Суровоядство - втора тема

• 88 115
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, гледах преди месец д-р Гайдурков при Гала разказваше, че 2 седмици на сурова храна и диабет тип 2 и високото кръвно изчезвали. Мислите ли, че може да има нещо вярно в това? Срещат  ли се при суровоядците диабет и хипертония?

# 631
Acer, да, вярно е. На запад от години се практикува този метод за контрол и лечение на диабет от II степен и за нормализиране работата на сърдечни-съдовата система. В немалко случаи веганската диета е довела до контрол и спиране развитието на ракови заболявания (по метода на Герсон). Мисля, че съм давала линк към документален филм именно за диабетно болни, които биват подложени на суровоядско хранене. При него трябва само да се внимава да не се прекалява с мазнинитe.

Ето го въпросния филм (на английски):

# 632
Майка ми започна "диетата" от днес, но яде само краставици, ябълки и орехи. Казва, че две седмици ще изкара на това, а аз се притеснявам дали е безопасно. Д-р Гайдурков казва никаква сол и добавени мазнини, така че си яде продуктите съвсем без нищо.

# 633
Майка ми започна "диетата" от днес, но яде само краставици, ябълки и орехи. Казва, че две седмици ще изкара на това, а аз се притеснявам дали е безопасно. Д-р Гайдурков казва никаква сол и добавени мазнини, така че си яде продуктите съвсем без нищо.

Е как само краставици, ябълки и орехи? Кой препоръча да се ядат само тези три продукта?

Ако майка ти няма противопоказания за консумация на тъмни зеленолистни, както и по-ярко оцветените кореноплодни и зелеви (моркови, репички, сладък картоф, червено зеле, лилав и оранжев карфиол, броколи, брюкселско зеле и пр.) нека яде и от тях.

Да яде и плодове. Като начало може да подбира тези, които не са много сладки. Доматите, примерно, са с ниско съдържание на захар.

Ако няма непоносимост към глутен, може да си прави и кълнове от зърнени (пшеница, спелта и пр.) и бобови (леща, мунг, адзуки, нахут).

За да получава необходимите й хранителни вещества, майка ти трябва да приема различни видове плодове и зеленчуци. За да може диабетът и хипертонията да са под контрол, този начин на хранене трябва да бъде постоянен (като хранителен режим), а не краткосрочен (като диета за отслабване). Искат се знания и трупане на опит.

# 634
Домати не яде, не и понасят. Ще взема утре да и накупя някой неща, поне мисля, че ще яде моркови, грейпфрут и репички, ще се постарая да намеря разнообразни храни . Суров карфиол никога не е яла, а тя е доста твърда в навиците си за храненето и се съмнявам, че ще яде, но ще предложа. Ще и кажа да си направи и кълнове, но от къде вземате семената за тях?  Много благодаря за съветите  bouquet

# 635
Всеки магазин за хранителни стоки би продавал зърнени и леща, които стават за кълнове. Обикновен боб не може да се яде суров. Само тези, които написах могат.

Мунг има в Билла (май) и в магазините за био храни.

# 636
Боб мунг съм виждала в кутии (покълнал) и в пакети, като обикновения боб - има го в Билла и Кауфланд.

Все се каня да питам този в пакетите дали става за покълване или има специален сорт за покълване.
Колкото пъти се каня да си купя, се сещам, че трябва да попитам първо в темата   Grinning.

# 637
Симпа, стига да е суров и да не е обработван допълнително, мунгът в кутии би трябвало да става за покълване.

# 638
Ще прегледам по-внимателно етикета.

# 639
Зависи от организма на човек. Добре е да се консултира с лекар преди това.
Иначе режимът е доста полезен, аз например правя плодолечение поне 3-4 пъти годишно: 10 дни плод и 10 дни захранване и съм в отлична форма.

# 640
Аз също съм правила "плодолечение" преди години и постоянно бях гладна. Да не говорим за подутият корем и газове, които имах. Да, отслабва се, но след това захранването винаги е провал за мен и става ужас. А и като знам, че основно вода съм свалила, не виждам смисъл. За пречистването не съм много убедена, че има такова при този метод.

Като тинейджърка, много залитах по здравословното хранене. Чела съм книгите на Пол Бърг. Даже и гладуване съм правила с вода само- ето тук вече според мен, може да се говори за пречистване. Не че през останалото време организма не си знае работата, но по този начин процесът се ускорява.

# 641
Здравейте, гледах преди месец д-р Гайдурков при Гала разказваше, че 2 седмици на сурова храна и диабет тип 2 и високото кръвно изчезвали. Мислите ли, че може да има нещо вярно в това? Срещат  ли се при суровоядците диабет и хипертония?
Аз лично го използвам за лечение на тревожност и депресия ,но ефекта е по силен с повечко ядки и плодове .Горе долу правя 6-8 курса на година от по две седмици .Сега не правя заради бременност .

# 642
Джия, ако си била постоянно гладна, значи не си ядяла достатъчно плодове. Предполагам това се е дължало на факта, че си имала за цел премахване на излишни мазнини, а не преминаване към здравословен начин на хранене. Сиреч, опитала си се да ограничиш калориите, като при това си гледала на плодовете просто като на въглехидрати, а не какъв тип въглехидрати са.

# 643
О, не преди изобщо не гледах на плодовете, като на въглехидрати. По-скоро бягах от мазнините, а сега е точно обратното-отбягвам В.

Изкушавам се, да го пробвам пак това пусто плодуване, защото много бързо се сваля, ама като знам, че после ще си ги върна, това ме спира много. А, не е да не се храня здравословно.

И съм от яжните  Laughing Хапвала съм доста повече от 800-1000гр. на ден плодове.

# 644
И съм от яжните  Laughing Хапвала съм доста повече от 800-1000гр. на ден плодове.
Само плодове или и други храни в рамките на деня?

Аз изяждам сигурно по 2-3 кг плодове дневно, ако не и повече: ягоди, боровинки, банани, портокали, ябълки, круши, домати, краставици, сливи, нектарини, грейпфрути, грозде... Отделно са ми зеленолистните зеленчуци: спанак, кейл, магданоз...

Готвя рядко - картофи, ориз, спагети, някои бобови. От зеленчуците най-много да "църна" плоската страна на срязано брюкселско зеле, с което не качвам температурата на цялото зелче.

В подписа ми има линк.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 20:45 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт