проблеми със стомаха си - налага се да пия лекарства, за да облекчавам киселините, които са ми изгорили хранопровода, имам синини по очите, има излишни килограми, събуждам се уморена и с подпухнали очи.
Искам да опитам със суровоядството. Гледах 2 филма, прочетох няколко книги, чета статии и съм убедена, че трябва да се опитам и да направя тази крачка.
Моля за съвет, за да не направя грешка, която да ми пречупи волята и да ме разубеди. Как да подходя? Как да контролирам апетита, който често ме спохождаше /поне докато постех/?

# 612
  • Мнения: 8 163
Бубе, а кога и от какво получаваш киселини?

Какво количество храна изяждаш дневно и на колко порции?

Как комбинираш храните?

Колко време за почивка (сън) и презареждане (спорт, медитация) отделяш?

# 613
  • Мнения: 328
Не съм сурово ядка,но голяма част от храната ми е сурова имала съм и периоди на пълно суровоядство .Аз лично съм го използвала най вече за лечение на депресия и тревожност .От доста години не консумирам месо .В момента съм бременна и пак не мога да ям месо въпреки ,че опитах няколко пъти ,но само се отвратих повече .Отказах и сиренето , кашкавала и яйцата покрай бременността просто от самата мисъл за тях ми се гади не ,че преди съм ги яла кой знае колко  .Накрая спрях да слушам всички и започнах да си се храня както на мен си ми харесва според моя вкус повече зеленчуци , плодове ,ядки ,кисело мляко, приготвям си и супи и чудесни вегетариански ястия .Мисля отново да се захвана със суровоядството след бременността или да изчакам след кърменето ?Кое е по удачно?
Да уточня мисля да го използвам за лечение на тревожност ,а не с цел отслабване или за постоянен начин на живот .

# 614
  • Мнения: 8 163
Екатерина, когато и да решиш, все ще е от полза. Само внимавай да не наблягаш на ядките твърде много, че те са с много висок процент на мазнини.

От чисто практична гледна точка суровоядството е много удобно, защото отнема много по-малко време да направиш салата или смути, отколкото да сготвиш гювеч. В този смисъл ще имаш повече време за бебето и себе си след раждането.

Пиеш ли вит. В12? Излизаш ли на слънце? Пиеш ли растителни млека? Соевото е с високо съдържание на калций и го препоръчвам, въпреки че не в сурово.

Общи условия

Активация на акаунт