Суровоядство - втора тема

• 88 100
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
 Shocked Мен ме досрамя точно да кажа колко, но ето че не съм сама. Значи не е толкова много, колкото съм си мислела.  Embarassed

Относно плодуването, съм карала само на ябълки и чай, както си е по Л. Ковачева. По нататък съм хапвала различни плодове, дори и на едно хранене.  Никакви други храни. По принцип не ям хляб и производни, картофи, ориз, бобови и всякакви високовъглехидратни храни, повече от година. Хапвам ограничено мляко, ядки и плодове. Не бягам от мазното, но избягвам всякакви рафинирани мазнини, включително и тези богати на омега 6, тъй като предизвикват възпалителни процеси в тялото.

Мерси за линка, ще разгледам.

Сега разгледах. Страхотни снимки, на смутита(пила съм само купешко). Засищат ли?
А, не ти ли е постоянно подут корема от всичките тези зеленчуци и плодове?  Embarassed

Скрит текст:
Предполагам, че като страничен ефект от този тип режим е именно подутият корем и газовете.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 21:05 от Джия

# 646
Джия, ама имай предвид, че 95% от менюто ми са съставени именно от плодове и зеленчуци.

Смутитата засищат, да. Но изпивам по литър на ден.

Не, не ми е подут коремът. Плодовете се смилат за около 2 часа и преминават през целия тракт за около 24 часа или по-малко.

Същият процес при хората, които ядат животински продукти отнема до 96 часа...

# 647
Това за животинските продукти не е вярно. Това ти го казва човек, който яде предимно животинска храна(яйца и шарено месо) и всеки ден задължително месо. Когато ям само месо ми е супер леко и комфортно. Ако го съчетая с някакви зеленчуци не чак толкова.

Да знам, че зеленчуците и плодовете се смилат бързо, но не става въпрос за това, а за следващият процес. Все пак след два часа не ги изхвърляш. Стават разни процеси в чревната ни флора и не винаги е приятно. За това питах, но явно нямаш проблеми с това.

А, блендера за смутитата трябва да е някакъв специален откъм ватове или?

# 648
Джия, не знам дали е ясна разликата между "време за храносмилане" и "време за преминаване през стомашно-чревния тракт". Това, че за месото може да отнеме до 96 часа на значи, че човек ходи по голяма нужда веднъж на 96 часа (макар че кма и такива случаи), а че храната престоява в тялото по до 96 часа.

Данните ми не са базирани на личен опит, а на изследвания.

Всеки блендер би направил смути. По-мощните се справят по-бързо и по-добре.

# 649
О, не преди изобщо не гледах на плодовете, като на въглехидрати. По-скоро бягах от мазнините, а сега е точно обратното-отбягвам В.

Изкушавам се, да го пробвам пак това пусто плодуване, защото много бързо се сваля, ама като знам, че после ще си ги върна, това ме спира много. А, не е да не се храня здравословно.

И съм от яжните  Laughing Хапвала съм доста повече от 800-1000гр. на ден плодове.
Аз препоръчвам плодуването, макар, че не го правя за отслабване и затова ям по-калорични плодове като банани и ананас, тъй като съм доста слаба. Правя го за лекуване на алергия, засега имам някакво подобрение.

Не изпитвам никакъв глад и не ми се дояжда друга храна. Ако съм доста гладна ям мед.

# 650
Това за животинските продукти не е вярно. Това ти го казва човек, който яде предимно животинска храна(яйца и шарено месо) и всеки ден задължително месо. Когато ям само месо ми е супер леко и комфортно. Ако го съчетая с някакви зеленчуци не чак толкова.

Да знам, че зеленчуците и плодовете се смилат бързо, но не става въпрос за това, а за следващият процес. Все пак след два часа не ги изхвърляш. Стават разни процеси в чревната ни флора и не винаги е приятно. За това питах, но явно нямаш проблеми с това.

А, блендера за смутитата трябва да е някакъв специален откъм ватове или?
За смути използвам на Delimano, много ме кефят, сега имат и някаква промоция в Кауфланд.
За сокове си взех специална сокоизтисквачка на принципа на студено пресоване, а не с ножчета.
Ама ако имаш обикновен блендер или кухненски робот ще свършат работа.

А относно месото, ям най-много 1-2 пъти месечно. Не съм си го поставила за цел, просто не ми харесва вкуса,

# 651
Моят проблем с плодовете е, че много ги обичам и преяждам с тях постоянно, за това и ги отбягвам през повечето време. А, ако ям банани абсурд да отслабна.
С ананаса имам не особено приятен опит. Беше ми се разранила устата от него и цял ден ми щипеше на езика. Крайчеца на устните ми се беше възпалил много лошо и имах ранички. Да не говорим, че през нощта има позиви за повръщане. (бях решила него ден да го карам само на плодове и вечерта ядох ананас). А хем знам, че съдържа вещество, което буквално те разяжда, нещо като защита на самото растение.

Скрит текст:
96 часа е много време и не го вярвам. Има хора, които се хранят само с тлъсто месо и вода и си ходят до тоалетната редовно. Тези вегетариански изследвания са ми ясни. Имаше един филм " Нож срещу вилица" на веганска тематика, където демонизираха месото, ъгейн и след това доказаха, че данните в самият филм и като цяло информацията е, невярна. И това, че загнива в червата също е голяма лъжа. Но да не си помислите, че ви агитирам. Все пак знам, че темата е Суровоядство и тук не се консумира месо.
Все пак за тези, които хапват от време на време, искам да дам непоискан съвет. Хапвайте телешки черен дроб, ако можете. Може би една от най-полезните храни. Съдържа всичко от което се нуждае тялото. И яйченият жълтък също е много полезен. А самите витамини в него са много по лесно усвоими. Тъй като това не е по темата, ще го скрия и ще се опитам повече да не говоря за месо.  Laughing

# 652
  • Sofia
ананаса е бил неузрял,затова е щипело и си имала тези рани

# 653
Моят проблем с плодовете е, че много ги обичам и преяждам с тях постоянно, за това и ги отбягвам през повечето време. А, ако ям банани абсурд да отслабна.
С ананаса имам не особено приятен опит. Беше ми се разранила устата от него и цял ден ми щипеше на езика. Крайчеца на устните ми се беше възпалил много лошо и имах ранички. Да не говорим, че през нощта има позиви за повръщане. (бях решила него ден да го карам само на плодове и вечерта ядох ананас). А хем знам, че съдържа вещество, което буквално те разяжда, нещо като защита на самото растение.

Скрит текст:
96 часа е много време и не го вярвам. Има хора, които се хранят само с тлъсто месо и вода и си ходят до тоалетната редовно. Тези вегетариански изследвания са ми ясни. Имаше един филм " Нож срещу вилица" на веганска тематика, където демонизираха месото, ъгейн и след това доказаха, че данните в самият филм и като цяло информацията е, невярна. И това, че загнива в червата също е голяма лъжа. Но да не си помислите, че ви агитирам. Все пак знам, че темата е Суровоядство и тук не се консумира месо.
Все пак за тези, които хапват от време на време, искам да дам непоискан съвет. Хапвайте телешки черен дроб, ако можете. Може би една от най-полезните храни. Съдържа всичко от което се нуждае тялото. И яйченият жълтък също е много полезен. А самите витамини в него са много по лесно усвоими. Тъй като това не е по темата, ще го скрия и ще се опитам повече да не говоря за месо.  Laughing

Тогава се насочи към ягоди и череши. Ягодите са с изключително малко калории и могат да се комбинират с 1 малък банан и малко мед. Става страхотно и засищащо смути! Понякога слагам и джинджифил за аромат.

# 654
Банан и ягоди  Crazy мммм

Доли, узрял си беше  Peace

# 655
Не е бил добре обелен ананасът, затова така се е получило

# 656
Здравейте   bouquet Четох, че готовите кълнове от соя трябва да се потопят за малко във вряща вода. Това отнася ли се и за другите кълнове или е единствено относно соята?

# 657
И на мен ананасът ми действа агресивно върху ъгълчетата и лигавицата на устата.
Уж избирам все узрели плодове  newsm78
Това с ъгълчетата на устата съм го решила - режа ананаса на малки парченца и го ям с виличка  Grinning

# 658
Атари, само за соевите се отнася.

Джия, много суровоядци ядат сурови мляко/млечни, сурови яйца, сурова риба, сурово месо.

Цифрите за часовете не съм ги взела от вегански/вегетариански сайтове.

# 659
Като се консумират предимно плодове и зеленчуци,организмът набавя ли си необходимите вещества, които са му нужни? От три години не ям месо, отскоро яйца и риба.Наблягам на плодове, зеленчуци, семена, малко ядки, боб . Обаче не мога без сирене и кисело мляко.В тозо случай трябва ли да пия някакви добавки?

Общи условия

Активация на акаунт