Суровоядство - втора тема

• 88 097
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Като се консумират предимно плодове и зеленчуци,организмът набавя ли си необходимите вещества, които са му нужни? От три години не ям месо, отскоро яйца и риба.Наблягам на плодове, зеленчуци, семена, малко ядки, боб . Обаче не мога без сирене и кисело мляко.В тозо случай трябва ли да пия някакви добавки?
Аз също не съм фенка на месото, най-много 1-2 пъти месечно. 
Мисля, че пчелния прашец може да ти осигури най-много минерали. Изкуствените добавки ( витамини) са вредни и карциногенни. Аз наблягам само на органични продукти.

# 661
Дези, трябва да приемаш вит. В12, а през зимните месеци е добре да пиеш и вит. D.

# 662
  • по пътя
Като се консумират предимно плодове и зеленчуци,организмът набавя ли си необходимите вещества, които са му нужни? От три години не ям месо, отскоро яйца и риба.Наблягам на плодове, зеленчуци, семена, малко ядки, боб . Обаче не мога без сирене и кисело мляко.В тозо случай трябва ли да пия някакви добавки?
Общо взето това беше и моята храна, но аз ям и доста елда. Simple Smile Не съм пила добавки, за В12 има доста противоречиви мнения, изобщо нещо не вярвам на таблетките да свършат работа, не знам. Още няма достатъчно изследвания за това как и до колко се усвоява по този начин . Има хора, които ядат животински продукти и месо и пак имат недостиг на б12, така че всеки сам решава дали изобщо трябва ад взима добваки.Аз предпочитам пчелен прашец, макар и него нередовно Embarassed Спирулината я спрях, защото не ми действа добре.Предпочитам да си правя смути с магданоз, но не цяла връзка, че вкусът отива на вятъра. Simple Smile

# 663
Дези, трябва да приемаш вит. В12, а през зимните месеци е добре да пиеш и вит. D.
Благодаря .Аз зимата пия рибено масло.Давам и на децата.А Б12 колко се пие? Два-три месеца или повече.

# 664
Постоянно! Това е "инвалидната количка" на вегетарианците/веганите. Иначе можеш да се сбогуваш завинаги със здравето си.

# 665
Благодаря .Аз зимата пия рибено масло.Давам и на децата.А Б12 колко се пие? Два-три месеца или повече.
Хубаво е да се дава всеки ден или през ден.

На фона на всичките предимства, които носи със себе си вегетарианството/веганството, смятам за бял кахър необходимостта от прием на В12 като добавка.

# 666
На фона на всичките предимства, които носи със себе си вегетарианството/веганството, смятам за бял кахър необходимостта от прием на В12 като добавка.

Това го е написала веганка/вегетарианка/суровоядка, която е такава от не повече от година. Още не знае какво става с тялото й и какви ще са последиците за в бъдеще.

Аз съм била 20 години вегетарианка и свидетелствам, че вегетарианството е вредно и опасно за вашето здраве, особено ако сте зле информирани и нямате нужните вкл. финансови средства за "инвалидни колички".

# 667
Нужно ли е и тази тема да се превръща в "за" и "против" консумацията на месо? Има достатъчно такива вихрили се във форума, даже в момента дочитам една, която е навъртяла цели 125 страници и никой не е достигнал до истината.
Аз самата почти година бях на режима НВ ВМХ. Установих, че това не е моят начин на хранене и се отказах от всекидневната консумация на месо. Сега месо ям един-два пъти в месеца.

Атари, само за соевите се отнася.

Джия, много суровоядци ядат сурови мляко/млечни, сурови яйца, сурова риба, сурово месо.
Фея благодаря за отговора   bouquet

Джия аз добавям в кафето си лъжичка суров жълтък, но не трябва да бъде вряло, защото жълтъка ще се пресече.  Grinning

# 668
Атари, не се занимавай. Тази потребителка е (предварително се извинявам за грубия пример, но няма по-подходящ за случая) като единия пръст л@.но в кацата с мед за всяка тема.

Лунно момиче, и аз не слагам цяла връзка магданоз.

So Far, от частен производител ли си купуваш прашеца?

# 669
Атари, не се занимавай. Тази потребителка е (предварително се извинявам за грубия пример, но няма по-подходящ за случая) като единия пръст л@.но в кацата с мед за всяка тема.

Лунно момиче, и аз не слагам цяла връзка магданоз.

So Far, от частен производител ли си купуваш прашеца?
Да, роднини имат кошери и от тях. Иначе не се доверявам много на тези в магазините. Мисля, че в ХИТ имат доста качествен прашец, ако не може да намериш от производител.

# 670

Това го е написала веганка/вегетарианка/суровоядка, която е такава от не повече от година. Още не знае какво става с тялото й и какви ще са последиците за в бъдеще.

Аз съм била 20 години вегетарианка и свидетелствам, че вегетарианството е вредно и опасно за вашето здраве, особено ако сте зле информирани и нямате нужните вкл. финансови средства за "инвалидни колички".

Мисля, че всичко е до воля и информираност. За пример давам моята леля, която е на 65 години, вегетарианка е от 20 години и изглежда на не повече от 50, а тялото е като на момиче. Да не говорим, че има хора, които не познават вкуса на месото и са изключително здрави. Това е въпрос на личен избор. Преди време изкарах 2 години без месо, но бях твърде млада и неинформирана и не си набавях необходимите хранителни вещества и вегетарианството ми се провали с леки здравословни проблеми. В момента не консумирам почти никакво месо, да кажем 1-2 пъти месечно, но си набавям необходимите минерали, витамини и аминокиселини от алтернативни източници. Резултатът е : перфектна кожа, здрава коса и нокти, никакъв целулит и нормално тегло.

# 671
роднини имат кошери и от тях.
Супер. Късметлийка!

# 672
Здравейте   bouquet Четох, че готовите кълнове от соя трябва да се потопят за малко във вряща вода. Това отнася ли се и за другите кълнове или е единствено относно соята?
Може да се отнася и за другите бобови, които могат да се покълват и да се ядат сурови - нахут, леща (покълвала съм 4 вида), грах, мунг, адзуки и други подобни на мунга.
Та има хора, на които не им харесва вкуса на нишесте, когато са сурови, макар и покълнали. И тогава може да се бланшира за кратко. Пробвай и виж.

# 673
  • на острова на мечтите
Аз съм пробвала с кълнове от зелена соя, или боб мунг, но ако не ги бланширам имат доста неприятен за мен вкус.
Доколкото знам, всички витамини на хапчета, не се усвояват от организма. Избягвам да пия такива и балансирам с разнообразни храни, в които витамини от групата "Б" съществуват натурално. Но това си е мое мнение! Засега, след почти 4 години вегански живот, се чувствам много по жизнена отколкото като всеядно същество.

# 674
баба ви само боб мунг е муала и затова е умряла на 100 години  Laughing Laughing Laughing

къде се съдържа натурално витамин В за веге-та  Crazy

beer2 beer3 beer cheers

danilu, и без да се заяждам, между мнение и факти, разликата е тъъъъъъъъъъъъъъъъъничка и даже веганите замълчават когато стане въпрос за витамин Б12.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 19:39 от greendream

Общи условия

Активация на акаунт